Värdefulla i Piteå

KONTAKTA NÄRINGSLIVSAVDELNINGEN

Näringslivsavdelningen

Adress Bryggargatan 14
Tel Företagslots: 0911-69 70 00 
E-post 

Värdefulla i Piteå

På den här sidan kommer vi att göra ett nedstamp bland Piteås företag. Stora och små, kända och okända. De som verkar på en lokal marknad likväl de som verkar på en större marknad. För Piteå är ni alla lika VIP – värdefulla i Piteå.

Företaget som tänker stanna i stenåldern

Fr.v. Mattias & Linda Holmström samt Hans Öhgren

Bothnia Granit är ett av få stenföretag i Norrland och i år firar de hela 40 år i branschen. Företaget ligger i Öjebyn vid den så kallade kompositbyn och där tillverkar och säljer de allt från olika typer av byggsten, bänkskivor och marksten till gravstenar, skulpturer och trädgårdsfigurer.

Trisco nöter på

Verksamheten löper på som vanligt för Lars Bergdahl och hans kollegor på Trisco.

Hos Trisco Specialsnickeri i Öjebyn snurrar verksamheten på ungefär som vanligt. Just nu väntar några relativt stora leveranser av inredning både till den nya psykiatrin på Sunderby sjukhus och till Gällivare sjukhus.

Teknikmotståndaren som sänder yogaklasser på webben

Vivi-Anne leder idag yogaklasser via nätet.

När Vivi-Ann Sundberg kom hem från att ha instruerat på ett yogaretreat i Peru väntade tre fullbokade yogakurser. Dagen efter bröt coronan lös på allvar och vände upp och ner på världen.

"Det finns ett jäkla driv i Piteå"

Magnus Eriksson är nöjd med företagets ökade omsättning det senaste åren.

Det är lite drygt tre år sedan Magnus Eriksson köpte Storfors Plåt. Sen dess har företaget tredubblat omsättningen, i år närmar de sig en fyrdubbling. Dessutom har de nyligen etablerat sig även i Skellefteå.

Traktorcity har maskiner i fokus

Johan Grandin tillsammans med dottern Ebba Grandin och Johan Bergvall.

I år firar Johan Grandin 25 år som ägare av Traktorcity, ett företag som säljer och servar maskiner av olika slag. En utmaning är kompetensförsörjning, men här har han hittills lyckats bra. "Ju bättre personal man har, desto bättre går det för företaget", konstaterar han.

Hektisk tid hos Sesek Ekonomi

Pär Gabrielsson och hans kollegor på Sesek tror på framtiden

Hos Sesek Ekonomi är det fullt upp. Våren är alltid en hektisk tid i redovisningsbranschen med alla bokslut som ska göras. Vad som händer på sikt med coronaviruset och dess framfart återstår att se, men de är inte speciellt oroliga för sin egen verksamhet.

Sidan kontrollerad: 2020-04-08 11:21:00