Google TranslateX
Please select your prefered language in the list below. You can close this dialog box by clicking the "x" in the upper right corner.

Feriearbete

För många är ett Feriearbete första kontakten med arbetslivet. Det ger dig chans att tjäna egna pengar, samtidigt som du skaffar dig värdefull erfarenhet inför framtiden.
Piteå kommun erbjuder Feriearbete till dig som är född 1996,1997 och 1998. Under 2014 handlar det om ca tusen unga människor som kommer att arbeta inom Piteå Kommuns olika verksamheter.  

Aktuellt

Vi arbetar just nu med att placera alla ungdomar. De platser som du kan se på praktikplatsen.se är preliminära och ändringar kan komma att ske. De definitva bokningarna är klara onsdagen den 30/4

Vänligen vänta med att ringa/mejla oss frågor kring dessa bokningar/placeringar till dess att de definitiva bokningarna är klara


Tiden för intresseanmälan har gått ut. De som lottats fram att få feriejobb har fått användarnamn samt lösenord skickat till sig per mejl. Har du fått det så loggar du in via https://pitea.praktikplatsen.gotit.se/

Du måste gå in och söka arbetsplats innan söndag den 13 april Kl. 24:00 annars förfaller din plats till feriearbete för sommaren 2014.

Snabbfakta

 • Under 2014 är det du som är född 1996, 1997 och 1998 som får söka.
 • Perioderna sommaren 2014 är:

       Period 1: 16/6 – 6/7
      
Period 2: 7/7 – 27/7
      
Period 3: 28/7 – 17/8

 • När tiden för Intresseanmälan är slut sker en slumpmässig lottning av alla inkomna intresseanmälningar, där 80 % ungdomar i varje åldersgrupp kommer att erbjudas att söka feriearbetsplats.
 • Med erbjudandet får du inloggningsuppgifter för att kunna söka platser som du är intresserad av. Ju fler platser du söker desto större möjlighet har du att få vara där du vill. Tre platser/period ger nio olika alternativ.
 • Därefter sker placering och du meddelas vart du blivit placerad.
 • Om du av någon anledning inte kan ta det Feriearbete du erbjudits, vill vi att du meddelar oss detta så snart som möjligt, via mail eller telefon. Ex. om du fått ett annat sommarjobb.
 • Du som inte får ett erbjudande hamnar på en reservlista.
 • Hur får du din lön? Se länk till höger.
 • Samtliga feriearbetare är försäkrade genom Piteå kommun.
 • Du är garanterad plats minst två somrar, förutsatt att du söker alla tre år du får söka.
 • Du som jobbar inom förskola och skola måste ha ett Utdrag från belastningsregistret. Se länk till höger. 

Löner (inklusive semesterersättning)
För dig född 1996: 67,50 kr/tim
För dig född 1997: 51,50 kr/tim
För dig född 1998: 51,50 kr/tim

  För mer information, se länkar till höger.

Växande planta/blomma

Kontakt

Telefon: 0911-69 71 44

Externa länkar

Dokument

Nyhet gällande bankkontonummer (pdf, 524kb, nytt fönster)

 

Ansvarig förvaltning