Piteå 400 år

 
 

Anja förvandlar överbliven textil till hyllningskonst för jubileumsstaden Borås

22 oktober 2021

Anja Lundström siktar på ett humoristiskt verk under AiR 4x400 år i Borås.

På måndag startar det avslutande konstnärsresidenset AiR 4x400 år, där konstnärer från jubileumsstäderna Piteå, Luleå, Göteborg och Borås skapat hyllningsverk till de olika städerna. Sist ut är Borås där textila material är i fokus. Piteås representant är slöjdaren Anja Lundström.

Marknadsdagar på temat Piteå 400 år

5 oktober 2021

Förskolorna bjöd in till uppskattad höstmarknad.

Förskolorna i Hortlaxområdet, Jävre, Blåsmark, Norrby och Ängens förskola har anordnat utomhusmarknad med försäljning och utställning - allt med temat Piteå 400år.

Kungligt besök vid Piteås 400-årsjubileum

26 september 2021

H.M. Konungen och H.M. Drottningen välkomnas till Piteå

Piteå fick idag kungligt besök av H.M. Konungen och H.M. Drottningen för att uppmärksamma att Piteå firar 400 år 2021. Besöket inramades av musik och glada Piteåbor som sökt sig till torget för att se kungaparet i det soliga höstvädret.

Kungligt besök vid Piteås 400-årsjubileum

16 september 2021

H.M. Konungen och H.M. Drottningen besöker Piteå den 26 september för att uppmärksamma att Piteå firar 400 år i år.

På söndag den 26 september får Piteå kungligt besök av H.M. Konungen och H.M. Drottningen för att uppmärksamma att Piteå firar 400 år 2021. Det finns biljetter kvar så ta chansen att vara med. Biljetterna är gratis och hämtas ut i Medborgarservice i Stadshuset. Först till kvarn!

Pite Läser Nattavaara – en gemensam läsupplevelse

2 september 2021

Stadsbiblioteket uppmärksammar Piteå 400 år genom att återuppväcka den populära kampanjen Pite Läser.

I samband med Piteås 400 årsjubileum har Piteå Stadsbibliotek väckt liv i den tidigare kampanjen Pite läser. Målet är att piteborna ska få dela en gemensam läsupplevelse. Under kampanjen kommer det att bjudas in till författarsamtal, digitala intervjuer om boken och den avslutas med öppna bokcirklar. Boken är Nattavara, den första delen i en fängslande trilogi om Nordmark.

En lördag med konsten i centrum

1 september 2021

Upplev konst som aldrig förr på lördag 4 september.

På lördag 4 september har piteborna möjlighet att avsätta en heldag för konst och konstinstryck inom ramen för firandet av Piteå 400 år. Under dagen blir det 5 olika evenemang och 15 konstnärer som tillsammans bjuder på många olika konstformer, stilar och uttryck. Ta chansen att få en riktig konstinjektion!