Ämnen

Hortlax skola

Hortlaxvägen 14 C, 944 32 Hortlax
0911 - 69 73 80 (exp)

Rektor

, 0911-69 73 82

Sjukanmälan

När du vill sjukanmäla eller göra en ledighetsansökan för ditt barn gör du det i Skola24.

Logga in i Skola24

Har du problem med Skola24, kontakta i första hand barnets mentor på skolan.

Allmän information om Skola24

 

Kom ihåg att uppge elevens namn och klass vid anmälan. Elever måste sjukanmälas varje dag de är sjuka.


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Ämnen

Ämnen

Bild

Elevarbeten från bildlektioner på Hortlax skola

Bild är obligatoriskt ämne i åk 7, åk 8 och åk 9. Eleverna kan även välja ämnet under elevens val som omfattar 90 min och pågår vid fyra tillfällen.

Engelska

Hos oss lär sig eleverna att kommunicera på engelska i både tal och skrift. Vi vill att våra elever ska förstå, tolka, formulera sig, använda språkets strategier och anpassa språket i olika situationer m.m.

Hem- och konsumentkunskap

Ämnet Hem- och konsumentkunskap handlar om allt du behöver kunna för att klara ditt vardagsliv den dagen du flyttar hemifrån. En stor del av ämnet handlar om matlagning, men du får också lära dig att tvätta och vårda dina kläder, att sköta din ekonomi och vilka rättigheter du har som konsument. Vi pratar hela tiden om hur valen som du gör i ditt vardagsliv har betydelse för hälsa, ekonomi och miljö både för dig själv och för andra människor.

Idrott och hälsa

Skidåkning

I Hortlax skola jobbar Fredrik Nilsson, Folke Henriksson och Leif Strandh i ämnet idrott och hälsa med elever i åk 7-9. Skolan har också fotbollsklasser där eleverna får träna fotboll 3 ggr/v under skoltid. Fotbollslektionerna ingår i idrottsämnet.

Matematik

Eleverna lär sig att formulera och lösa problem med hjälp av matematik. Samt att analysera, använda strategier och se samband.

Musik

Undervisningen i ämnet musik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper som gör det möjligt att delta i musikaliska sammanhang, både genom att själva musicera och genom att lyssna till musik.

NO

NO är uppdelat i biologi, fysik, kemi, och teknik. Som elev på Hortlax skola kommer du att få jobba med alla dessa ämnen.

Slöjd

Ämnet slöjd består av två delar (Trä- och Metallslöjd och Textilslöjd) som eleverna på högstadiet väljer efter intresse. På Hortlax skola har eleverna 70 min slöjd per vecka under hela högstadietiden.

SO

SO är uppdelat i geografi, historia, religion och samhällskunskap. Som elev på Hortlax skola kommer du att få jobba med alla dessa ämnen.

Språk

I Hortlax kan du välja mellan att läsa franska, spanska och tyska.

Svenska

Utbildningen i ämnet svenska syftar till att ge eleverna möjligheter att använda och utveckla sin förmåga att tala, lyssna, se, läsa och skriva samt att uppleva och lära av skönlitteratur, film och teater. Som elev på Hortlax skola kommer du att få träna på dessa olika förmågor på många olika sätt.

Sidan kontrollerad: 2014-01-23 14:17:34