Bergsviksskolan

Ljungvägen 5, 944 72 PITEÅ
0911 - 69 74 20

Rektor

, 0911-69 74 21 (även rektor för Jävre skola)

Sjukanmälan

När du vill sjukanmäla eller göra en ledighetsansökan för ditt barn gör du det i Skola24.

Logga in i Skola24

Har du problem med Skola24, kontakta i första hand barnets mentor på skolan.

Allmän information om Skola24

Du kan också sjukanmäla via e-post:


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Förskoleklassens veckomeddelande

Förskoleklassens veckomeddelande

Här finns information om vad som händer i förskoleklassen.

Vecka 2-4

Snögubbe

Hejsan!

Hoppas ni alla har haft en skön ledighet. Trots jobb/fritids för några av er. Vi har ändrat om i våra lärmiljöer och flyttat några. Vi har haft en liten mjukstart första veckan, barnen var väldigt leksugna och ville berätta för varandra vad som hänt under lovet. De fick sitta ca 4 i varje grupp, efter det fick de rita något roligt de gjort. Vi fortsätter med den matematiska kartläggningen av barnen och nu tittar vi på en lekplats ur fågelperspektiv och pratar om olika platser som en flicka befinner sig i. Fokus ligger på att motivera varför jag tycker som jag gör.
Vi har gjort olika nyårsraketer i skolan och frivilligt på fritids. Temat för dessa veckor är ÅRSTIDER, MÅNADER och VECKODAGAR. Barnen har fått berätta vilken månad de fyller år och även datum, samt vad är det för årstid.
Vi har bytt lite på barnens grupper och samt platser i matsalen till lunch.

Vecka 3 jobbar vi med längd i matten och i svenskan repeterar vi första och sista ljudet, samt stavelser och sammansatta ord. På onsdag sista passen fram till sportlovet har vi delat in alla barn på Berget i sex olika grupper och vi har kallat lektionen AMIGOS. (Handlar om hur man är mot varandra.)

Vecka 4 är det vikt som gäller i matten och Bokstaven Ll jobbar vi med i svenskan. Vi börjar på fredag med att halva gruppen gör pärlbrickor och den andra halvan väver.

Tips till samtal vid middagsbordet:
Vem hjälpte dig med något idag?
Vad lekte du och din rastkompis idag?

Vi har en elev från Barn och Utbildning som heter Johanna Vesterlund. Hon kommer att vara hos oss mån, tis och onsdag fram till vecka 17. Vi har fått resursförstärkning ett antal timmar i veckan som heter Annika Sjömark.
Temperaturen varier ordentligt så var snäll och skicka med extra vantar och checka av så det finns extra kläder på hyllan.
Hälsningar Annica, Monica och Heidi

Vecka 50 och 51

Änglar

Hejsan!

Här kommer det sista veckomeddelandet för terminen. Det är väldigt intensiva dagar och vi förstår att många elever är trötta. Det ska bli skönt med lite lov och ledighet. I veckan har vi pratat om olika yrken och flera elever (vi fortsätter till veckan så att alla får prova) har fått göra charader och kompisarna har fått gissa vilket yrke. Mycket lärorikt att få stå inför andra och göra lite rörelser det är också spännande att få vara fröken och säga vem som ska få gissa.
Rasterna blev mer inspirerande sen snön kom. Nu har vi även tagit fram madrasser att åka på.

Vecka 50
Lucia pyssel har vi på tisdag och på onsdag försöker vi göra klart höstterminens projekt. Torsdag får vi besök av personal från statskyrkan som tar oss med på en liten ”julvandring”. Avslutar veckan med att bygga med multilink (klossar som sitter fast i varandra) efter en ritning.

Vecka 51
Vi börjar veckan med en ”JULFESTDAG” för alla förskoleklassbarn som innehåller lekar i stora gympan och smarrigt julfika som en del elevervarit med om att baka. Alla som vill får klä sig i något ”juligt” (tex tomte, lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaksgubbe eller julgran). Resten av veckan pysslar vi renar, spelar bingo, gör färdigt, städar lådan och ser film.

Skolan slutar 11:30 torsdag den 22/12.

Fredag den 23/12 är LOVDAG.
Många elever har flera frukter/riskakor med sig till skolan. Det tycker vi inte är nödvändigt och vi har sagt till eleverna att de inte får bjuda bort någonting för att ingen ska känna sig utanför.
Under skoltid är ni som föräldrar hjärtligt välkomna att hälsa på oss.
Veckans tips till middagsbordet är:
Vad lekte du och din rastkompis idag?
Vad tror du händer i skolan på natten?

Vårterminen börjar onsdag den 11/1 2023.

God Jul och Gott Nytt År!
Monica, Annica och Heidi

Vecka 49

Amaryllis

Hejsan!

Era barn är väldigt intresserade och de flesta jobbar ända fram till lunch med sina arbetsuppgifter. Vi försöker variera uppgifterna så mycket som möjligt med rörelse, sång, film, bilder och arbetsblad/bok.
I fredags hade vi ett litet grupparbete om hur många renar tomten behövde för att dra släden. Då tränade vi att lyssna på varandra, att komma överens och att alla bidrar utifrån sin förmåga. Barnen tyckte det var en rolig aktivitet och alla deltog. Ni kan se resultatet i hallen.
Vi jobbar aktivt dagligen för att främja ett vårdat språk och ett agerande utan svordomar. Några behöver träna mer än andra. Dagligen pratar vi också hur man är en bra kompis och vad som utmärker det. Vi har börjat med vår adventskalender som innehåller gåtor, sånger och problemlösningar. Barnen är förväntansfulla och tycker det är jättespännande. Längtar tills det blir deras tur att öppna ”luckan” och få en liten polkagrisstång.
Barnen har haft rastkompisar i två veckor i 10 min under första rasten. De tycker det har varit roligt och fungerat bra i de flesta fall. På detta sätt försöker vi hjälpa barnen att bygga broar mellan varandra. Vi fortsätter med detta terminen ut.
Vecka 49
Under veckan kommer barnen att få göra små julsagor tillsammans och vi jobbar i matten med volym. På torsdag gör vi färdigt ”Boken om mej” och det är yrken som vi fokuserar på. Vi avslutar veckan med att gå till Tallhedskyrkan för att se på skolans Luciatåg.
Vecka 50
Vi inleder veckan med lovdag på måndag. Fritids öppet som vanligt.
Tisdag är det Luciapyssel som gäller.
En uppmaning till er föräldrar att ni hemma till exempel vid middagsbordet frågar ert barn: Har du spelat något spel idag?
Vilken är din rastkompis?
Syftet med detta är att få främjande samtal hemma om skolan och träna minne och uppmärksamhet hos barnen.
Hälsningar Annica, Heidi och Monica