Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post 

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Nytillsatta fältare ger stöd till Piteås unga

Den nytillsatta fältgruppen består av Anders Elvhäger och Carlos Pereyra.

Nu finns det återigen fältare som jobbar förebyggande, uppsökande och stödjande till kommunens ungdomar och deras föräldrar. Det är en efterlängtad comeback och de är efterfrågade i skolor, på föräldramöten och föreningsliv. Huvudfokus ligger på att söka upp och hjälpa unga som riskerar att fara illa på olika sätt.

Datorer till 1500 högstadieelever

Linda Björkman från IT-avdelningen delar ut datorerna till eleverna.

I veckan pågår utdelning av elevdatorer till alla elever i åk 7-9 i Piteå. Idag hade turen kommit till Pitholmsskolan. Samtliga elever fick lyssna till CMiTs genomgång av säkerhet och hantering av datorn innan de slussades vidare till aulan. Där fanns personal från IT-avdelningen för att dela ut datorerna och hjälpa eleverna igång.

Sök bidrag till jullovsaktiviteter

Jullov

För barn och ungdomar 6-15 år

Piteå och Skellefteå saknar dig

”P. S Saknar dig.” är namnet på ett gemensamt hemvändarevent i Stockholm i november som Piteå kommun och Skellefteå kommun står bakom.

”P. S Saknar dig.” är namnet på ett gemensamt hemvändarevent i Stockholm i november som Piteå kommun och Skellefteå kommun står bakom. Piteå kommun har tidigare genomfört hemvändarevent både i egen regi och med Luleåregionen. Men det är första gången som Piteå och Skellefteå samarbetar kring platsernas behov av kompetensförsörjning.

Hemvändarbussen 2018

Hemvändarbussen 2018 sponsras av PT, PiteEnergi, Sparbanken Nord och Piteå kommun.

Hej Piteå bjuder tillsammans med Piteå kommun på hemresan till jul för hemlängtande Pitebor. Vill du åka med i hemvändarbussen?

Elever bygger Pitestuga till vänorten S:t Barth

Anderas Markstedt, Jonas Wallin, Henrik Eriksson, Andrée Persson, William Forsberg, Isak Myrestam, Sebastian Thelin, Hampus Öström och Lars Eriksson.

Det är full aktivitet i Byggprogrammets nya hall på Grans Naturbruksgymnasium. Här bygger fem elever tillsammans med sina lärare den stuga som ska fraktas till Saint Barthélemy för att bli ett bestående minnesmärke över öns svenska arv.

Piteå får pris för bäst tillväxt i Norrbotten

Piteå är årets tillväxtkommun i Norrbotten

Piteå kommun är årets raket i Norrbottens län. Från en blygsam tionde plats för några år sedan ligger Piteå nu i topp när det gäller Bästa Tillväxt i länet 2018. Priset, som delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007, premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Föreläsningar om jämställdhet och inkludering

Piteå satar på att vara MR-kommun år 2021.

Piteå kommun erbjuder ortens företag, i samarbete med Länsstyrelsen i Norrbotten, föreläsningar på tema jämställdhet och inkludering. Framnäs folkhögskola, PiteEnergi och Lundqvist trä har nappat på erbjudandet och i november och december hålls föreläsningar med tema jämställdhet på respektive arbetsplats.