KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Edit är årets omvårdnadsstipendiat

Publicerad 2021-06-11 10:44:04
Kategori
Formgivaren Isabelle Norman Sällström, Isa Form, har skapat årets minnesgåva; en tavla med titeln ”Handle with care”, inspirerad av ledorden för vård och omsorgsyrket; stöd, möte, bemötande, respekt och mod.
Formgivaren Isabelle Norman Sällström, Isa Form, har skapat årets minnesgåva; en tavla med titeln ”Handle with care”, inspirerad av ledorden för vård och omsorgsyrket; stöd, möte, bemötande, respekt och mod.

Edit är årets omvårdnadsstipendiat

Idag tog Edit Ogestad emot omvårdnadsstipendiet i samband med sin studentexamen vid Strömbackaskolan.

Piteå kommun och Region Norrbotten har delat ut stipendiet sedan 2003 till en elev i årskurs tre vid omvårdnadsprogrammet. I år föll valet på Edit som nominerades av personalen vid den dagliga verksamheten Kristallen. Motiveringen lyder:

”Edit är glad och positiv och har ett stort intresse för att lära sig så mycket som möjligt. Edit har från första dagen varit motiverad och engagerad i mötet med brukarna både när det gäller bemötande, struktur, schemaläggning och att delta i deras aktiviteter. Edit har kommit med egna förslag och ansvarat för egna aktiviteter tillsammans med brukarna som har varit mycket uppskattat av dem. Hon kom direkt in i arbetsgruppen och var med i diskussioner och morgonplanering. Edit var nyfiken på att veta mer, då gjorde hon en del av det material som finns på Funca sidan med bravur. Hon är helt enkelt som klipp och skuren för att arbeta med människor av alla slag.”

Arbetsplatserna nominerar kandidater

När eleverna vid omvårdnadsprogrammet i årskurs tre gör sin praktik bedömer personalen eleverna, utifrån punkterna engagemang, empati och samarbetsförmåga. Sedan fattar Ewa Karlsson Sjölander, styrelseordförande vid Vård- och omsorgscollege, tillsammans med Lena Andersson, Region Norrbottens representant, beslutet om vem som blir årets stipendiat. Stipendiet består av en unik minnesgåva, ett diplom och en blombukett.

Minnesgåva

Formgivaren Isabelle Norman Sällström, Isa Form, har skapat årets minnesgåva; en tavla med titeln ”Handle with care”, inspirerad av ledorden för vård och omsorgsyrket:

  • Stöd till vårdtagare för att de ska få uppleva livskvalitet, delaktighet och känslan av att ha inflytande över sitt eget liv.  
  • Möte/bemötande kräver eftertanke, erfarenhet och kunskap om människor och inte minst kunskap om sig själv.
  • Respekt, mod – lyhörd för vårdtagarens behov, vanor och önskemål.

Vi önskar Edit stort lycka till i framtiden!

Sidan kontrollerad: 2021-06-11 10:45:19