Landsbygdsutveckling – projekt

Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Landsbygdsutveckling – projekt

Tre byar, tre garveri, tre bröder

Ett av Infjärdens tre garverier

Garverigruppen med projektledare Stina Brolin Bergman i spetsen har beviljats medel från Spira Mare för att se närmare på garverihistorian i Infjärden.

DigiBy - Digitala tjänster i byar

Piteå är först ut att testa digitala tjänster i bokbussen.

Piteå kommun deltar i projektet DigiBy (Digitala tjänster i byar) där Luleå tekniska universitet i samverkan med kommuner och regionala aktörer testar nya digitala tjänster i syfte att öka tillgängligheten till service i Norrbottens landsbygder.

UTLINK ledsystem för vandring

Solanderleden, utsikt från Högberget i Jävre.

Projektet UTLINK har som syfte att skapa förutsättningar för ett samlat och sammanhållet ledsystem för vandring i Norrbottens Kustland omfattande och i samverkan med Piteå, Älvsbyns, Luleås, Bodens, Kalix och Haparanda kommuner.

Landsbygdsutveckling i strandnära lägen

I Piteå kommuns översiktsplan beslutades att upprätta ett tematiskt tillägg till översiktsplanen, landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS). Nu har kommunen inlett arbetet med att utreda områden som kan pekas ut för landsbygdsutveckling i strandnära läge, så kallade LIS- områden.

Bredband på landsbygden

Staten satsar 150 miljoner för utbyggnad av bredband på de mest glesbebyggda områden.

I Piteå kommun finns delar av landsbygd där marknadsmässiga förutsättningar saknas för utbyggnad av bredband. För dessa områden finns offentliga stöd att söka, däribland Jordbruksverkets så kallade Landsbygdsprogram.