Innovation - nya lösningar som skapar värde

Kontakt

För frågor om Innovation kontakta Johan Hörnemalm, Processledare för innovation

, 0911-69 62 22


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål
Ledorden för Piteå kommuns utvecklingsarbete är kreativit, delaktigt och hållbart.
Ledorden för Piteå kommuns utvecklingsarbete är kreativit, delaktigt och hållbart.  Foto: Pixabay

Innovation - nya lösningar som skapar värde

Piteå kommun är en kommun i utveckling och vårt mål är att hela tiden utveckla våra verksamheter i stort och smått för att kunna ge bästa möjliga service till våra medborgare och vara en god arbetsgivare. På den här sidan får du exempel på innovationsarbete samt förslag på vägar in om du har idéer kring hur Piteå kommun och kommunens verksamheter kan utvecklas.

Ekonomikoll

Ett fruktbart samarbete mellan tre olika verksamheter som tillsammans erbjuder ökade kunskaper om vardagsekonomi, konsument- och boendefrågor. Så skulle man kunna sammanfatta Ekonomikoll, – ett koncept som funnits i över tre år och ger ringar på vattnet.

Manlig läsande förebilder

Ett behov av läsande förebilder så att läsning kunde bli något för alla. Det var grunden när initiativet togs till Manliga läsande förebilder på Hortlax skola våren 2015. Projektet föll mycket väl ut och är nu en del av ordinarie verksamhet på skolan.

Säkerhet i ett mångkulturellt Piteå

Ett mångfaldsfrämjande samarbete som bidragit till ökad kunskap om brand och säkerhet samt en ny förståelse för Räddningstjänstens roll i samhället. Det är några av effekterna som projektet Säkerhet i ett mångkulturellt Piteå bidragit till.

Positioneringslarm

Kan ny teknik i form av positioneringslarm öka den äldres frihet och möjliggöra mer aktivitet utomhus? Detta testas på Munkberga demensboende.

Intensivt stöd

Insatsen intensivt stöd:s flexibla arbetssätt till ett begränsat antal klienter ger möjligheter att möta upp den enskildes behov på ett annat sätt än genom traditionellt mottagningsarbete. Att träffas ofta, hjälpa klienten med vardagligheter, följa med till myndigheter etc. ökar möjligheterna till att motivera till behandling för missbruket.

Nattilssyn via kamera

Den som behöver tillsyn på natten behöver inte bli störd i sin sömn av Nattpatrullen. Nattillsyn via kamera gör att personalen inte behöver riskera att väcka den äldre och att besök kan genomföras fortare hos dem som har behovet.

Sidan kontrollerad: 2017-01-27 10:52:16