Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Nytt stipendium ska uppmuntra till rättvis handel

Lokala insatser i Piteå bidrar till rättvisare villkor hos producenter.

Nu inrättas ett helt nytt stipendium, med ambitionen att skapa engagemang för rättvis handel. Fairtrade City Piteå Stipendium delas för första gången ut i samband med Piteå Business Week i februari 2022. Har du engagerat dig, ditt företag, förening eller organisation i Fairtrade under 2021, lämna in din ansökan senast 17 december.

14 - 16 oktober firar vi Erasmusdays 2021!

Lärare från olika länder på projektplanering tillsammans på Kos, Grekland.

14 - 16 oktober firas "Erasmusdays" runt om i Europa och inte minst på Strömbackaskolan. Här deltar just nu elever och lärare på Estetiska programmets inriktning Estetik & Media i ett Erasmus+projekt med titeln Digital Competence and E-safety. I projektet kommer de att jobba med aktuella ämnen som exempelvis fake news/källkritik, grooming, identitetsstöld, internetberoende, sociala mediers påverkan och nätetik.

Vinn ett jobb! En uppmaning till landets studenter från Piteå kommun

Hej student - tävla om ett jobb!

Vi bjuder nu in landets studenter att tävla om ett jobb hos en kommun med framåtanda. Är du inskriven student och har en idé som kan bidra till Piteås utveckling? Var med och tävla. Du är också välkommen att besöka oss och snacka jobb och karriär på den digitala Framtidsmässan som går av stapeln 21 oktober.

Lättade restriktioner för vaccinerade – så påverkas socialtjänstens verksamheter

Individ och familjeomsorgens verksamheter börjar vara tillbaka i normalläge och kan nu ta emot besök på öppenvårdsmottagningarna.

Sakta och under säkra former öppnar socialtjänstens verksamheter upp igen efter restriktionerna har lättat för vaccinerade. Samvarons verksamheter i centrala stan startade i förra veckan i gång caféverksamheten, antalet deltagare ökar i dagverksamheterna för äldre med kognitiv svikt och Trädgårdens äldrecentra öppnar upp för bokade besök oavsett vistelsetid på centrat.

Återbruk och återvinning i fokus när Repris kommer till Gallerian

Repris och Pireva ställer ut återbruk på Gallerian i höst.

Nu kan du få både inspiration och idéer om hur du kan använda uttjänta saker på nya sätt. Det är Repris och Pireva som tillsammans ställer ut saker på temat återbruk och återvinning i ett showroom i Gallerian med start onsdag 13 oktober. Låt dig inspireras att göra gott för din plånboken, för miljön och för Piteå.

Samrådsstart för reviderad vindbruksplan

Idag startar samråd av den reviderade vindbruksplanen.

Intresset för förnybar energi är större än någonsin. Nu pågår en revidering av Piteå kommuns vindbruksplan, för att göra den aktuell utifrån dagens förutsättningar och den tekniska utveckling som skett sedan befintlig plan antogs 2014. Tisdag 12 oktober startar samrådet om förslag till reviderad plan, så ta chansen att tyck till.

5,8 miljoner till hållbart resande

Ny gång-  och cykelväg längs Öjegatan är ett projekt som får stöd via stadsmiljöavtal.

Piteå kommun har fått ett bidrag på totalt 5,8 miljoner kronor från Trafikverket för satsningar som främjar hållbart resande. Pengarna kommer att användas som medfinansiering till två planerade nya gång- och cykelvägar samt nya cykelparkeringar på Rådhustorget.

Föreningstips: Nominera Stipendiater

Kultur- och fritidsnämnden i Piteå kommun ansvarar för utdelande av stipendier avsedda att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet och utbildning inom skilda områden. Nominera någon person/personer du tycker förtjänar extra uppmärksamhet.