Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Många vill bo i Piteås framtida bostadsområden

Många kan tänka sig att bo i de planerade bostadsområdena öster om staden.

Under december och januari genomfördes en dialog för att ge allmänheten möjlighet att tycka till om stadsutvecklingen österut, det vill säga nya bostadsområden i området mellan Strömlida och golfbanan. Drygt 400 personer besvarade enkäten, ungefär hälften kan tänka sig att bo här och många är positiva till planeringen av de nya bostadsområdena med närhet till skog och natur.

Sol, bubbel och hyllningar när "Queen CK" avslutade sin karriär

Charlotte hyllades av sina klubb- och landslagskompisar efter målgång.

Det var nästan symboliskt när solen bröt fram när knappt en mil återstod av måndagens tremilslopp. Charlottes Kallas korsade mållinjen i sitt sista tävlingslopp som trea och erövrade ännu en SM-medalj. Men idag firades hon främst för sin långa och framgångsrika karriär – ett firande som startade redan i målfållan med kröning, bubbel och oändliga hyllningar.

Mötesplatsen sätter idrottsrörelsen i blickfånget

Mötesplatsens arrangörer Åsa Christensen och Helen Johansson, RF-SISU Norrbotten

Under SM-veckans tre första dagar ges idrotten plats även utanför arenorna och jakten på medaljerna. Det är RF-SISU Norrbotten som ansvarar för Mötesplats SM-veckan med nätverksträffar och seminarier som lyfter idrottsrelaterad forskning, idrott på den politiska agendan och hur samverkan kring evenemang kan stärka regionen.

Piteå hyllar Charlotte Kalla lördag 26 mars

Charlotte Kalla avslutar sin karriär på hemmaplan i Piteå under SM-veckan. Piteå hyllar skiddrottningen lördag kväll på Byxtorget i Piteå.

Under SM-veckan vill Piteå visa sin uppskattning och tacka Charlotte för alla fantastiska idrottsupplevelser och för den fina ambassadör hon varit för Piteå. Hyllningen kommer att ske på Byxtorget lördag kväll. Evenemanget startar klockan 18.30 med firandet av Piteås OS-medaljörer och stipendieutdelning.

Carports till hemsjukvården, Socialnämndens budgetuppföljning och handlingsplan för psykisk hälsa

Piteå kommun har beviljats 1,2 miljoner kr i statliga stimulansmedel för 2022 riktade till förebyggande och främjande insatser för psykiskt hälsa.

Under Socialnämndens sammanträde fattades ett efterlängtat beslut om att hyra 20 carportplatser av Piteå Näringsfastigheter till hemsjukvårdens bilar. Nämnden godkände också årets första budgetuppföljning och antog 2022 års handlingsplan för psykisk hälsa.

En Mästerlig Folkfest lyfter Piteå som kulturstad

Rejne och Renee är laddade för årets folkfest.

Det råder evenemangsfeber i Piteå just nu. Visst handlar mycket om prestationer, medaljer och SM-veckans 16 idrotter, men långt ifrån allt. Parallellt med idrottsfesten genomförs också En Mästerlig folkfest på samma sätt som under SM-veckan 2016. Det är en medveten satsning från Piteå kommun för att ge kultur och evenemang plats, som ett sätt att lyfta Piteå som kulturstad.

Information med anledning av kriget i Ukraina

Ukrainas flagga i blått och gult och en vit fredsduva som bär en olivkvist i näbben.

Ryssland har inlett ett väpnat angrepp på Ukraina. Det innebär ett nytt, allvarligt säkerhetspolitiskt läge i Europa som också påverkar Sverige. På den här sidan har vi samlat länkar till svenska myndigheter som har hand om olika frågor. Här hittar du också information som berör Norrbotten och Piteå kommun och information riktad till flyktingar från Ukraina.

Toppbetyg till gymnasieskola och räddningstjänst i SCB:s medborgarundersökning

I SCB:s årliga medborgarundersökning får invånare tycka till om sin kommun och dess verksamheter.

Piteå är en trygg och bra stad att bo i. Överlag anses både kommunen som helhet och de kommunala verksamheterna vara bra och faktum är att nio av tio pitebor upplever att i Piteå kan man vara precis den man är. Drygt 95 procent av piteborna tycker att Piteå är en bra stad att leva och bo i. Detta visar resultatet från Statistiska Centralbyråns (SCB) stora medborgarundersökning. Goda betyg med andra ord.