Rejne - Piteås nya maskot

KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post 

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan
Renen Rejne - Piteås nya maskot - är här för att stanna
Renen Rejne - Piteås nya maskot - är här för att stanna  Foto: Illustration: Anton Stenvall

Rejne - Piteås nya maskot

Han är en glädjespridare av stora mått, en sann supporter som älskar att röra sig i vimlet. Möt renen Rejne, Piteås nya maskot som gör storslagen entré lagom till En mästerlig folkfest och SM-veckan.

Instagram @rejneipite

Det har varit på gång ett tag men nu kan vi berätta. Den vita renen Rejne flyttar till Piteå och blir stadens officiella maskot. Och hans allra första uppdrag blir att röra sig i vimlet och sprida glädje och lycka under En mästerlig folkfest och SM-veckan.

Rejne, du är Piteås nya maskot. Berätta, hur känns det?

Det är så grymt kul, jag känner mig hedrad och riktigt taggad. Piteå är en skön mix av sommarskoj och vinteraktiviteter, ett ställe där det är mycket spännande på gång. Extra kul är det förstås att mitt första jobb blir under SM-veckan. Jag älskar ju sport av alla de slag.

Vilka förväntningar har du på SM-veckan?

Jag tror att det kommer att bli hur bra som helst. Det blir fantastiskt att få uppleva alla olika idrotter och att få möta och heja på alla duktiga tävlande som kommer hit till Piteå. För att inte tala om allt skoj som kommer att hända inne i stan. Hela Piteå kommer ju att myllra av folk från när och fjärran.

Var kommer man att träffa dig de här dagarna?

Man kan räkna med att jag kommer att dyka upp lite överallt, i stan och på alla idrottsarenor. Jag ska göra allt jag kan för att hålla publiken varm i kläderna och för att stämningen ska ligga på topp.

Finns det något som man inte bör missa?

Under SM-veckan finns ju alla chanser att kolla in lite mindre idrotter som normalt inte brukar få så stor uppmärksamhet. Själv ska jag till exempel absolut inte missa skicross och taekwondo, två sporter som är med i SM-veckan för allra första gången.

Varför ska man komma till Piteå den sista veckan i januari?

Framför allt ska man komma hit för att det kommer att bli en mästerlig folkfest. Det kommer att finnas något för alla, även för de som inte tycker att sport är det bästa som finns. Jag ser verkligen fram emot att få hälsa alla välkomna hit.

Sidan kontrollerad: 2015-12-11 14:41:09