KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Hälsa och friskvård

Hälsa och friskvård

Kloka förslag från medarbetarpanel blir uppdrag

Den första träffen med medarbetarpanelen blev lyckad. Nu utreds två förslag av personalavdelningen och andra synpunkter förs vidare till berörda förvaltningar.

Framtidens välfärd var temat på den första träffen med medarbetarpanelen som ägde rum i maj i år. Då deltog 50 medarbetare tillsammans med våra politiker för att ge förslag och diskutera lösningar. Nu har personalavdelningen fått i uppdrag av Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott att utreda två av förslagen och sprida vidare andra synpunkter till berörda förvaltningar.

Let’s move - dags för kommunjogg!

I årets Kommunjogg sker start och målgång vid LF Arena.

Den 4 juni kl. 18.00 går startskottet för kommunjoggen 2019, motionsloppet för alla anställda inom Piteå kommun – alla i gänget! Oavsett om du deltar i loppet individuellt eller i lag med dina arbetskamrater kan det vara en god idé att börja förbereda dig inför årets kommunjogg.

Save the date - Kommunjoggen 4 juni

Kommunjoggen 2019 4 juni, motionsloppet för alla anställda inom Piteå kommun

Planeringen inför årets Kommunjogg är i full gång. Boka av tisdagen den 4 juni klockan 18 i din kalender redan nu!

Kollegiala samtalsgrupper minskar stress

I Piteå kommun deltog nio chefer och samtliga förvaltningar var representerade.

Under 2017 deltog Piteå kommun i forskningsstudien Reflekterande kollegiala samtalsgrupper. Studien är ett samarbetsprojekt mellan SKL och Linnéuniversitetet med syfte att förebygga sjukskrivningar till följd av stressrelaterad psykisk ohälsa. Det lyckade resultatet presenterades i en rapport under september månad i år.

Gemensam friskvård ger arbetsglädje. På riktigt!

Personalchef Ewa Degerman fick en kick  av Let´s move.

Vilken satsning! utbrister personalchefen Ewa Degerman så fort jag kommer in i rummet. En timme senare är jag övertygad – satsningen på friskvård med fokus på gruppen har fler nyttor än att hålla oss medarbetare i form. Det handlar om gemenskap, att utmana sig själv och att stärka och peppa varandra i arbetslaget. Bra så!

Norrfjärdens produktionskök säger ”Let’s Move”

Let’s Move är motivationshöjande och peppande

Let’s Move har lockat ett flertal arbetsgrupper till att utmana sig själva fysiskt. Produktionsköket i Norrfjärden har varit i gång i fem veckor. De peppar och motiverar varandra att röra på sig.

Friskvårdsombud – viktiga för allas vår hälsa

Friskvårdsombuden Johanna Undén och Tone Brunes deltog på konferensen Nolia Arbetsliv.

Friska medarbetare som mår bra är värdefulla för oss som arbetsgivare. För att uppmuntra och inspirera till motion och en hälsosam livsstil finns det utsedda friskvårdsombud på ungefär hälften av kommunens arbetsplatser, men målet är samtliga arbetsplatser. Så saknar din arbetsplats friskvårdsombud, lyft frågan och se till så även ni utser ett språkrör och inspiratör – för den goda hälsans skull!

Pepp inför kommunjoggen

Kommunjoggen drar igång den 31 maj. Se till att du har preppat och förberett dig till dess

Torsdag den 31 maj klockan 18.00 är det återigen dags för Kommunjoggen 2018. Det spelar ingen roll om du deltar i loppet individuellt eller med dina arbetskamrater. För att du ska ha den bästa möjliga upplevelsen har vi tagit fram enkla tips inför, under och efter Kommunjoggen.

Let's move - träna med kollegorna!

Varför inte satsa på ett gemensamt träningspass emellanåt?

Som en del i satsningen för ökad arbetsglädje och utveckling har också friskvården förändrats. Friskvårdsbidraget finns kvar, men det individuella aktivitetskortet har upphört. Det nya är möjligheten till bidrag till arbetsgrupper där alla rör på sig. Så nu är det bara börja peppa varandra – Let´s move!

Till dig som är en i gänget

Arbetsglädje, bättre hälsa och utveckling är nyckelorden i Piteå kommuns stora satsning på hälsosamma arbetsplatser där människor får växa och vara en i gänget.

Inspirationsföreläsningen med Morgan Alling var startskottet för en av de största investeringarna som Piteå kommun gjort på ökad arbetsglädje, hälsa och utveckling och ett nytt visuellt utseende. Det är du som medarbetare som står i fokus, hur vi tillsammans utvecklar hälsosamma arbetsplatser och skapar arbetsglädje. Du är Piteå kommuns viktigaste resurs - du är en i gänget!