Norrmalmskolan

Lillbrogatan 22, 941 33 PITEÅ

0911-69 67 03

Rektor

, 0911-69 74 70

Biträdande rektor
, 0911-69 66 96

Sjukanmälan

När du vill sjukanmäla eller göra en ledighetsansökan för ditt barn gör du det i Skola24.

Logga in i Skola24

Har du problem med Skola24, kontakta i första hand barnets mentor på skolan.

Allmän information om Skola24

Andra sätt att sjukanmäla

Montessori, Fyren 0911-69 66 69
Skäret Fsk 0911-69 68 99
Vågen Åk 1 0911 69 65 14
Viken, Åk 2-3 0911-69 66 98

Mellanstadiet 0911-69 67 03


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Månadsbrev klass 4A

Månadsbrev klass 4A

Här hittar du klassens månadsbrev.

Mars månadsbrev klass 4A

Här kan du läsa om vad som händer i klass 4A på Norrmalmskolan i mars 2021.

Hej på er därhemma!

Jag vill börja med att tacka för alla "krya-på-dig-hälsningar", det värmer! Jag mår bra och kommer förhoppningsvis att kunna jobba som vanligt fram till sommaren. Det som känns svårt när man är hemma och är sjuk är vikariesituationen under rådande Covidtider. Ibland finns det inga vikarier att tillgå, ibland måste det pusslas bland undervisande lärare och ibland kommer det flera olika vikarier under samma vecka eller t o m samma dag. Trots att vikarierna gör ett jättebra jobb så skapar detta oro i klassen och jag beklagar verkligen det. 

Nu väntar några spännande arbetsveckor med en del nytt innan det är dags för påsklov. Under några SO-pass kommer klassen att arbeta med "Framtidens Piteå" som en del i projektet "Piteå 400 år". Inledningen av arbetet kommer att ske tisdag 16/3 då vi kommer att möta Morgan Stenberg från Piteå Museum via Teams som ska berätta om det gamla Piteå. Resultatet av klassens arbete i form av bild-/textmaterial, ska tillsammmans med övriga klassers arbeten, utgöra en utställning i Norrmalmskolan senare i vår.

I matematik kommer vi att "hoppa över" kapitel 3 (tid och statistik) och istället arbeta med kap 4 "Numerisk räkning" som bl a handlar om multiplikation och division med 10, 100 och 1000 samt avrundning/överslagsräkning. På "Bingel" finns det utlagt övningar som berör detta och som den som vill och behöver kan träna på hemma.

Vi kommer nu att (tillfälligt?) avsluta arbetet med läslistor till förmån för eget läsande samt läsförståelse. Skrivuppgift blir att samla tankar kring filmer vi tittat på och skriva om hur man tror att framtidens Piteå ser ut.

IUP-samtal ska hållas den här terminen. På mellanstadiet har vi tagit beslutet att hålla dessa samtal enbart med eleverna, en och en, då vi fyller i blanketten tillsammans och diskuterar nuläget, nya mål och vad skola, förälder och elev kan göra för att nå de nya målen. Den ifyllda blanketten kommer att skickas hem till er någon gång under kommande veckor. Om ni har någon fundering eller tanke kring IUP-n så bokar vi ett telefon-/Teamssamtal. Hoppas och tror att det känns OK för alla med tanke på rådande Covidrestriktioner.

Onsdag 24/3 slutar eleverna 13.30 p g a lärarnas "pedagogiska eftermiddag".

Jag kommer även i fortsättningen att skicka hem aktuell info och aktuell läxa via mail varje fredag. Håll er gärna uppdaterade på "Teams" i fall en skolstängning skulle bli aktuell. Där hittar ni läxor och sidor ur aktuella läromedel som vi jobbar med under fliken "filer".

Jag önskar er alla en solig och frisk vår❤

M v h

/Eva

Vecka 11

Måndag 15/3

Tisdag 16/3

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • "Bonustid" kl. 14.25 - 15.00

Onsdag 17/3

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.

Torsdag 18/3

Fredag 19/3

Vecka 12

Måndag 22/3

Tisdag 23/3

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • "Bonustid" 14.25 - 15.00

Onsdag 24/3

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • Ma-läxa 8 lämnas in.
 • Eng-läxa

Torsdag 25/3

Fredag 26/3

Vecka 13

Måndag 29/3

Tisdag 30/3

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.

Onsdag 31/3

 • Eng-läxa 8 (se bif.dok)
 • Sv-läxa 3 lämnas in.

Torsdag 1/4 LOV

Fredag 2/4 LOV

Vecka 14

PÅSKLOV!

Vecka 15

Måndag 12/4

Tisdag 13/4

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.

Onsdag 14/4

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.

Torsdag 15/4

Fredag 15/5

Februaris månadsbrev klass 4A

Här kan du läsa om vad som händer i klass 4A på Norrmalmskolan i februari 2021.

Hej på er därhemma!

Det har varit några rikitgt bra skolveckor med mycket skolarbete med arbetsschema i svenska och matematik. En del tycker att schemat känns lite krångligt, medan andra tycker att de börjar förstå upplägget. Eftersom upplägget liksom uppgifternas art kommer att vara lika ett antal veckor framöver räknar jag med att alla så småningom kommer att känna igen sig och förstå arbetsgången bättre. Tanken är ju att det ska underlätta för alla som lätt ska kunna se vad de ska arbeta med, vad som är gjort och vad som ska göras senare, få uppleva känslan av att kunna välja vad man vill arbeta med, få och kunna ta ett större ansvar över sitt skolarbete och känslan av att ha lyckats med "kryss" på alla uppgifter och kommit till "valfritt arbete".

Läslistorna, som vi nu har läst ca 5 minuter 4-5 ggr/vecka sedan november, har gett resultat och alla har gjort framsteg i sin läsning. Ingen behöver längre ljuda korta nonsensord, ingen utalar ord med en konsonant som om det var skrivet med dubbel kononant (sal/sall) och alla läser säkrare och snabbare än i november. Denna utveckling har nu lett till att vi har nått ett delmål; att alla ska kunna läsa en kapitelbok tillsammans med en kompis och tycka att det är roligt. Dessa dagliga lässtunder har blivit ”guldstunder” vilket känns fantastiskt med tanke på att motståndet mot läsning var stor i gruppen i höstas. Uppmuntra gärna till läsning hemma också.

Det har varit kallt ute senaste tiden. Tyvärr så är många dåliga på att klä sig i klassen (och i skolan överlag). Om än de har med sig både täckbyxor, handskar och mössor så väljer många att gå ut med enbart en öppen jacka. Jag har gjort vad jag kan för att få dem att ta på sig sina kläder, särskilt när det varit rejält kallt, men ibland hinner jag inte med. Någon gång har det hänt att någon kommit in och varit halvt blåfrusen efter en uterast i mjukisbyxor. Detsamma gäller på idrotten som numera mestadels hålls utomhus. Prata gärna vidare om detta hemma.

Positivt har däremot varit att alla är ute på rasterna (efter en hel del påminnelse och prat), och alla är sysselsatta. Är man inte på den jättestora snöhögen mitt på skolgården så sysselsätter man sig med något lånat från "rastbodan", t ex spadar, åkmadrasser eller stjärtlappar. 4A ansvarar för utlåningen i rastbodan på lunchrasten på måndagar.

IUP-samtal ska hållas den här terminen. På mellanstadiet har vi tagit beslutet att hålla dessa samtal enbart med eleverna, en och en, då vi fyller i blanketten tillsammans och diskuterar nuläget, nya mål och vad skola, förälder och elev kan göra för att nå de nya målen. Den ifyllda blanketten kommer att skickas hem till er veckan före eller veckorna efter sportlovet. Om ni har någon fundering eller tanke kring IUP-n så bokar vi ett telefon-/Teamssamtal. Hoppas och tror att det känns OK för alla med tanke på rådande Covidrestriktioner.

Elevtrivselrepresentanterna i klassen, Angela och Miika, ska få planera någon "vänliga-veckan-aktivitet. Någon viskade att det skulle kunna bli att få ta med eget fika och få se film, mail skickas hem i sådana fall.

Onsdag 10/2 slutar eleverna 13.30 p g a lärarnas "pedagogiska eftermiddag".

Jag kommer även i fortsättningen att skicka hem aktuell info och aktuell läxa via mail varje fredag. Läxor och sidor ur aktuella läromedel som vi jobbar med finns som tidigare på Teams under fliken "filer".

Jag önskar er alla en solig och härlig "förvår" och en fin ”vänliga veckan” vecka 6❤

M v h

/Eva

Vecka 6

Måndag 8/2

Tisdag 9/2

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • "Bonustid" kl. 14.25 - 15.00

Onsdag 10/2

 • Eng-läxa  (se bif. dok)
 • Ma-läxa 3 lämnas in (se bif. dok)
 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • Alla slutar 13.30 p g a lärarnas "pedagogiska eftermiddag".

Torsdag 11/2

Fredag 12/2

Vecka 7

Måndag 15/2

Tisdag 16/2

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • "Bonustid" 14.25 - 15.00

Onsdag 17/2

 • Ingen eng-läxa denna vecka.
 • Sv-läxa 1 lämnas in (se bif.dok)
 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.

Torsdag 18/2

Fredag 19/2

Vecka 8

Måndag 22/2

Tisdag 23/2

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • "Bonustid" kl. 14.25 - 15.00

Onsdag 24/2

 • Eng-läxa 8 (se bif.dok)
 • Sv-läxa 2 lämnas in

Torsdag 25/2

Fredag 26/2

 

 

 

Månadsbrev januari 2021

Här kan du läsa om vad som händer i klass 4A under januari månad 2021.

Hej på er därhemma!

Välkomna tillbaka till ett nytt år med nya utmaningar!

"Arbetsschema" blir det nya arbetssättet i svenska och matematik denna termin. Efter genomgångar av nya moment får eleverna ett utförligt arbetsschema där det står vad var och en ska arbeta med i de båda ämnena. Eleven bestämmer själv när han eller hon ska arbeta med vad. I schemat finns det också inlagt några "gå-/springrundor" som man kan använda när man känner att man behöver frisk luft, rörelse och blir mer "hjärnsmart" (Anders Hansen). Arbete som inte blir gjort tar man hem och gör klart hemma eller så kommer man till "bonustiden" tisdagar kl. 14.25 - 15.00. Detta sätt att arbeta ger eleverna mer inflytande och ansvar över sitt arbete, de blir mer självgående, de får en tydlig överblick över vad som ska göras och vad som är gjort. Dessutom ger detta arbetssätt mig möjlighet att sitta med mindre grupper för extra stöd, hjälp och utmaningar.

Den nya matteboken "Alfa" har färdiga läxor efter varje moment. Detta innebär att eleverna inte kommer att ha matteläxa varje vecka. Jag kommer därför att varva matteläxor och svenskaläxor. Håll koll på fredagsutskick och på hemsidan.

Matteläxan ska göras av alla. Sidan 1 är obligatorisk, sidan 2 är utmaning för de som vill och kan.

Läxan i svenska kommer att bestå av ett antal främmande eller svårstavade ord som eleverna kommer i kontakt med i de arbeten vi håller på med för tillfället. Markerade ord ska översättas (slå upp betydelsen, googla eller liknande). Alla ord ska kunna stavas. Tre meningar ska skrivas där tre av de markerade orden ska ingå.

Engelska läxan förhörs varje onsdag.

Frånvaron har varit mycket hög för vissa elever i klassen. Jag vill att ni föräldrar ser till att, när era barn är hemma, går in på Teams för att uppdatera sig på vad vi läst och arbetat med i SO, svenska och matte, vilka läxor som gäller och ev se någon film som vi tittat på. Mitt ansvar blir att uppdatera materialet i Teams. 

På idrotten kommer t v inget ombyte och ingen dusch att ske. När vädret tillåter kommer lektionerna att hållas utomhus varför det är viktigt att eleverna är välklädda med lämpliga skor dessa dagar.

Ha det så bra så länge!

/Eva

Vecka 3

Måndag 18/1

Tisdag 19/1

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • "Bonustid" kl. 14.25 - 15.00

Onsdag 20/1

 • Eng-läxa 3 (se bif.dok)
 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.

Torsdag 21/1

Fredag 22/1 

Vecka 4

Måndag 25/1

Tisdag 26/1

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.
 • "Bonustid" 14.25 - 15.00

Onsdag 27/1

 • Eng-läxa 4 (se bif. dok)
 • Ma-läxa 1 lämnas in (se bif.dok)
 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.

Torsdag 28/1

Fredag 29/1

Vecka 5

Måndag 1/2

Tisdag 2/2

 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch."Bonustid" kl. 14.25 - 15.00
 • "Bonustid" 14.25 - 15.00

Onsdag 3/2

 • Eng-läxa 5 (se bif.dok)
  Eleverna ska kunna förstå och skriva glosorna (i läxboken) på engelska (15 st), de ska träna på att läsa texten och kunna översätta den. Läxboken ska tillbaka till skolan på onsdagarna. // Liz
 • Ma-läxa 2 lämnas in (se bif.dok)
 • Idrott - ute om vädret tillåter, inget ombyte/ingen dusch.Ingen sv-läxaIngen eng läxa

Torsdag 4/2

Fredag 5/2