Piteå 400 år

 
 

Pensionärer och ungdomar visar graffitikonst i Södra Hamn

18 juni 2021

Ivar Johansson jobbade två hela dagar med sitt verk.

Lördag den 19 juni öppnar officiellt utställningen Pijtmål i Södra Hamn, där pensionärer och unga visar upp sina graffitiverk för allmänheten. Under veckan har erfarna graffitikonstnärer guidat dem i en teknik som var helt ny för samtliga. Resultatet är elva stora, färgstarka och kreativa konstverk som är ett tillskott i stadsmiljön fram till 29 augusti.

Förskolor arbetar med temat Piteå 400 år

17 juni 2021

Det vardagliga livet förr i tiden har varit ett populärt tema, mjukkakor och tunnbröd har bakats.

Det sjuder av aktiviteter på förskolorna i Hortlax område - temat är Piteå 400 år. Det förs resonemang om vilken mat man åt förr i tiden, hur man tog sig fram och hallå - vilka kläder hade man på sig? På förskolorna i Jävre, Blåsmark, Norrby och på Ängen har det under hela läsåret pågått och pågår fortfarande ett intressant, spännande och utvecklande arbete där barn och pedagoger har arbetat fördjupat ur ett dåtids-, nutids- och framtidsperspektiv med fokus på Piteå.

Skolelever i åk 9 hyllar 400-åriga Piteå med konst

9 juni 2021

Vackert stilleben, Palt äts oftast med smör och lingonsylt

Idag öppnar en fotoutställning upp - en hyllning till stadens 400 års firande.

Skogspromenad + boktips = sant

7 juni 2021

Kombinera din promenad med kulturella inslag och ta del av 400 boktips runt om i kommunen.

Denna sommar kommer 400 boktips att finnas utplacerade runt om i kommunen. Allt du behöver för att kunna ta del av detta fina erbjudande är en smart telefon, en app för att läsa QR-koder och glada promenadfötter.

Amanda Mendiant skapar i regn vid konstnärligt utbyte mellan jubileumsstäder

28 maj 2021

Amanda förbereder sig inför residenset i Göteborg.

På måndag startar den andra delen i ett konstnärligt utbyte mellan Piteå, Luleå, Borås och Göteborg som alla firar 400 år 2021. Fyra konstnärer, en från vardera stad, ska göra sin tolkning utifrån ett givet tema. Nu är Göteborg värdstad och temat är regn. Piteås representant Amanda Mendiant är väl förberedd för sitt uppdrag, som till stor del handlar om att utforska mötet mellan skapandet och regn.

Elskåp blir konstverk

25 maj 2021

Hjortron på kvällen - Sam Wilén

Tysta och grå står de där längs våra gator… men plötsligt har Piteås elskåp blivit rena konstverken! Piteå stad firar 400 år!