Dans


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål
  • Dans är själens landskap
    Dans är själens landskap  Foto: Piteå kommun
  • Dans är själens landskap
    Dans är själens landskap  Foto: Piteå kommun

Dans

Musik- och Dansskolan erbjuder dansundervisning för barn och ungdomar i åldern 6 till 19 år. Undervisningen är förlagd till eftermiddag/kvällstid och bedrivs i lokaler i centrala Piteå.

Artist sång och dans

Artist Sång & Dans

Artist Sång & Dans

Barndans

Danslinjen

Under dessa dansklasser får barnen jobba med kroppen, kroppsmedvetenheten och motoriken. De får även uttrycka sin rörelseglädje samtidigt som barnen använder sin fantasi. Fokuset på dansklasserna är dansglädje, koncentrationsförmåga, takt och rytm som genomförs på ett lekfullt sätt som stimulerar barnens fantasi och kreativitet.

Contemporary

Tilde Andersson Cederholm

Contemporary är en modern lyrisk dans där vi jobbar med flöde, dansteknik ofta i form av floorwork, uttryck och inlevelse. Till skillnad från den Klassiska Baletten så är Contemporary dans mycket friare i sina rörelser. Eleverna får experimentera med kropp, rum och musik i en flödande och uttrycksfull sätt.

Dans i skolan

Dans i skola

På Musik och Dansskolan finns möjligheten för förskolor och grundskolor runt om i kommunen att köpa in dansundervisning. En danslärare åker då ut till just er skola för att bedriva dansundervisningen på skoltid.

Danslinjen

Dansens dag 2016

Danslinjen vänder sig till dig som vill satsa extra mycket på dans och fördjupa sig inom olika dansgenrer. Lektionerna syftar till att stärka elevernas dansteknik, självkänsla och konstnärligt uttryck inom genrerna jazzdans, modern dans och klassisk balett.

Dansmix FUB 6-19 år Denna grupp startar upp under höstterminen 2020

Dansmix FUB

Dansmix för Barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. Under dansmixen kommer vi prova på olika dansstilar.

Jazzdans

Eva Gardfors

Jazzdans är en genrer som är väldigt dynamisk och kan uttryckas på flera olika sätt. Jazzen uppmärksammas ofta i olika musikaler, scenshower och i film. Genren är ofta väldigt fartfylld med tydliga linjer i kroppen. Man jobbar mycket med dansteknik så som hopp, snurrar, koordinationsförmåga och smidighet. En jazzklass är ofta väldigt fartfylld och innehåller mycket glädje till en blandning av musik från olika genrer.

Sidan kontrollerad: 2021-03-02 15:58:28