KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Politikerbesök hos företag med fokus på innovation och grön omställning

Publicerad 2023-03-06 13:39:54
Kategori Näringsliv
  • Kristofer Lundström ägare Pite Havsbad, Kata Nilsson kommunalråd på Pite kommun, Daniel Vencu Velasquez Castro ledamot i vår Riksdag och Näringsutskottet samt Jörgen Hult från Piteå kommun.
    Kristofer Lundström ägare Pite Havsbad, Kata Nilsson kommunalråd på Pite kommun, Daniel Vencu Velasquez Castro ledamot i vår Riksdag och Näringsutskottet samt Jörgen Hult från Piteå kommun.
  • Daniel Vencu Velasquez Castro ledamot i riksdag och Näringsutskott, Kata Nilsson kommunalråd på Pite kommun och Samuel Holmström, VD på Lundqvist Trävaru.
    Daniel Vencu Velasquez Castro ledamot i riksdag och Näringsutskott, Kata Nilsson kommunalråd på Pite kommun och Samuel Holmström, VD på Lundqvist Trävaru.
  • Daniel Vencu Velasquez Castro ledamot i riksdag och Näringsutskott, Kata Nilsson kommunalråd på Pite kommun och Roland Skoog, ägare av Skoogs Bränsle.
    Daniel Vencu Velasquez Castro ledamot i riksdag och Näringsutskott, Kata Nilsson kommunalråd på Pite kommun och Roland Skoog, ägare av Skoogs Bränsle.

Politikerbesök hos företag med fokus på innovation och grön omställning

Under den gångna veckan har Näringslivsavdelningen haft förmånen att genomföra företagsbesök tillsammans med kommunalrådet Kata Nilsson och hennes partikollega Daniel Vencu Velasquez Castro. Daniel är ledamot i vår Riksdag och Näringsutskottet, där han har fokus på små och medelstora företag.

Tillsammans träffade de Samuel Holmström, VD på Lundqvist Trävaru, som gav dem en inblick i företagets fantastiska utvecklingsresa från en traditionell byggfirma till ett techbolag. Företaget har för närvarande 8 utvecklare bland sina drygt 50 anställda och deras vision att leverera en plattform för "boende/livet" är central och driver utvecklingen framåt.

– Lundqvist utmanar i en traditionell bransch normen för vad en aktör levererar på marknaden och känns som ett byggbranschens Spotfiy" säger näringslivschef Nicklas Winbladh von Walter

Besök gjordes också hos Pite Havsbad och en av ägarna, Kristoffer Lundström, där det diskuterades om vikten av att nuvarande regering måste betrakta besöksnäringen som en basnäring och höja statusen på branschen. På agendan fanns även den nödvändiga infrastrukturen upp till norra delarna av Sverige, både med tåg och flyg, som måste fortsätta att utvecklas. Naturligtvis diskuterades också stora evenemang i staden, liksom andra kultursatsningar som behöver genomföras för att Piteå ska bli en helhet i den gröna omställningen och fortsatt vara en attraktiv stad att leva och bo i.

– Pite Havsbad är en aktör i staden med stor inverkan på vår besöksnäring och det utbud vi kan erbjuda till invånare och omkringliggande städer, Varumärkesansvarig Jörgen Hult.

Ett besök gjordes också på Skoogs Bränsle där Roland Skoog, ägare av företaget, bjöd på ett intressant samtal om de utmaningar som finns med att skapa nya fossilfria transporter baserade på grön gel. Diskussionen berörde hur infrastrukturen, innovationsfrämjande och lokala och nationella initiativ kan skalas upp effektivt, samt insikten om hur ett familjeföretag ser på vikten av att ställa om för att kunna existera som bolag och utvecklas även om 20 år.

– Engagemanget, drivet och investeringarna som Roland och Skoogs gör betyder mycket för Piteå och näringslivet lokalt men även nationellt, då Skoogs projekt ger föraningar om vad som krävs för att lyckas i större omfattningar, näringslivschef Nicklas Winbladh von Walter.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det är viktigt att förenkla och ta modiga beslut tillsammans med snabbhet för att följa framtidens utveckling inom flera olika branscher. Företagen lämnade många värdefulla insikter till politikerna och det är önskvärt att se fler representanter från Riksdagen på besök i Piteå.

– Som nytt kommunalråd sedan årsskiftet har det känts viktigt för mig att snabbt få besöka Piteås viktiga näringsliv och aktörerna inom det. Att få kombinera detta med samtal kring rikspolitiken och de utmaningar som vi som region i stort står inför, inte minst med kompetensförsörjningen, skapar värdefull input, säger Kata Nilsson, kommunalråd i Piteå kommun.

Sidan kontrollerad: 2023-03-06 14:37:34