KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 (endast öppet för bokade besök under pandemin)

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

De ska sätta Bertnäs på turistkartan

Publicerad 2021-05-25 17:54:23
Kategori Näringsliv
 • Från vänster Arne Berggren, Henrik Bucht, Jenny Bucht och Claes-Jörgen Pohl
  Från vänster Arne Berggren, Henrik Bucht, Jenny Bucht och Claes-Jörgen Pohl  Foto: Sara Holm
 • Titta på fåren genom sovrumsfönstret
  Titta på fåren genom sovrumsfönstret  Foto: Sara Holm
 • Allrum från boendet på Västi Gård
  Allrum från boendet på Västi Gård  Foto: Sara Holm
 • Ett av fåren som bor på Västi Gård
  Ett av fåren som bor på Västi Gård  Foto: Sara Holm

De ska sätta Bertnäs på turistkartan

Bertnäs växer fram som ett besöksmål av internationell klass. Inte mindre än tre nya företag står i startgroparna för att sätta igång sina verksamheter i byn strax utanför Piteå.

Personerna som står bakom denna satsning är Jenny och Henrik Bucht, Claes-Jörgen Pohl samt Arne Berggren och tanken är att de ska bilda ett mini-kluster för att tillsammans kunna ge gästerna en upplevelse utöver det vanliga.

- Det är oerhört inspirerande att se denna typen av landsbygdsutveckling inom besöksnäringen. Dessa företag utgör ett välkommet tillskott till Piteå kommuns turistiska utbud, säger David Wellborg, projektledare på Piteå kommun

Jenny och Henrik Bucht äger och driver Västi Gård i Bertnäs. Här bor familjen tillsammans med två hundar och en hel massa får. Deras affärside består i att erbjuda tillresande gäster boende utöver det vanliga. Föreställ dig t.ex. att kunna vakna upp i en skön säng och se fåren genom sovrumsfönstret.

En bit längre bort bor Arne Berggren som just nu är i full färd med att färdigställa sin "fine dining"-restaurang i gårdens gamla "fuse" (ladugård reds anmärkning). Här kommer gästerna att få avnjuta välkomponerade middagar framtagna av gästspelande stjärnkockar från hela Sverige. Konceptet är egentligen rätt enkelt, man ska kunna äta mat av världsklass - i Bertnäs.

Sist men inte minst har vi Claes-Jörgen Pohl och hans mysiga gårdshus som snart erbjuder boende "med skogen som närmaste granne".

- Här finns det goda förutsättningar att locka besökare från både när och fjärran samt erbjuda en hög servicenivå som tilltalar den internationella resenären, enligt David Wellborg.

Datum för den stora premiären är inte ännu bestämd, men samtliga entreprenörer arbetar febrilt för att komma igång så fort som möjligt. Mer information kommer längre fram.

Sidan kontrollerad: 2021-05-25 18:01:44