Kontakta Strömbackaskolan

Telefon 0911-69 63 00 
Fax 0911-912 30
Besöksadress Lasarettsv. 2
Postadress Box 730, 941 28 Piteå

Sjukanmälan och ledighetsansökan


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 (endast öppet för bokade besök under pandemin)

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt på Strömbackaskolan
Aktuellt på Strömbackaskolan  Foto: Karolina Lundström

Aktuellt

På G och resumé

Antagning till gymnasiet läsåret 21/22

Frågor om antagningen till gymnasiet

Här har vi samlat vanliga frågor och svar som rör gymnasieantagningen för läsåret 2021/22. Mer information kan du även hitta på https://fyrkanten.dexter-ist.com eller www.fyrkantensgymnasier.se

Edit är årets omvårdnadsstipendiat

Formgivaren Isabelle Norman Sällström, Isa Form, har skapat årets minnesgåva; en tavla med titeln ”Handle with care”, inspirerad av ledorden för vård och omsorgsyrket; stöd, möte, bemötande, respekt och mod.

Idag tog Edit Ogestad emot omvårdnadsstipendiet i samband med sin studentexamen vid Strömbackaskolan.

Tävlingen Pite on my mind har avgjorts

Stad i färg - Linn Lundmark

Tysta och grå står de där längs våra gator… men plötsligt har Piteås elskåp blivit rena konstverken när Piteå stad firar 400 år!

Studentexamen i mindre format

Studentfirandet fredag 11 juni kommer genomföras i mindre format än vanligt

Efter ett speciellt läsår är vi nu framme vid årets student, men även i år sätter pandemin gränser för firandet. Studenterna kommer att få ett utspring med två anhöriga per elev på plats. För att minska smittspridning kommer studentdagen på Strömbackaskolan att delas upp på flera tidpunkter, där eleverna klassvis springer ut och möter sina anhöriga.

Strömbackaskolan certifierad som ambassadörsskola

Strömbackaskolans juniorsambassadörer

Med anledning av Europadagen den 9 maj passade elever på att uppmärksamma att Strömbackaskolan certifierats som ambassadörsskola inom ramen för Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Strömbackaskolan återgår till närundervisning

Efter påsklovet återgår Strömbacka till närundervisning.

Folkhälsomyndighetens nationella rekommendation om delvis fjärr- och distansundervisning för gymnasieskolan upphörde den 1 april och Strömbackaskolan återgår därför till närundervisning efter påsklovet, från och med måndag den 12 april.

Unik möjlighet till utlandsutbyten för Strömbackaskolan

Elever på Strömbackaskolan ska kunna erbjudas internationella erfarenheter eller utlandspraktik.

Strömbackaskolan är en av 138 svenska skolor och utbildningsorganisationer som har ackrediterats för att få finansiering från EU-programmet Erasmus+ fram till 2027. Det nya programupplägget med ackreditering ger en helt annan möjlighet till mer långsiktig planering. Ambitionen är därför att bygga upp ett system så att elever under sin treåriga period på Strömbackaskolan ska kunna erbjudas internationella erfarenheter eller utlandspraktik. Programmet inrymmer även fortbildning för personalen samt möjlighet att utveckla skolan inom strategiska områden.

Förlängning av växelvisa distansstudier för gymnasiet

Nu förlängs beslutet om växelvisa distansstudier för gymnasiet

Folkhälsomyndigheten rekommenderar gymnasieskolor att delvis bedriva fjärr- eller distansundervisning under perioden 25 januari till 1 april 2021. Initialt beslutade Piteå kommun om växelvisa distansstudier fram till sportlovet. Strömbackaskolan förlänger beslutet och Grans naturbruksgymnasium har endast två årskurser på plats i skolan fram till påsklovet.

Skolstart på Strömbacka läsåret 20/21

Skolstart betyder i år att många elever har upprop på distans via dator

Torsdag den 20 augusti 2020 är det skolstart och vi önskar alla välkomna till ett nytt läsår hos oss! Uppropstiderna för årskurs ett hittar du här, elever i årskurs 2 - 4 på gymnasiet har upprop kl. 9 på distans, inbjudan kommer från respektive mentor. Elever i årskurs 1 - 4 på gymnasiesärskolan har upprop i programmens egna lokaler kl. 9, hänvisning från glasentrén. Tänk på att försöka minska trängsel i lokaltrafiken, gå, cykla eller färdas på annat tänkbart sätt om du har möjlighet.