Hortlax skola

Hortlaxvägen 14 C, 944 32 Hortlax
0911 - 69 73 80 (exp)

Rektor

, 0911-69 73 82

Sjukanmälan

När du vill sjukanmäla eller göra en ledighetsansökan för ditt barn gör du det i Skola24.

Logga in i Skola24

Har du problem med Skola24, kontakta i första hand barnets mentor på skolan.

Allmän information om Skola24

 

Kom ihåg att uppge elevens namn och klass vid anmälan. Elever måste sjukanmälas varje dag de är sjuka.


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 (endast öppet för bokade besök under pandemin)

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt Hortlax skola

Aktuellt Hortlax skola

Distansundervisning terminen ut

Hortlax skola stänger och går över till distansundervisning fram till jullovet

Under denna vecka har Hortlax skola stängt och gått över till distansundervisning för att bromsa smittspridningen. Nu förlängs det beslutet terminen ut och distansundervisningen fortsätter fram till jullovet.

- Då det fortfarande är en relativt hög smittspridning på skolan och det endast är sju skoldagar kvar till jullov har vi efter samråd med Region Norrbottens smittskyddsläkare beslutat att hålla Hortlax skola stängd fram till jullovet den 23/12, säger Malin Westling skolchef Piteå kommun.

Information om den förlängda stängningen har gått ut till vårdnadshavarna. Eleverna ska fortsatt koppla upp sig med sin dator via Teams enligt ordinarie schema mot undervisande lärare och lektion.

- Min uppfattning är att distansundervisningen fungerat väl. Jag har fått se och höra talas om många kreativa lösningar kring distansundervisningen. Till dessa har såväl eleverna som lärarna bidragit. Nu hoppas jag att eleverna håller i och håller ut fram till ett välförtjänt jullov, säger Anders Sandlund, rektor på Hortlax skola.

Från måndag 7 december går skolan över till distansundervisning

Hortlax skola stänger och går över till distansundervisning 7-10 december.

I måndags gick en av klasserna på Hortlax skola över till undervisning på distans, nu förlängs det beslutet veckan ut och från måndag nästa vecka går hela Hortlax skola över till distansundervisning.

- Vi bedömer att den första åtgärden inte är tillräcklig och har därför i samråd med regionens smittskyddsläkare beslutat att tillfälligt stänga Hortlax skola under perioden 7–10 december, säger Malin Westling skolchef Piteå kommun.

Bakgrunden till beslutet är dels det ansträngda bemanningsläget och den smittspridning av Covid-19 som sker i skolan.

- Vi såg ett gott resultat från den tillfälliga stängningen av Strömnäs skola och är förhoppningsfulla att en veckas stängning av Hortlax skola ska få samma positiva effekt, säger Malin Westling.

Information om omställningen har gått ut till vårdnadshavarna. Eleverna ska koppla upp sig med sin dator via Teams enligt ordinarie schema mot undervisande lärare och lektion. Lärarna informerar eleverna om hur distansundervisning fungerar och läraren för närvarokontroll vid lektionerna.

- Torsdag och fredag denna vecka kommer att vara vanliga skoldagar där eleverna får förbereda sig på distansundervisningen och få instruktioner av undervisande lärare om hur det kommer gå till. Allt för att göra övergången enklare, säger Anders Sandlund, rektor på Hortlax skola.