Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Piteå kommuns hemsjukvård firar tio år!

Hälso- och sjukvårdschef Christer Grahn, arbetsterapeut och rehabenhetens första chef Carina Larsson, hälso- och sjukvårdshandläggaren Elisabeth Johansson (hemsjukvårdens första enhetschef) och nuvarande enhetschef Sara Hedkvist.

I snålblåst, men med värmande brasor och en skön, varm känsla personalen emellan har Piteås hemsjukvård nu firat tio år i kommunal regi. ”Och hade det inte varit just för personalen hade jag nog gått i väggen redan hösten 2013”, sa Elisabeth Johansson i sin tillbakablick under gårdagens firande.

Forskningsstudie om ungas fritidsvanor ett viktigt underlag i arbetet med ungdomsfrågor

Rapporten från forskningsstudien Ung 2.0 är klar och presenterades för Kultur- och fritidsnämnden vid dagens nämndsmöte. Nämnden gav förvaltningen i uppdrag att jobba vidare med det som kommit fram i studien och rapporten kommer även att utgöra ett viktigt underlag för det kommunövergripande arbetet med ungdomsfrågor.

Efterlängtade carports på plats

Anne Ölund, distriktsjuksköterska i Piteå kommuns hemsjukvård, glädjs åt att slippa skotta snö och istället kunna lägga mer tid på vård av patienter.

Upp till en timmes tidsbesparing per dag – det är resultatet när hemsjukvården fått carports till flera av sina tjänstebilar. Nu slipper personalen skotta fram sina frostiga bilar under vintern, vilket innebär ett rejält uppsving för arbetsmiljön.

Positiva befolkningssiffror för 2022, men minskat barnafödande

Det föddes få barn 2022 - både i Piteå och i Sverige som helhet.

Folkmängden i Piteå kommun ökar. Under december tog befolkningssiffrorna ett stort steg med en ökning på 22 invånare och på helåret ökade befolkningen med 39 invånare. I Norrbotten är det endast Piteå och Luleå som uppvisar en befolkningsökning under 2022. Piteås befolkning uppgick den sista december 2022 till 42 362 invånare.

Sök byapeng för idéer som utvecklar din by

Sök byapeng senast 28 februari 2023.

Nu är det hög tid att söka byapeng för idéer till satsningar och aktiviteter som bidrar till utveckling i byarna. Byapeng är en form av stöd till landsbygden som Piteå kommun delar ut varje år. Skicka in din ansökan senast 28 februari 2023.

Öppet hus

Inriktning Djur har yrkesutgångarna: Djursjukvård, Sällskapsdjur/zoohandel, Arbete med hund och Naturvetenskap

Lördag 25 november kl 11-14 är ni välkomna till öppet hus på Grans Naturbruksgymnasium för att få veta mer om våra utbildningar inför ditt gymnasieval. Informationspassen är i sal 5 i skolbyggnaden kl 11.00 och 12.30. Varmt välkomna!

Fler Piteåföretag går starkt framåt i Synas undersökning 2022

Piteå har tredje bästa tillväxt i länet, enligt Synas årliga undersökning.

Piteå kommun hamnar på en tredjeplatsen i Bästa Tillväxt 2022 i Norrbotten. Fler Piteåföretag uppvisar en ökad tillväxt i år jämfört med 2021 och 25 fler företag klarade undersökningens samtliga kriterier. Det framgår i kreditupplysningsföretaget Synas årliga undersökning, som tydligt speglar den starka utvecklingen av Piteås näringsliv.

Nya kommunalråd och ledamöter till nämnder utsedda

Patric Lundström och Kata Nilsson, Piteå kommuns kommunalråd (S) för mandatperioden 2023-2026.

Under dagens kommunfullmäktige utsågs Piteå kommuns nya kommunalråd, revisorer, ledamöter och ersättare för kommunens styrelse och nämnder, för mandatperioden 2023-2026. Fördelningen av platser följer valresultatet och partiernas valsamverkan, där Socialdemokraterna och Centerpartiet bildat majoritet. I Piteå kommun finns sju nämnder plus fyra gemensamma nämnder med andra kommuner.