KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Strömbackaelever vinnare i filmtävling

Publicerad 2023-10-05 14:08:51
Kategori
  • Minna Stenberg, Sofia Eriksson, Isak Bergeman och Hannes Fabricius producerade det vinnande bidraget.
    Minna Stenberg, Sofia Eriksson, Isak Bergeman och Hannes Fabricius producerade det vinnande bidraget.  Foto: Filmpool Nord
  • Filmen ”Onsdagen som aldrig existerade” utsägs till vinnare i tävlingen Ung Film i Norr.
    Filmen ”Onsdagen som aldrig existerade” utsägs till vinnare i tävlingen Ung Film i Norr.  Foto: Piteå kommun

Strömbackaelever vinnare i filmtävling

I samband med en filmvisning på Bio3:an i Piteå utsågs filmen ”Onsdagen som aldrig existerade” som vinnare i tävlingen Ung Film i Norr. Filmen är gjord av elever vid Strömbackaskolans Estetiska program estetik och media och kommer i och med vinsten att representera Norrbotten i finalen som hålls under Novemberfestivalen i Trollhättan 24-25 november.

Filmpool Nord, som är en regional filmorganisation, har arrangerat tävlingen Ung Film i Norr under flera års tid. Tävlingen fungerar även som uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan den kan ses som en SM-final för unga filmare. Den vinnande filmen från Strömbackaskolan deltog i Mellanviktsklassen för elever som är 16-19 år och filmen producerades av Minna Stenberg, Sofia Eriksson, Isak Bergeman och Hannes Fabricius.

- Som lärare är det fantastiskt att se hur eleverna med lätthet och entusiasm använder filmen som uttrycksmedel och med härlig kreativitet kan skapa humor, underhållning och budskap. Det kommer alltid finnas behov av berättande i samhället oavsett genre och att ungdomar har sådana färdigheter i både teknik och innehåll gör mig lycklig som lärare, säger Krister Lindström, lärare i Film & TV-produktion vid Strömbackaskolan.

Jurygruppen bestod av Erik Norberg, långfilmskonsulent Filmpool Nord, Felicia Bärgh, producent och Luiz Felipe Sandre, regissör. Deras motivering till vinnarfilmen lyder: ”Med lust, humor och oemotståndlig energi riktas udden mot TV-soffans slaveri i en lekfull och surrealistisk betraktelse över de genrer som fängslar oss – och till slut bokstavligen håller filmens tittare fången. Underhållning och reflektion i skön förening.”

Sidan kontrollerad: 2023-10-05 14:08:51