Skärgårdsstuga på Stor-Räbben

Kontakt skärgård

Jenny Axelsson Kultur, park och fritid
E-post: Jenny.Axelsson@pitea.se

Skärgårdsansvarig
, 0911-69 64 22


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Öar

Sommar på Stor-räbben
Sommar på Stor-räbben.
 • Sommar på Stor-räbben
  Sommar på Stor-räbben.
 • Sommarkväll på Stor-räbben
  Sommarkväll på Stor-räbben.
 • Stor-räbben sommardag
  Stor-räbben sommardag.
 • Interiör Stor-räbben
  Interiör Stor-räbben.
 • Matplats Stor-räbben
  Matplats Stor-räbben.
 • Kök Stor-räbben
  Kök Stor-räbben.
 • Aktivitet på stor-räbben
  Aktivitet på stor-räbben.
 • Bryggan på Stor-räbben
  Bryggan på Stor-räbben.
 • Vinter på Stor-räbben
  Vinter på Stor-räbben.

Denna mysiga och relativt nybyggda (byggår 2013) skärgårdsstuga ligger på Stor-Räbben, ett naturreservat i yttre Piteå skärgård. Stugan är en perfekt plats för att varva ned, umgås med varandra och med naturen men också för att utforska den exotiska miljön här ute.

Sommartid nås stugan med båt 45 minuter från Renöhamn eller ca 1,5 tim från centrala Piteå. Du kan nå ön med turbåt, eller så kan du boka båttransfer från Guide Natura. 

Vintertid nås stugan med snöskoter från Renöhamn (22 km) eller Piteå (29 km).  Det går ruskade skoterleder från Svartnäsudden och Nördharaholmen ut till Vargön och vidare till Mellertsön och Stor-Räbben. Genom Mellerstön går även en led på ön, annars är det snöskoterförbud på Skärgårdsöarna.Du kan även  boka snöskotertaxi hos Guide Natura.

Stugan ligger vackert just innanför båtbryggan och bredvid det gamla fiskeläget på Stor-Räbben med flera hundra år gamla fiskestugor. Högst på ön finns en gammal Båk från 1884 och intill labyrinter och tomtningar från fiskare och säljägare 1000 år tillbaka. Längs norra strand kan du ibland höra ylandet från gråsälkolonier och i öns hedlandskap hittar du på våren orkidéängar.  Bland klipporna ytters på ön hittar nu en nummerhälla för att mäta landhöjningen med den äldsta markeringen från 1750. En uppmärkt naturstig leder dig runt till alla historiska och biologiska sevärdheter på ön. En sandrevel förbinder Stor-Räbben med Svarthällan, ett annat fint fiskeläger.

Stuga för självhushåll: Stugan är utrustad med gasolspis och gasolkylskåp, vedkamin och sängkapacitet för 4 -6 personer med två våningssängar (4-6 bäddar 90 cm övre slaf och 120 cm nedre slaf). I stugan finns köksutrustning för sex personer med porslin, kastruller, städutrustning, diskmedel, disktrasa och toalettpapper, samt filtar och kuddar. Stugorna hyrs i självhushåll, vilket innebär att du måste ta med dig eget vatten och mat, lakan och örngott alternativt sovsäckar. Örngott och lakan kan även hyras av Guide Natura. Till stugan finns ett enkelt torrdass. Stugan är utrustad med brandvarnare och brandsläckare. Belysning via solcell. 

Har du frågor är det bara höra av dig till oss, mer finns att läsa på vår hemsida och där kan du också göra din bokning, varmt välkommen ut till sjöss!

Faciliteter

 • Camping och stugor: utedass, ved-fotogen-gasolkamin
 • Generella faciliteter: eldstad
 • Kök och Hushåll: gasolspis, kylskåp
 • Prisnivå: låg
 • Säsong: Året runt
 

KontaktuppgifterContact
Telefon+46 070 672 21 09
E-postContact
Besök Skärgårdsstuga på Stor-Räbben på Facebook!
 

Sidan kontrollerad: 2020-09-22 11:39:10