Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Umeå universitet och Piteå kommun utökar sin samverkan

Ökad samverkan med Umeå universitet ger hopp om mer högre utbildning och forskning i Piteå.

Umeå universitet och Piteå kommun har tecknat en avsiktsförklaring med syfte att vidareutveckla samverkan, både genom att hitta nya områden där samverkan tillför ömsesidig nytta och skapa nya arbetsformer. Tillsammans har parterna identifierat två initiala fokusområden – kulturella och kreativa näringar samt förnybar energi.

Metod för arbetsintroduktion av utrikesfödda presenteras i livesändning

På torsdag intervjuas projektledare och verksamhetsutvecklare på Piteå kommuns Facebooksida om EU-projektet Employment for migrants.

I slutet av februari avslutas EU-projektet Employment for Migrants som drivits i drygt två år av socialtjänsten i Piteå kommun. Fokus i projektet har varit att hitta och utveckla metoder som underlättar för utrikesfödda kvinnor och män att arbeta inom äldreomsorgen.

Nu utökar vi telefontiden till våra biståndshandläggare

Samma nummer, 0911-69 60 00, men på nya tider; 8.30-9.15, når du som är äldre våra biståndshandläggare.

Som en del av Socialtjänstens arbete med ökad tillgänglighet så ändras telefontiderna till biståndshandläggare från och med måndag 1 februari.

Saga, Johanna och Klara har vunnit ett jobb!

Saga, Johanna och Klara vann tävlingen, Vinn ett jobb!

Under hösten utlyste Piteå kommun en tävling till heltidsstuderande högskolestudenter där vinsten var ett jobb i 3 veckor. Tävlingen handlade om att de tillsammans med oss får förverkliga en idé som bidrar till att utveckla Piteå.

Färdtjänst i ny regi efter nyår

Från och med årsskiftet ingår länsfärdtjänst inom Norrbotten med upp till 24 resor per år för den som har beviljad färdtjänst.

Från och med 1 januari 2021 kommer färdtjänst och riksfärdtjänst i Piteå kommun att skötas av Regionala Kollektivtrafikmyndigheten (RKM) och Länstrafiken i Norrbotten.

Tipspromenad – Hur mycket vet du om våld?

Fråga nummer 8: Hur mycket kostar våld i nära relationer samhället?

Under förra veckan deltog Piteå kommun i kampanjen En vecka fri från våld för att uppmärksamma det viktiga förebyggande arbete som sker i länet och landet. Enheten Våld i nära relationer arrangerade en tipspromenad utanför Stadshuset med syfta att både sprida kunskap och skapa engagemang.

Våld i fokus i Norrbotten under en vecka

EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN.

Var tredje vecka dödas en kvinna i Sverige av en man hon har eller har haft en relation med. Mäns våld är både ett samhällsproblem och ett folkhälsoproblem men det går att förebygga. Under vecka 48 deltar Piteå kommun i kampanjen En vecka fri från våld för att uppmärksamma det viktiga förebyggande arbete som pågår runt om i landet och länet.

Seminarieserie inom forskning och utveckling "Att leda en skola på vetenskaplig grund"

Mats Danell, lektor, Umeå universitet och Kristina Hansson, vetenskaplig ledare, Piteå  kommun, presenterade sin pågående studie om rektors arbete med att leda förändring via aktionsforskningsprojekt.

Mötesplats, utveckling, lärande och forskning är en seminarieserie som ger Piteås pedagoger och rektorer möjlighet att ta del av praktiknära studier av lärare och forskare i Piteå kommuns FoU-miljö. Seminariet den 15 oktober hade temat ”Rektors arbete med att leda en skola på vetenskaplig grund”