Hälsoslingor

KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål
Utvalda slingor och platser i Piteå har graderats efter svårighetsgrad och tillgänglighet.
Utvalda slingor och platser i Piteå har graderats efter svårighetsgrad och tillgänglighet.  Foto: Maria Fäldt

Hälsoslingor

För att underlätta för fler pitebor att ta sig ut i naturen och ta del av fördelarna med fysisk aktivitet och naturens läkande kraft har promenadstigar och rogivande platser i Piteå inventerats och klassificerats efter svårighetsgrad. Mer information hittar du på sidan nedan och på vår digitala karta.

Sandängesstranden

Gläntan - Sandängesstranden

Slingan ingår i Sandängesstranden naturreservat. Här finns en lång strand med finkornig sand, sanddyner och utsikt över havet och skärgården. Första delen av stigen är en tillgänglighetsanpassad spång som tar dig ända ned till stranden och en rymlig rastplats. Stora delar av sträckan ut till Klubbudden vandrar man i sand. Att gå i sand ger bra motion!

Strömlidabacken

Strömlidabacken bjuder på härlig backträning och vacker utsikt från toppen

I anslutning till Hälsans stig i Piteå centrum finns Strömlidabacken. Här kan du få en riktig pulshöjare genom att ta en eller ett par vändor upp och ned för backen, eller träna på utegymmet som finns vid backens topp.

Hälsans stig Piteå

Hälsans stig går genom centrala Piteå och några av våra vackra parker.

I direkt anslutning till Piteå centrum går Hälsans stig. Här kan du promenera längs Norrstrand och blicka ut över vattnet eller njuta av grönskan i någon av Piteås många parker. Det finns gott om sittplatser. För den som söker något extra kan man uppleva konst, trädgårdar eller olika former av aktiviteter som erbjuds längs slingan.

Bredviksberget

Härlig utsikt från Bredviksberget.

Från friluftsområdet Karlberg utgår flera vandringsleder och stigar. Det finns också en fin rastplats. Här kan du uppleva områdets natur och spännande kultur. En promenad upp på Bredviksberget bjuder på både puls och en vacker utsikt.

Fårön

Fåröns friluftsområde

Bara 4 kilometer från centrala Piteå hittar du Fåröns fina friluftsområde som delvis är tillgänglighetsanpassat. Stigen tar dig genom en vacker trollskog och den som vill kan ta en avstickare upp på Fåröberget.

Grisberget

Grisbergets motionsspår och utegym

Grisbergets motionsspår tar dig genom ett varierat skogslandskap. Du kan välja mellan olika sträckor och det finns ett stort utbud för rolig och varierad träning. Det finns också flera rastplatser.

Karlberg

Utsikt från Råberg på Karlberg

Från friluftsområdet Karlberg utgår flera vandringsleder och stigar. Det finns också en fin rastplats. Här kan du uppleva områdets natur och spännande kultur. En kort tillgänglighetsanpassad träspång tar dig till en vacker damm, därefter kan man fortsätta in i området till fots.

Sidan kontrollerad: 2023-08-18 11:35:03