KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

FoU-nytt september 2022

Publicerad 2022-09-30 15:34:39
Kategori Skola

FoU-nytt september 2022

Under september månad har det hänt en hel del på FoU-fronten i Piteå kommun. FoU-teamet har som vanligt träffats på torsdagseftermiddagarna och förutom planering av och arbete med forsknings- och utvecklingsfrågor i kommunen har teamet också haft förmånen att få träffa lärare, forskare och verksamhetsutvecklare från Örebro, Sigtuna, Uppsala och Umeå för erfarenhetsutbyte när det gäller samverkan och byggandet av strukturer för FoU i skolan.

Tre forskningscirklar med lärare från grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen har startat i september. Totalt har 26 lärare valt att påbörja någon av de tre forskningscirklarna, vilka leds av de förvaltningsövergripande förstelärarna Linda Wikström, Anna Kassfeldt och Christina Wiklund tillsammans med Ulrika Bergmark, vetenskaplig ledare och Sara Viklund, kommundoktorand. Inom ramen för forskningscirklarna kommer mindre utvecklingsarbeten att genomföras av deltagande lärare.

Läsårets första MULF-talk hade titeln Hälsofrämjande arbete: Elevers stresshantering och jämställdhet i skolan och gick av stapeln den 5 september i lilla samlingssalen på Strömbackaskolan. Vid seminariet presenterade Kristina Nilsen och Susanne Pettersson sitt arbete med jämställdhet och Isak Antti berättade om elevers stresshantering. Alla tre är verksamma som lärare vid Strömbackaskolan. Som vanligt gick det att delta live eller via Teams och denna gång var det ett stort antal deltagare från andra kommuner som valde att vara med via länk.

De båda kommundoktoranderna, Johanna Jonsson och Sara Viklund, har i september på allvar inlett sina forskarstudier genom att läsa kursen Introduction to Educational Science. De har tillbringat tre veckor i Umeå tillsammans med de andra doktoranderna i Forskarskolan inom det utbildningsvetenskapliga området (FU). Forskarskolan har en internationell profil och där ingår bland annat forskarstuderande från Indonesien, Spanien, Tyskland och Korea.

FoU-teamet

 

Sidan kontrollerad: 2022-09-30 15:35:28