Pitekonst idag

Lyssna på sida
Pitekonst idag, konstnärerna
Pitekonst idag, konstnärerna. © Pressbild
  • Pitekonst idag, konstnärerna
    Pitekonst idag, konstnärerna. © Pressbild
  • Sommar 2020 MariaFäldt 1170x488
    summer. © Maria Fäldt

I utställningen Pitekonst idag möts konstnärer från Piteå som är verksamma idag. En del bor kvar i sin barndomsstad och en del har flyttat vidare.

Vi kommer att få se en mix av äldre verk och nya verk som har producerats till just denna utställning. Teknikerna omfattar måleri, fotografi, illustration och 3D-konst. En bredd som visar vart Piteås konstnärer står idag.

Medverkande konstnärer: Torbjörn Berg, Sture Berglund, Bryngel Domeij, Thomas Efverström, Maria Fäldt, Stefan Holmgren, Klas Hällerstrand, Josefin Jonsson, Catarina J Berg, Amanda Mendiant och Ulrika Weinz. Vissa av dem finns på plats för att berätta om sina verk.

Arrangemanget är en del av Kulturlördag 4 oktober, där ytterligare två evenemang ingår: vernissage för Sture Berglunds utställning Bottnisk blandning ingår och invigning för muralmålning av Josefin Jonsson och Emil Eklund i Öjebyn kl. 16.00. Alla tre utställningar ingår i firandet av Piteå 400 år.

 

Arrangörer: Konstkonsulenten och Resurscentrum för konst från Region Norrbotten och Kaleido. Med stöd från Piteå kommun, Piteå Museum, Norrbottens Museum och Sparbanken Nord.

Följ anvisningar på plats för minskad smittspridning.

 

 

 

 

 

Tid

 

Tid
2021-09-04 - 2021-12-31

Mån - SönSödra Hamn
 
 
 

Kontaktuppgifter


Södra hamn
94138 Piteå

Contact
Telefon+46 070 252 16 41
E-postContact