Piteå i topp

KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

OBS: Öppnar för allmänheten 3 februari 2020.

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan
Vi blir fler pitebor
Vi blir fler pitebor

Piteå i topp

Piteå kommuns verksamhet styrs utifrån vision, strategiska områden, mål och målindikatorer och för att utveckla och förbättra kommunens verksamheter och service gör vi utvärderingar. Här hittar du resultat från dialoger och undersökningar och kan jämföra resultat. Dialogen med piteborna är viktigt för att verksamheten ska få ett gott resultat och ge en hög livskvalitet för alla boende i Piteå. Du vet väl att du kan vara med och påverka?

Tack för dina svar

Din åsikt räknas - TACK!

Tack till dig som svarade på SCB:s medborgarundersökning – du är med och påverkar framtiden i kommunen. Under våren kommer vi presentera resultaten från undersökningen.

Piteå kommun vinner pris för årets bästa tillväxt i länet för andra året i rad

Piteå kommun har bäst tillväxt i länet

Det fortsätter gå bra för näringslivet i Piteå – till och med så bra att kommunen för andra året i rad utmärker sig för att ha den bästa tillväxten i Norrbottens län. Priset Bästa Tillväxt delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007 och premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Piteå – årets UF-kommun i Norrbotten

Glada pristagare till Årets UF-kommun

Piteå är Norrbottens bästa kommun vad gäller ung företagsamhet. Det anser organisationen Ung Företagsamhet Norrbotten som under tisdagen delade ut priset till Årets UF-kommun 2019 under sin årsstämma. I motiveringen nämns att "Piteå är en värdig vinnare, där både skolan och kommunen brinner för entreprenörskap, har ett starkt driv och arbetar aktivt för att gemensamt lösa utmaningar".

Piteå hamnar på plats 11 av 104 när man jämfört omsättningsutvecklingen i samtliga Sveriges stadskärnor.

Gågatan

Omsättningen ökade under året med 44 miljoner till totalt 1,31 miljarder. Det finns flera förklaringar till den goda utvecklingen. Inom hotell- och restaurangnäringen tillkom under året fem nya verksamheter och omsättningen ökade med totalt 38 miljoner.

Strömbackas skoltidning bäst i Sverige

Alma Vesterlund och Moa Johansson vid prisutdelningen

På onsdagen under Tidskriftsdagen vann Strömbackas skoltidning Åssit pris som Årets Skoltidskrift.

Rekordmånga turister besökte Piteå

Vy över Pite havsbad

Sommaren 2019 lockade till sig fler turister än någonsin till Norrbotten och Piteå kommun var absolut inget undantag. Staden fortsätter att vara en populär sommarstad för såväl nationella som internationella gäster. Årets preliminära siffror visar att de totala antalet gästnätter ökar med mer än 12% jämfört med samma period 2018.

Trygghetsvandring i centrumområdet

Trygghetsvandring i centrala Piteå

Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö. Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars inte tänker på och det bidrar till att människor kommer samman och diskuterar frågor. Vid en vandring har vi alla olika ”trygghets glasögon” på oss och kan därför bidra med vår del till att skapa en helhet.

Piteå högt placerad i skolranking

Piteå på plats 27 av 290 kommuner i Lärarförbundets skolranking

Piteå har under en lång rad år legat i topp i Lärarförbundets årliga skolranking och placerar sig högt även i år. Utifrån de tio kategorier som Lärarförbundet undersöker ligger Piteå på plats 27 av landets 290 skolkommuner. Årets resultat utgår från nya kriterier och är inte helt jämförbart med tidigare år.

Resultat sommardialoger med unga kommunutvecklare

Sommarens unga kommunutvecklare har genomfört tre sommardialoger

Under sommaren 2019 har ett gäng ferieungdomar arbetat som unga kommunutvecklare. Ett uppdrag som går ut på att söka upp och inspirera Piteås medborgare – inte minst kommunens unga – att tycka till och lämna synpunkter i viktiga samhällsfrågor. Under sommaren genomfördes tre olika dialoger.

Besöksnäringen slår rekord - igen!

Pite havsbad strand

Det råder inga tvivel om att Piteå är populärare än någonsin som semesterort och då speciellt för campinggästerna. Besöksnäringen fortsätter att växa i Piteå och omsatte rekordsumman 617 miljoner kronor 2018. Det är en procentuell ökning på över 10% från föregående år då resultatet landade på 551 miljoner kronor. Omsättningen ökar snabbare än antalet gästnätter vilket innebär att besökare spenderar allt mer på plats. En viktig hållbar utveckling för näringen.