Projekt - Arctic Dance

Kontaktperson


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Projekt - Arctic Dance

dansare i traditionella kläder, utför traditionella danser

Arctic Dance är ett treårigt dansprojekt som drivs tillsammans med Piteås vänort Kandalaksha. Projektet är ett unikt dansutbyte vars mål och syfte är att stärka vänorternas band genom dans och att tillsammans medverka i firandet av Piteå 400 år. 

Projektet startades upp under april 2019 och kommer att pågå under 3 år. Under den tiden kommer elever och lärare att träffas både i Piteå och Kandalaksha och ta del av varandras kultur och dans. Under projektets gång kommer danslärarna från båda städerna tillsammans med eleverna skapa en koreografi där de båda ländernas danstraditioner vävs samman och vänskapsbanden visualiseras. Detta till specialskriven musik av en lokal kompositör framföras vid Piteå stads 400 års jubileum.

Kultur, dans och vänskap

De elever som är med i projektet kommer att få åka till Kandalaksha och även vara värdar när våra Ryska dans vänner kommer till Piteå på besök. Eleverna kommer att få lära sig mer om vår Svenska danstradition och även den Ryska danstraditionen.

Eleverna har kontakt med jämngamla danselever i Kandalaksha och de hållerkontakten på engelska under hela projektet. Det stärker eleverna och ger fördjupade kunskaper i engelska och även kontakter samt vänner för livet. Genom detta utbyte utvecklas eleverna både dansmässigt men även personligt.

Eleverna får sin repertoarträning i dansgruppen Arctic Dance varje vecka. All träning kommer att ligga efter skoltid mer exakt dansschema kommer närmare terminsstarten hösten 2020.

Vill du vara med?

Alla som går på högstadiet är välkomna att vara med, det krävs ingen förkunskap. Vi har ett begränsat antal platser.

Anmäl dig till: Sara.lockby@gmail.com

 

Sidan kontrollerad: 2021-05-03 10:41:52