Det direkta anhörigstödet riktar sig till dig som anhörig och utgår från dina behov av stöd.
Information och rådgivning
Information och rådgivning är den vanligaste formen av anhörigstöd. Många gånger sker detta i kontakten med den verksamhet som din närstående har hjälp ifrån men du kan också vända dig till kommunens anhörigkoordinator. Har din närstående ingen hjälp från kommunen i dagsläget men skulle behöva? Tveka inte att ta kontakt för information och rådgivning.
Enskilda samtal
Behöver du i lugn och ro få prata om din situation och få stöd och vägledning? Anhörigkoordinator erbjuder enskilda samtal i den form som passar dig, exempelvis via telefon, fysiska träffar eller pratpromenad.
Träffa andra i liknande situationer
Många anhöriga beskriver stort stöd i att träffa andra och dela erfarenheter. Vi startar regelbundet anhöriggrupper för olika målgrupper. Har du något önskemål om vilken typ av anhöriggrupp du skulle vilja delta i? Hör gärna av dig till anhörigkoordinator med dina tankar och önskemål.
Avlösning
Innebär att du som anhörig får avlastning och tid för återhämtning, antingen genom att någon avlöser dig i hemmet eller att din närstående vistas på ett korttidsboende. Dessa insatser måste din närstående ansöka om via kommunens biståndshandläggare.
Kontaktperson
Ann-Catrin Gustafsson
anhörigkoordinator
Telefon: 0911–69 64 94
E-post: Anhörigstöd