Så här påverkas övriga verksamheter

KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 (endast öppet för bokade besök under pandemin)

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål
Avgiftsfri lokaltrafik - en av många åtgärder för att minska smittspridning.
Avgiftsfri lokaltrafik - en av många åtgärder för att minska smittspridning.  Foto: Piteå kommun

Så här påverkas övriga verksamheter

Många kommunala verksamheter har anpassats sig utifrån den rådande situationen. Hur corinaviruset påverkar socialtjänsten, skolan samt fritid och kulturlivet beskrivs under egna sidor. Här har vi samlat några andra verksamheter som påverkas.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Det är förbjudet med oggentliga sammankomster och allmänna tillställningar med fler än 8 deltagare. I Norrbotten gäller maxantalet 8 även vid tillställningar med sittande deltagare. Beslutet gäller från 24 november. Pressmeddelande

Anpassningar i lokaltrafiken

Uppdaterad 5 januari 2021

Från den 7 januari rekommenderas personer som åker kollektivtrafik att bära munskydd. Det är ett nytt allmänt råd från Folkhälsomyndigheten och gäller vardagar klockan 7-9 och 16-18. Rekommendationen riktar sig till personer födda 2004 och tidigare, det vill säga till personer från gymnasieåldern och äldre. 

Läs nyheten om munnskydd i kollektivtrafiken

Uppdaterad 3 juni

Piteås tätortstrafik inför avgifter och kontantfri betalning på bussresor från den 15 juni. Biljettutrustningen kommer att flyttas till framdörren där resenärerna betalar. För att minska smittrisken kommer busschaufförens område fortfarande att vara avstängt och på- och avstigning sker via de bakre dörrarna.

Läs nyheten om avgifter och kontantfri betalning

Repris öppnar för upphämtning och inlämning av saker

Från och med måndag den 8 februari öppnar Repris sin verksamhet med upphämtning av saker, det kommer även vara möjligt att lämna in saker till butiken. Upphämtning av saker sker endast utomhus. Viktigt att hålla avstånd och fortsätta följa folkhälsomyndighetens restriktioner. Butiken kommer att hålla öppet för ett begränsat antal besökare, max åtta personer får vistas i butiken samtidigt. Öppet vardagar kl. 10-15

Stadsporten håller öppet endast för bokade besök

Med anledning av striktare restriktioner kommer Stadsporten från och med 22 december endast hålla öppet för bokade besök. Detta gäller till och med 24 januari. Boka istället telefon- eller digitalt möte för att få hjälp.

Sidan kontrollerad: 2021-01-22 12:01:44