Piteå 400 år

 
 

Högtflygande hyllning till Piteå 400 år

11 maj 2021

Fyra Jas 39 Gripen kommer att flyga över Piteå och byarna på jubileumsdagen.

Under Piteås födelsedag 12 maj kommer F21 att flyga över Piteå med fyra Jas 39 Gripen, som en hyllning till Piteå som fyller 400 år. Överflygningen sker över centrala stan, men också över flera av Piteås byar som därmed kan ta del av överflygningen. Så håll ögonen och öronen öppna!

Livskvalitet hela livet: Digital kultursatsning för äldre under 400-årsfirandet

10 maj 2021

Glädje och gemenskap genom delade kulturupplevelser är viktigt för hälsan.

Socialtjänsten och Kultur, park och fritid satsar på kulturupplevelser riktat till äldre som bor på särskilt boende. Genom samverkansprojektet Livskvalitet hela livet sätts fokus på att öka äldre personers gemenskap med hjälp av digital teknik. Tillsammans med Studio Acusticum har 6 filmer producerats för att berätta delar av Piteås historia kopplat till 400-årsjubileet. Filmerna kommer visas på kommunens äldreboenden som en del av firandet av Piteås födelsedag 12 maj.

Här finns paltkuponger för dig som vill fira Piteå 400 år med pitepalt

10 maj 2021

Paltkupongen hittar du i annonser i PT och i jubileumstidningen Piteå 400 år.

Har du inte fått tag i någon paltkupong inför paltkalaset och den digitala födelsedagsfesten på onsdag? Lugn, vi har beställt extra jubileumstidningar där paltkupongen finns med. Kupongen finns också i helsidesannons i Piteå-Tidningen lördag 8 maj och måndag 10 maj.

Ytterligare artistnamn till Piteå digitala 400-årsfirande

5 maj 2021

Nadja Holm medverkar vid jubileumsfirandet 12 maj.

Nu är det klart med ännu en artist under jubileumsfirandet. Nadja Holm kommer och gästspelar på en låt med Bo Kaspers Orkester under Piteås digitala 400-årsfirande.

Barnens favoriträtter på bordet när måltidsservice firar Piteå 400 år

5 maj 2021

Palt är en av de populäraste maträtterna i grundskolan.

Elevernas favoritmat serveras fem dagar i sträck när måltidsservice firar Piteå 400 år. I november förra året fick alla elever i grundskolan, från förskoleklass till högstadiet, möjlighet att svara på en enkät om vilken mat de tycker bäst om av det som serveras i skolans matsalar. Nu är de godaste rätterna utvalda och kommer serveras 6–12 maj.

Ungas visionära konstverk på temat Piteå om 400 år visas i Södra hamn

30 april 2021

Utställningen Piteå 400 år, ung konst visas 1 maj-13 juni i Södra hamn

Nu kan du ta del av ungas visionära bilder av Piteås framtid. Utställningen "Piteå om 400 år, ung konst" är den andra av fyra utomhusutställningar i storformat som tar konsten ut i Piteås stadsmiljö under jubileumsåret 2021 när Piteå fyller 400 år. Utställningen finns längs gångstråket i Södra hamn fram till 13 juni. Missa inte!