Stödet avser förbättringar, upprustningar och standardhöjning i föreningars lokaler eller gemensamma anläggningar för ökad trivsel i närmiljön både för barn och vuxna.
Villkor:
Med gemensamma anläggningar avses anläggningar där byaförening eller motsvarande är huvudman och ansvarar för drift och underhåll. Anläggningens allmänintresse i byn är starkt och den ingår i byns utvecklingsplan. Exempel på gemensamma anläggningar är badplatser, lekplatser, friluftsanläggningar mm. Lokal används som samlingslokal i byn och upplåts opartiskt, i skälig omfattning och på skäliga villkor till föreningar och enskilda. De upprustningsåtgärder som föreningen söker bidrag för ska följa den långsiktiga åtgärdsplanen för lokalen samt att lokalen ska ingå i byns utvecklingsplan.
- Arbeten får ej vara påbörjade innan beslut om stöd tas. Kultur och fritidsnämnden kan frångå villkoret om särskilda skäl föreligger.
- Utbetalning av beviljat stöd sker i samråd med föreningen, 10% betalas ut efter att slutbesiktning har skett och ev. påpekade brister är åtgärdade.
- Beviljat stöd ska vara upparbetat senast 2 år efter bidragsåret.
Stödet kan utgå med högst 70% av godkänd kostnad. Den egna insatsen kan bestå av eget medel, arbete och/eller material. För arbetskostnader gäller Boverkets regler. Kultur- och fritidsnämnden bedömer vad som anses vara godkända kostnader.
Ansökan
Ansökan sker digitalt på Piteå kommuns hemsida löpande under året dock senast den 30 september för kommande år.Kultur- och fritidsnämnden beslutar om investeringsstöd vid sammanträdet i december. Till ansökan bifogas kortfattad redogörelse för den planerade åtgärden, ritningar, tekniska uppgifter, kostnadskalkyl, finansieringsplan och behovsredovisning samt aktuell byautvecklingsplan.
E-tjänst
Ansökan om anläggnings- och lokalbidrag (enamnd.se)
Länk
Boverkets hemsida. Extern sida