Skärgårdsstugor på Vargön

KONTAKTA TURISTCENTER

Piteå Turistcenter

Bryggargatan 14
941 63 Piteå

Tel: 0911-933 90 

E-post 

GPS-position
Lat. 65.32058
Long. 21.47594

Öppet helår
Må-fre kl 10-17
stängt för lunch 12-13

15/6-16/8 2020
Må-fr kl 10-18
Lö-sö kl 10-16

Jävre Turistinformation

Jävrevägen 186
944 94 Jävrebyn

Tel: 0911-933 98
Öppet 15/6-16/8 2020
Övrig tid vid förbokning

Bo skärgårdsnära

 • Interiör Vargön 3
  Interiör Vargön 3
 • Interiör Vargön
  Interiör Vargön
 • Ineriör Vargön 2
  Ineriör Vargön 2
 • Exteriör Vargön
  Exteriör Vargön
 • Grillplats Vargön
  Grillplats Vargön
 • Fikastund Vargön
  Fikastund Vargön
 • Båt på Vargön
  Båt på Vargön
 • Bryggan på Vargön
  Bryggan på Vargön
 • Utemiljö på Vargön
  Utemiljö på Vargön
 • PDF karta leder Vargön/Mellerstön
  PDF karta leder Vargön/Mellerstön

Våra två stugor på Vargön ligger på stranden i Koskärets naturreservat i Piteå Skärgård. Stugorna är en perfekt plats för att varva ned, umgås med varandra och med naturen.

Bokningslänken går till Vargön stuga nr 1 - här finns länk till bokning av stuga nr 2: boka stuga nr 2

 

Sommartid nås stugan med båt 15 minuter från Renöhamn eller ca 20 min från centrala Piteå. Antingen åker du med någon av turerna på sommarens turbåtar till Koskäret, eller boka båttaxi transfer till förmånligt pris med Guide Natura.

Vintertid nås stugan med snöskoter eller skidor från Renöhamn (7 km ) eller Piteå (14 km). Det går ruskade skoterleder ut till Vargön från Svarnäsudden. Har du ingen snöskoter kan Guide Natura erbjuda snöskotertransport för upp till 6 personer med packning med vår transportsläde.

 

Det finns två identiska stugor på Koskäret, Vargön 1 och Vargön 2, den enda andra grannen är en privat stuga en bit bort. Istället har du den subarktiska naturen till granne med naturskog där rådjur, älg och ren trivs (renbetesland på vintern), och på vår och sommar hör du tranor och orrspel från kärr och myr på ön. Havsörn häckar i närheten och i havet kan du få syn på gråsäl och vikaresäl.

Vid båtbryggan ca 150m bort finns bastu med liten sandstrand och toaletter, och ytterligare längre in i viken en fin sandstrand med grillplatser, visitors center, toaletter och naturstigar. Vargön är perfekt för vandring, t ex längs den 5 km leden till öns östra del med en fiskeby och gamla fiskestugor, t ex vid Laxskäret. Ön är perfekt för kajakpaddling med långrunda stränder eller för fiske som är fritt, där du kan använda aluminiumbåten som tillhör stugan.

Stuga för självhushåll: Stugan är utrustad med gasolspis och gasolkylskåp, vedkamin och sängkapacitet för 5 personer (våningsäng för 2-3 och bäddsoffa för 2), med möjlighet för 6e person på viksäng och eller uppblåsbar säng. I stugan finns köksutrustning för sex personer med porslin, kastruller, städutrustning, diskmedel, disktrasa och toalettpapper, samt filtar och kuddar. I stugan finns även fiskeutrustning och gratis tillgång till aluminiumbåt,  Stugorna hyrs i självhushåll, vilket innebär att du måste ta med dig eget vatten och mat, lakan och örngott alternativt sovsäckar. Örngott och lakan kan även hyras av Guide Natura. Till stugan finns ett enkelt torrdass. Stugan är utrustad med brandvarnare och brandsläckare. Belysning via solcell. 

Hör av dig med frågor, boka din stuga och känn dig varmt välkommen ut till sjöss!

OBS att bokningslänken tar dig till den ena av de två stugorna för bokning, sök fram den andra stugan också om ni vill boka båda!

KontaktuppgifterContact
Telefon+46 070 672 21 09
E-postContact

Information
KontaktpersonHansi Gelter/Guide Natura
Telefon+46 070 6722109
E-postcontact@guide-natura.com
 
 

Faciliteter

 • Camping och stugor: utedass, ved-fotogen-gasolkamin
 • Generella faciliteter: bastu, egen brygga, eldstad
 • Kök och Hushåll: gasolspis, kylskåp(gasol)
 • Prisnivå: låg
 • Säsong: Året runt

Avstånd

Piteå City: 13.1 Km.

Diverse

Kapacitet: 5

Sidan kontrollerad: 2018-07-09 12:13:34