Google TranslateX
Please select your prefered language in the list below. You can close this dialog box by clicking the "x" in the upper right corner.

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning riktar sig till dig som vill återuppta avbrutna studier eller komplettera dina kunskaper för behörighet till högre studier. Gymnasial vuxenutbildning riktar sig också till dig som vill kompetensutvecklas inom ditt nuvarande eller framtida arbete eller har annan anledning till att vilja studera.

Flexibla studieformer

Våra studieformer är flexibla till så att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Läs på heltid, deltid eller på distans. Vi erbjuder följande alternativ:

  • Undervisning i grupp. Kursen vänder sig till den som vill läsa i mer planerade former enligt ett schema med lärarledda genomgångar inför nya moment, prov och inlämningsuppgifter på fastställda tider etc.
  • ”Flerformsundervisning” vänder sig till den som vill läsa mer fritt men med mycket eget ansvar. Du gör en individuell planering med läraren där ni bestämmer hur ofta du ska delta i genomgångar och när du skall vara klar med kursen, när du ska göra prov eller komma in med inlämningsuppgifter och på vilket sätt du och läraren håller den löpande kontakten etc.
  • Utbildning på distans. Alla kurser som Studiecentrum anordnar kan du också läsa på distans. . Undervisningen är flexibel i tid och rum och vänder sig till dig som vill läsa mest på egen hand. Obligatorisk kursintroduktion och prov sker på Studiecentrum. Även om du läser på distans är kursmålen desamma och det är därför viktigt att du håller regelbunden kontakt med din lärare och om du behöver tar hjälp med att planera dina studier på ett realistiskt sätt. 
  • Distansutbildningar som upphandlas av andra utbildningsanordnare. Vi samarbetar med ett antal utbildningsanordnare som erbjuder distanskurser. Om du saknar någon kurs i Studiecentrums ordinarie utbud hittar du den förhoppningsvis här. Dessa kurser kan du läsa under hela året.

Kursutbud

Utöver vanliga gymnasiala kurser så kan vi erbjuda dig:

  • Orienteringskurser. För dig som vill känna dig för eller är osäker på vilken nivå du skall börja studera. Kurserna betygssätts inte.
  • Nivåtester. Om du är osäker på vilken nivå du skall studera på i matematik, engelska eller svenska kan du göra ett test
  • Läs- och skrivtester. För dig som har svårt för att läsa och skriva.
  • Läs- och skrivutbildning. För dig som har svårt för att läsa och skriva
Vårt kursutbud (kursstarter och utbud)

Kontakt

Vägledningscentrum
Olof Palmes gata 2
941 33 Piteå
Tel: 0911-69 77 00 (vx)
Fax: 0911-21 16 53

Öppettider

Måndag 9-16
Tisdag 9-16
Onsdag 9-16
Torsdag 9-12
Fredag 9 - 16
Lunchstängt 12-13

Läs mer

Schema (psf, 297 kB)

Ansvarig förvaltning