Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Festlig gala när näringslivspriser delades ut

Wibax tog emot priset som årets företagare

Festlig inramning, förstklassig underhållning, hög stämning i publiken och nöjda pristagare. Så kan Piteå Business Awards sammanfattas som gick av stapeln under fredagskvällen. Sju priser delades ut i lika många kategorier för att hylla det lokala näringslivet, som tillför Piteå livskraft, utveckling och attraktivitet.

Cruising på lördag: Vuxna på stan önskas - Stadsberget och Noliaparkeringen håller stängt

Piteå kommun stänger parkeringarna på Nolia och Stadsberget under lördagens cruising för att minska risken för skadegörelse. Polisen och kommunens fältassistenter bjuder in föräldrar och vuxna till stan för att skapa trygghet.

Industrier i Piteå välkomnar utbildningar inom logistik

I norra Sverige väntar en kraftfull samhällsomvandling som en följd av flera stora etableringar. En välutvecklad infrastruktur, konkurrenskraftiga och hållbara transporter samt anställningsbar personal med rätt kompetens är nyckeln till framgång. Vid ett dialogmöte mellan kommunen och de lokala industriföretagen diskuterades kompetensbehov och önskade inriktningar för nya utbildningar.

Unikt forskningsperspektiv när Piteå kommun genomlyser fritidsutbudet för unga

Fritidsutbudet för unga i Piteå utreds för att matcha ungdomarnas behov och önskemål

Ung 2.0 är en pågående studie av fritidsaktiviteter bland högstadieungdomar i Piteå kommun som genomförs tillsammans med forskare vid Luleå tekniska universitet (LTU). Syftet är att jämföra fritidsutbudet för olika grupper av ungdomar samt i förlängningen bättre anpassa det till målgruppens behov. Studien som pågår under hela 2022 är nu halvvägs och arbetet presenteras i samband med kultur- och fritidsnämndens möte 3 maj.

Fler vikarier önskas - Så jobbar socialtjänsten för att klara sommaren

I skrivande stund saknas 75 sommarvikarier inom vård och omsorg i Piteå kommun.

Piteå kommun välkomnar fler sökande till sommarens vikariat inom vård och omsorg, behovet av personal är fortfarande stort. Parallellt med det externa rekryteringsarbetet jobbar socialtjänsten internt med semestererbjudanden till ordinarie personal för flytt av semesterveckor och uppmuntran till arbetslagen som hjälper till att rekrytera.

Projekt gav unga övning i demokrati

15 000 kronor erbjöds och elevernas uppdrag var att utifrån en demokratisk process besluta hur de skulle användas.

I samband med Demokratiåret 2021 beviljades medel från Region Norrbotten för att genomföra ett demokratiprojekt tillsammans med elevråden på de sex högstadieskolorna i kommunen. Totalt deltog fem skolor som vardera fick 15 000 kronor som eleverna utifrån en demokratisk process skulle besluta om hur de skulle användas. Syftet med projektet var att ge ungdomarna en konkret övning i demokrati och dess utmaningar.

Författarsamtal och utställning om diskriminering, normer och makt

Författarsamtal med Simon Sorgenfrei, Piteå stadsbibliotek onsdag 4 maj, kl: 19.00

Berättelsen om Sveriges första muslimer skildrar religionsvetaren Simon Sorgenfrei, hur Sverige under 1900-talet utvecklades från att vara ett etniskt och religiöst relativt homogent land, till att bli Europas mest sekulariserade och mångreligiösa land. Kom och lyssna till författaren Simon Sorgenfrei samtala med förläggaren Lars Molin om boken "De kommer att vara annorlunda svenskar".

Piteå Business Awards är tillbaka

Piteå Business Awards - en populär kväll för Piteås företagare

På fredag 6 maj är det återigen dags för Piteå Business Awards efter två års uppehåll på grund av pandemin. Under galan ska framgångsrika lokala företagare och entreprenörer prisas för sina insatser, som bidrar till Piteå livskraft, utveckling och attraktivitet.