Det här är programmet för dig som vill arbeta med mat, människor och service. När du satsar på en utbildning på
Restaurang- & livsmedelsprogrammet satsar du på en bransch med mycket goda framtidsutsikter och som är i behov av kompetent och professionell personal världen över. Utbildningen är bred och omfattar områdena restaurang,
storkök och servering.
I vår fina restaurang Herrgården får du som elev tillaga och servera maten till betalande gäster. I varmköket lär du dig grunderna för att laga näringsriktig och välsmakande mat. Du får komponera matsedlar, välja råvaror och planera arbetet samt lära dig att arbeta i ett högt tempo. I kallköket lär du dig att tillreda smörgåsar och snittar, sallader, kalla såser och desserter. Du blir något av konstnär som kan göra det där lilla extra som får maten att se aptitlig ut. I serveringen lär du dig grunderna i att servera mat och dryck till gäster med service och bemötande i fokus.
APL, den arbetsplatsförlagda utbildningen på minst 15 veckor är en viktig del av utbildningen. På praktiken får du träna allt du lärt dig teoretiskt och du får en känsla för vad yrket innebär.
Efter utbildningen kan du arbeta som kock eller servitör i restaurangkök och matsalar både i Sverige och utlandet. Du får möjlighet att vidareutbilda dig på högskola eller andra specialutbildningar.