Det här är programmet för dig som vill arbeta med mat, människor och service. När du satsar på en utbildning på Restaurang- & livsmedelsprogrammet satsar du på en bransch med mycket goda framtidsutsikter och som är i behov av kompetent och professionell personal världen över. Utbildningen är bred och omfattar både områdena restaurang och servering.
I vår fina restaurang Herrgården får du som elev tillaga och servera maten till betalande gäster. I varmköket lär du dig såväl grundmatlagning som avancerade matlagningstekniker. Du får komponera menyer, välja råvaror och planera arbetet samt lära dig att arbeta och samarbeta i ett högt tempo. I kallköket lär du dig att tillreda förrätter, desserter, bröd och goda bakverk.
I serveringskurserna får du lära dig att servera mat och dryck till restaurangens gäster. Att kombinera mat och dryck samt jobba i bar är kunskaper du får i årskurs tre.
APL, den arbetsplatsförlagda utbildningen på minst 15 veckor är en viktig del av utbildningen där du fördjupar dina praktiska och teoretiska kunskaper. Du kommer i kontakt med yrkeslivet och eventuellt framtida arbetsgivare på ett naturligt sätt. Delar av din APL kan komma att erbjudas på annan ort eller annat land.
Efter utbildningen kan du arbeta som kock i restaurang och storkök samt med servering och bar; både i Sverige och utlandet. Du får möjlighet att vidareutbilda dig på högskola eller andra specialutbildningar.
Vid samtliga yrkesprogram finns valmöjligheter att läsa in grundläggande behörighet till fortsatta studier vid högskola och universitet.