KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Stärk ditt företags digitala närvaro med Google Digitalakademins utbildningar

Publicerad 2021-02-18 07:38:00
Kategori Näringsliv
Digital närvaro har blivit allt viktigare för företag under pandemin.
Digital närvaro har blivit allt viktigare för företag under pandemin.  Foto: pixabay.com

Stärk ditt företags digitala närvaro med Google Digitalakademins utbildningar

Näringslivsavdelningen vill slå ett slag för Google Digitalakademin som erbjuder en digital kunskapsplattform, som går under namnet #förSverige. Den innehåller ett flertal kostnadsfria digitala utbildningar som kan ge dig och ditt företag ny kunskap och guidning för att ditt företag ska lyckas online.

Den digitala plattformen är ett resultat av en samverkan mellan Google Digitalakademin och en rad starka partner. Målet är att de ska utbilda 21 000 företag i alla Sveriges 21 län under 2021. Satsningen är en del av Googles globala program, Grow with Google, med målsättning att hjälpa småföretagare och arbetssökande att stärka sina digitala kunskaper.

Det är viktigt för alla företag att stärka sin digitala kunskap och skapa sig en helt ny spelplan. En effektiv digital närvaro ger företag ett enorma försprång. Det öppnar dörrar till nya sätt att sälja, öka sin lönsamhet och förbättra sin konkurrenskraft.

- För att hjälpa potentiella kunder att hitta just ditt företag och för att hålla jämna steg med dina konkurrenter är digital marknadsföring en viktig investering. För många är det helt avgörande - Piteå blir helt enkelt centralt,  säger Stina Eriksson, näringslivsutvecklare Piteå kommun.

Under 2021 kommer Google Digitalakademin att fokusera på små- och medelstora företagare och erbjuda kostnadsfria livestreamade kurser som sänds från Skåne i söder till Norrbotten i norr. Deltagarna kan se fram emot att få de digitala verktyg som behövs för att lyckas med att ta sina företag online. Föreläsarna är några av Sveriges mest framstående digitala experter inom sina respektive områden med lokal förankring och fokus på just små och medelstora företag.

- Förra året var ett tufft år för många företag på grund av pandemin och alla restriktioner. Företagen har fått ställa om och hitta nya sätt att nå ut och göra affärer, bland annat via digitala kanaler. Det känns därför jättebra att kunna lyfta den här satsningen som vi tror kan ge många små och medelstora företag en knuff framåt, säger Stina Eriksson.

Sidan kontrollerad: 2021-02-17 20:19:49