KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Vallentunafamiljen sadlar om och blir Piteåbor

Publicerad 2023-08-25 11:47:00
Kategori Näringsliv
 Foto: Hannah Degerman

Vallentunafamiljen sadlar om och blir Piteåbor

Sjuksköterskan Malin förstärker Piteå sjukhus och teaterteknikern Henrik sadlar om till vindkraftstekniker.

– Vi funderade och undersökte flera olika städer längs Norrlandskusten. Önskemålen var havsnära, närhet till fjäll, bra bostäder och en plats där vi får så mycket tid som möjligt för familjeliv och fritid. Piteå blev det självklara valet för dem.

Ett år efter att Vallentunafamiljen Berg kontaktade Piteås inflyttarservice, träffas vi för en lunch på Piteå Stadshotell. Familjen bor här sedan en månad tillbaka. Malin, ursprungligen ifrån Jakobstad, blir ett mycket välkommet tillskott som operationssjuksköterska på Piteå Älvdals sjukhus. Henrik arbetade som teatertekniker på Dramatiska Institutet men inför det nya äventyret i Piteå, sadlar han om.

– Jag ska börja plugga till vindkraftstekniker via Lernia! Jag älskar ju naturen, och är både tekniker och naturfotograf. Det känns så rätt. Utbildningens LIA-plats är redan ordnad på WPS i Öjebyn.

Familjen upplever sin lyxigaste sommar nu. De har fått tid att upptäcka Piteå tillsammans och besökt Gläntan och Kaleido, gått i PRIDE-tåget på PDOL, upplevt fjällen och ordnat fritidsaktiviteter till barnen. Döttrarna Maija 12, Tova 10 och Fanny 5, har börjat förskola och skola på Norrmalmsskolan.

– Jag är jätteduktig för jag vågar vara själv där, säger Fanny bekymmerslöst och berättar att hon just firat sin första födelsedag i Piteå.

Konstintresserade Maija och Tova beskriver det nya äventyret som ganska självklart. Familjen hade pratat länge om att flytta uppåt så det känns bara bra, tycker Maija. I höst börjar hon i Hortlax scoutkår medan Tova är anmäld till Piteå konståkningsförening. Farfar Lars-Erik är i Piteå för att besöka sonen med familj. Han är visserligen inte på väg att flytta (ännu!) men är mycket belåten över att de landat på en så fin plats. Lars-Erik konstaterar att Piteå är mycket fint och välkomnande. Som pappa och farfar känns det tryggt. Under lunchen träffar familjen Piteås kommunalråd Kata Nilsson.

– Varmt välkomna till Piteå, säger Kata förtjust. Vi är så glada över att ni är här. Jag blir extra glad över att ni är tycker om konst! Lägg till mig på Instagram så kan jag följa er. Farfar får också gärna flytta hit! Här välkomnar vi alla.

När sommaren sakteligen övergår till höst, börjar Malin och Henrik sina nya karriärer. På @henke710322 kan man följa hans vackra Piteå och nästa år får de uppleva Norrbottens femte årstid vårvintern. Familjen var nyligen i Markbygden och för att titta på de imponerande vindkraftverken. "Där ska pappa jobba", sa jag!

Sidan kontrollerad: 2023-08-25 11:47:00