Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Piteå kommun i framkant inom vård och omsorg: Inför obligatorisk VR-utbildning i förflyttningsteknik

Socialtjänstens Linda Nyström demonstrerar glasögon och handkontroller för den nya VR-utbildningen

Digital teknik inom vården är ett måste för att klara framtidens socialtjänst när färre ska räcka till fler. Piteå kommun tar nu ett steg i rätt riktning genom göra en obligatorisk internutbildning i förflyttningsteknik tillgänglig året om, utan att utbildare i fysisk person behövs på plats. Tillsammans med Atea och Warpin Media AB har en virtuell utbildning skapats som nu nylanseras och införs i verksamheterna under hösten 2022.

Festlig stämning när Munkberga tilldelades unik Silviahemscertifiering

Hanna Mikaelsson, enhetschef Munkberga, Eva Jönsson, utbildningsansvarig Silviahemmet, Anna-Carin Marklund, enhetschef Munkberga och Eva Börjesson Öman, socialchef.

Idag mottog Munkberga, ett av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre, sin Silviahemscertifiering signerad av H.M. Drottningen. Certifieringen, som är den första norr om Gävle, är ett viktigt steg i ledet mot en mer långsiktig strategi och målsättning för att förbättra demensvården i Piteå kommun.

Piteå kommun utökar sin samverkan med Luleå tekniska universitet - anställer professor för att utveckla vården för personer med demens

I samverkan: Gunilla Isaksson, Karin Zingmark, Magdalena Jonsson, Sven-Gösta Pettersson, Eva Börjesson Öman och Helena Stenberg.

Skogsgården, Piteå kommuns nya särskilda boende för äldre, är tänkt att bli mer än ett särskilt boende för äldre. Ambitionen är att skapa ett kunskapscenter inom vård för personer med demens, utveckla arbetssätt och vidareutbilda personal inom området. I höst kommer Karin Zingmark, professor i omvårdnad vid Luleå tekniska universitet att bli en viktig del i det arbetet.

Kompetensförsörjning och kvalitet i fokus när Socialnämnden verksamhetsplanerar för 2023–2025

I verksamhetsplanen finns önskan om höjd ob-ersättning för storhelger inräknad.

Piteå kommuns socialtjänst har årligen kostnader på cirka 1,2 miljarder kronor. I samband med budgetprocessen och arbetet med verksamhetsplanen lyfter Socialnämnden varje år fram konsekvenser av att bedriva verksamheten inom befintlig ram – i år är inget undantag. Drygt 50 miljoner i utökad budgetram behövs för att uppfylla lagkraven och genomföra satsningar som kortar köerna till insatser och ger bra arbetsmiljö med bra villkor.

Stort intresse för Norrbotniabanan och Piteås kommande resecentrum

Kaleido fylldes under onsdagskvällen av Norrbotniaintresserade pitebor.

Det blev fullsatt på Kaleido under onsdagskvällen när Piteå kommun bjöd in till seminarium på temat Norrbotniabanan, resecentrum och Piteås möjligheter utifrån den nya järnvägen. Under mötet presenterades också kommunens nya samordnare för Norrbotniabanan – en funktion som kommer bli viktig för att tillvarata Piteå kommuns och pitebornas möjligheter när banan ska byggas.

Fanny är årets omvårdnadsstipendiat

Fanny är årets omvårdnadsstipendiat

Idag tog Fanny Sandström emot omvårdnadsstipendiet i samband med sin studentexamen vid Strömbackaskolan.

Vård och omsorgscollege har utsett Oliva Eklund till årets handledare

Olivia Eklund är utsedd till årets handledare, här tillsammans med eleven Rawen Khaled som nominerat henne.

Varje år har elever som studerar Vård- och omsorgscollege på Strömbacka skolan och personal i socialtjänstens och regionens verksamheter möjlighet att nominera årets handledare. Utmärkelsen i år går till Oliva Eklund som arbetar som undersköterska på Berggården i Piteå kommun.

Fler klimatlådor ska minska matsvinnet i Piteå kommun

Sedan projektstart har matsvinnet i Piteå kommun minskat med cirka 62 kg.

Fastighets- och servicenämnden har gett Måltidsservice i uppdrag att utöka försäljningen av klimatlådor till fler skolor och förskolor. Syftet är att minska matsvinnet i Piteå kommun.