Bergsviksskolan

Ljungvägen 5, 944 72 PITEÅ
0911 - 69 74 20

Rektor

, 0911-69 74 21 (även rektor för Jävre skola)

Sjukanmälan

När du vill sjukanmäla eller göra en ledighetsansökan för ditt barn gör du det i Skola24.

Logga in i Skola24

Har du problem med Skola24, kontakta i första hand barnets mentor på skolan.

Allmän information om Skola24

Andra sätt att sjukanmäla

Sjukanmälan måndag-torsdag mellan kl. 8.00 - 8.30, till Christina Westerlund, 0911- 69 74 20.

På fredagar görs sjukanmälan direkt till personalrummet på 0911- 69 74 25.

Du kan också sjukanmäla via e-post:


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Förskoleklassens veckomeddelande

  • fåglar
    fåglar
  • fåglar
    fåglar

Förskoleklassens veckomeddelande

Här finns information om vad som händer i förskoleklassen.

Vecka 38 0ch 39

Blåbär, höst

Hejsan!

Dessa veckor är det tema HÖST. Vi fokuserar på vad vi skördar och plockar som svampar, frukter, grönsaker och bär. Det gör vi genom bland annat sånger, lekar och kreativt skapande. Kommer även att ta en promenad till skogen och se om vi hittar något intressant.
Torsdag den 17/9 har vi på skolan skoljoggen, ett motionslopp för barn och unga som arrangeras varje år i skolorna. Det innebär att vi går/springer en bana runt Hedens gräsplan. Det är en manifestation för rörelseglädje och rörelse för alla. Ni som föräldrar kan frivilligt skänka en springslant till förmån för clowner utan gränser genom att tex swisha till 123-9011263.
Måndag eller onsdag går halv grupp till ”lilla gympan” för först en gemensam lek och sedan fri lek.
Vi tränar fortfarande på våra klasskamraters namn, eleverna kan många namn men inte alla. Vi har börjat så smått med sensomotoriska rörelser som ska träna bort de första reflexerna som man har vid födseln (primitiva reflexer). Rörelserna sker sakta och kontrollerat (rör en del av kroppen utan att andra kroppsdelar också rör sig). Vi gör en snurra och en rörelse som heter larven.Be era barn visa er.
Ni föräldrar som inte bokat en tid för inskolningssamtal var snäll och gör det snarast.
Hälsningar Monica och Annica

Vecka 36 och 37

Hejsan!

Hejsan!
Nu har vi varit igång drygt en vecka och våra rutiner och regler, börjar sätta sig så smått hos eleverna. Så här i början har vi haft två statiska grupper i samma rum. På torsdag och fredag byter Monica och Annica grupper. Vecka 37 börjar vi blanda eleverna lite mer.
Vi tränar för fullt att lära oss varandras namn, genom lek och sång. Samtalar nu i början av terminen om hur man är en bra kompis. Vi har även tränat lite på olika begrepp (på, bakom, framför, över, under, bredvid, i och mittemellan) och gjort uppgifter till detta. Pratat också litegrann om höger och vänster, men det är svårt för många barn.
I veckan och nästa vecka jobbar vi med rim på olika sätt, genom sång, sagor, spel och arbetsblad. Vi kommer även att jobba med begreppen lika/olika och jämförelse begrepp som tex stor/liten.
Vi skickar även hem en klasslista där ni som föräldrar får meddela oss om ni vill att det ska stå ett till telefonnummer eller om telefonnumret inte stämmer.
Skolsköterskan skickar med blankett till hälsouppgifter som ni får fylla i och lämna in så fort som möjligt.
När skolan slutar klockan 13:30 och ni hämtar ert barn, kom ihåg att det är ert ansvar som tar vid efter den tiden. Vi som lärare har ingen möjlighet att se om eleverna springer ut på vägen till er i bilen eller liknande. För att det ska kännas bra för oss alla så skulle vi föredra att ni kom och hämtade ert barn inne på skolgården.

Ni är välkomna till inskolningssamtal tillsammans med ert barn. Mejla oss den tid som passar er bäst. De dagar och tider som gäller är måndagar kl. 13:30 – 16:00, tisdagar kl. 13:30-15:00 (ej 15/9) och onsdagar kl.13:30-15:00. Samtalet tar ca 30 minuter. Vi vill gärna ha samtalen så fort som möjligt så ni som föräldrar kan få svar på ev. frågor och funderingar som ni har.
Vi vill att ni inför samtalet samtalar med era/ert barn om dessa punkter:
        * Vad är roligast på skolan?
        * Är det någonting som är svårt/tråkigt?
        * Hur fungerar raster/matsalen?
        * Vilka kompisar leker jag helst med?

Monica är mentor för följande elever: Ruth, Melek, Viggo R, Vilgot, Selma, Elly, Elton, Stella, Zacke, Tösa, Max, Lilja, Josef, Holly, Leon, Elis och Filip.
Annica är mentor för följande elever: Lily V, Sander, Tove, Ebba, Vincent, Valdemar, Alva, Viggo S, Biruk, Lilly S, Rasmus, Viktor, Aylin, Malte, Neo och Ellen.

Det här veckomeddelandet får ni utskrivet men sen kommer ni att kunna läsa våra veckomeddelande på vår hemsida.

Våra mejladresser är monica.thorsell@pitea.se
                                  annica.nilsson@pitea.se

 

Vecka 19-22

Tussilago

Hej!

Våren är här och vi går mot härliga varma dagar. Monica kommer tillbaka från den 6 maj, Åsa L fortsätter som vikarie fram till dess. Den 22/5 är det skollov (kristihimmelsfärdsdag.) Det är också lovdag den 29/5.

Vecka 19
Vi samtalar om ”vårtecken”. Denna veckagör vi en Bilduppgift om våren, vi använder oss av gafflar/färg/tuschpennor.
I svenskan skriver vi färdigt våra sagor samt går på bokstavsjakt om bokstaven ”M”. I matten 5 och 10 kamraterna.

Vecka 20-22
Gammeldags skoldag har vi på Berget den 20/5. Vi pratar om hur det var att gå i skolan för ungefär 100 år sedan. Barnen får gärna ha på sig kläder som barn hade förr i tiden.
Tema arbete: Vi jobbar ca2-3st i varje grupp om olika ”vårfåglar”. Vi ritar/skriver tankekartor/pärlar samt tillverkar fågelholkar åt våra fåglar. Inför morsdag den31/5 skapar/pysslar vi morsdagskort. Vecka 22 kommer vi att jobba med pengar och skriva vårdikter.

Mvh Annica och Monica