Kontakta Strömbackaskolan

Telefon 0911-69 63 00 
Fax 0911-912 30
Besöksadress Lasarettsv. 2
Postadress Box 730, 941 28 Piteå

Sjukanmälan och ledighetsansökan


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt på Strömbackaskolan
Aktuellt på Strömbackaskolan  Foto: Karolina Lundström

Aktuellt

På G och resumé

Piteå kommun satsar på minskat matsvinn: Premiär för Klimatlådan på Strömbackaskolan

Personal och elever på Strömbackaskolan har möjlighet att köpa överbliven mat för 30 kronor.  Egen matlåda medtages.

Under hösten fattade Fastighet- och servicenämnden beslutet att testa ett nytt grepp för att minska matsvinnet i skola och förskola; försäljning av överbliven mat till personal och elever. Först ut att prova upplägget med Klimatlådan är Strömbackaskolan.

Skolstart vårterminen 2022 på Strömbackaskolan

Rekommendationer från FHM: Vaccinera dig. Stanna hemma om du symptom. Håll avstånd. God handhygien.

Vi hälsar våra elever välkomna tillbaka till en ny termin, en termin som återigen tycks bli påverkad av Coronapandemin, med hög risk för smittspridning. Skolors pedagogiska verksamhet omfattas inte av Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att göra det möjligt för anställda att arbeta hemifrån. Det innebär att undervisning kan bedrivas som närundervisning på plats.

Kemistipendiat till Stockholm

Ebba Viklund deltar på Berzeliusdagarna 2022, där kemi är gemensam nämnare

Stort grattis till Ebba Viklund NA3B som utsetts till årets Berzeliusstipendiat från Strömbackaskolan. - Det känns fantastiskt kul, vi har fått höra om priset sedan årskurs 1 men jag trodde inte att jag skulle ha turen att få stipendiet, säger Ebba Viklund. Stort tack till Smurfit Kappa Kraftliner som donerat stipendiet.

Vernissage för årets julfönster

Det 15 m långa konstverket på Kaleidos fönster finns att titta på under december.

Imorgon, fredag 26 november är det vernissage för årets julfönster på Kaleido. Kom och julmingla klockan 14.30, träffa konstnärerna från ES1A och spana in deras 15 meter långa konstverk.

Stipendium för utvecklingsarbete med digitala verktyg

De digitala verktygen är här för att stanna, utvecklingspotentialen för hur tekniken används för att förbättra undervisningen är stor.

Jonas Carlzon, förstelärare vid Handelsprogrammet på Strömbackaskolan har fått ett stipendium av stiftelsen Företagsam skola ”för utveckling av inspirerande IT-stöd i gymnasieskolans undervisning”. - Det känns otroligt kul att få uppskattning och mer resurser till att fortsätta arbetet, säger Jonas Carlzon.

Öppet hus – Strömbackaskolan

Strömbacka skolan har många olika program att välja bland för dig som ska göra ditt gymnasieval.

Strömbackaskolan bjuder in till en inspirationsdag för elever i årskurs nio som vill veta mer om skolans utbildningar inför gymnasievalet. Inbjudningar har gått ut och lördag 20 november öppnar skolan upp dörrarna för blivande gymnasieelever.

14 - 16 oktober firar vi Erasmusdays 2021!

Lärare från olika länder på projektplanering tillsammans på Kos, Grekland.

14 - 16 oktober firas "Erasmusdays" runt om i Europa och inte minst på Strömbackaskolan. Här deltar just nu elever och lärare på Estetiska programmets inriktning Estetik & Media i ett Erasmus+projekt med titeln Digital Competence and E-safety. I projektet kommer de att jobba med aktuella ämnen som exempelvis fake news/källkritik, grooming, identitetsstöld, internetberoende, sociala mediers påverkan och nätetik.

Lärare på Strömbackaskolan vinner årets jämställdhetspris

Kristina Nilsen och Susanne Pettersson fick ta emot Norrbottens jämställdhetspris 2021

Kristina Nilsen och Susanne Pettersson, gymnasielärare på Strömbackaskolan har i samband med den Regionala jämställdhetsdagen tilldelats Norrbottens jämställdhetspris för 2021. Förutom äran får vinnarna 100 000 kr.

Nytt parkeringssystem på Strömbackaskolan

Besöksparkeringen registreras digitalt vid skolans informationsdisk

Du som besöker Strömbackaskolan med bil behöver nu registrera din parkering i den digitala station som finns vid skolans informationsdisk. Det gäller alla besökare, elever och personal som använder besöksparkeringen. Fastighets- och serviceförvaltningen har infört förändringen som även ger olika valbara alternativ för parkeringstiden.

Skolstart på Strömbacka läsåret 21/22

Skolstart betyder i år att många elever har upprop på distans via dator

Onsdag den 18 augusti är det skolstart och vi önskar alla välkomna till ett nytt läsår hos oss! Här ser du uppropstider och områdeskarta. Elever i årskurs 2 - 4 på gymnasiet har upprop kl. 9 på distans, inbjudan kommer digitalt från respektive mentor. Elever i årskurs 1 - 4 på gymnasiesärskolan har upprop i programmens egna lokaler kl. 9, hänvisning från glasentrén. Alla klasser som har upprop på plats på skolan äter lunch i skolmatsalen tillsammans med mentor. Tänk på att försöka minska trängsel i lokaltrafiken, gå, cykla eller färdas på annat tänkbart sätt om du har möjlighet.