Piteå – Sveriges bästa plats att bo på

KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (24/6-19/8) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Piteå – Sveriges bästa plats att bo på

Visionsformuleringen i sin helhet:

Vision 2050

Att bo är konkret.
Att bo är de stora känslorna.
Att bo är vardagsliv.
Att bo är ett måste och ibland en dröm. För vissa något tillfälligt, för andra ett livsbeslut, i Piteå finns en plats för alla.

Piteå ska vara Sveriges bästa plats att bo på år 2050. För att lyckas med det jobbar vi aktivt med både hela bilden och de minsta av detaljer av vad det innebär att bo och leva på en plats.

Vi förbättrar det konkreta, vi fångar upp de stora känslorna, vi utvecklar det som hör till vardagen, underlättar det som är måsten och främjar pitebornas drömmar.

Attraktiva boenden, trygghet och kulturliv som spirar

Här är att bo mer än att ha råd med ett hem. Här finns attraktiva boenden i helt nya former: självförsörjande hem med egen energiproduktion, moderna bostäder med havsutsikt och hus att växa i. År 2050 finns boenden för alla, oavsett livssituation.

Här handlar ett tryggt boende om så mycket mer än hemmets fyra väggar. I Piteå finns en samhällsgemenskap som främjar mångfald, där du är välkommen och uppskattad som du är. År 2050 är vi kommunen med lägst kriminalitet i landet.

Här bor du i en kommun där du kan njuta av mer än naturen och norrskenet. Piteå är Norrbottens kulturväxthus, fyllt med kreativitet och skaparglädje. Här finns gott om mötesplatser som möjliggör både eget skapande och möjlighet att ta del och utöva musik, dans och annan kultur.

God samverkan skapar ett gott näringslivsklimat

I Piteå bor du på en plats där alla är delaktiga i samhällsbygget. Kommun, näringsliv och föreningar samverkar för att utveckla Piteå och attrahera nya talanger. Kombinationen av samverkan och en bra balans mellan olika branscher, där forskning och utbildning är centrala delar av utvecklingen, bidrar till framgångsrika företag och att företagare är nöjda med näringslivsklimatet.

Här är arbetslivet ännu mer än ett jobb du trivs med. Här är chansen att hitta drömjobbet eller starta eget företag på hemmaplan, oavsett inriktning, stor. För korta resor finns ett omfattande nät av cykelvägar och behöver du pendla till jobbet så tar Norrbotniabanan dig från centrum till närliggande kommuner på under 30 minuter.

Sveriges bästa skolor och fritidsaktiviteter för unga

Här innebär att bo med barn mer än bara Sveriges bästa skolor. Vi har även ett rikt utbud av fritidsaktiviteter för unga – oberoende om de gillar kultur, idrott eller bara vill hänga med kompisar.

I Piteå är det enkelt att bo och leva. En mysig stadskärna med puls, unika skärgårdsmiljöer och lugnet på vår levande landsbygd gör Piteå till både Sveriges bästa plats att bo på och norra Sveriges ledande turistort, såväl sommar- som vintertid.

Här erbjuder kommunen mer än bara trygghet när du behöver stöd. Vår kommun finns till för invånarna och erbjuder högsta service till alla pitebor. Öppenhet, innovation och en möjliggörande attityd genomsyrar kommunens arbete vilket ger fördelar som exempelvis korta handläggningstider och självkörande kollektivtrafik med service dygnet runt.

Hållbart liv och mer av kul

Här är ett hållbart liv en självklarhet. Vi är en central del av den gröna omställningen och det är lätt och lustfyllt att göra hållbara val i vardagslivet. Vi växer i samspel med platsens förutsättningar, vilket skapar attraktiva livsmiljöer.

Här är att leva mer än ett livspussel som ska gå ihop. Här kombinerar du enkelt ett jobb där du trivs, med barnteater, små och stora evenemang, skidåkning och studier. I Piteå har du mer av allt som är kul, ett hem du kan vila i och en fritid som kan innefatta både hockeymatcher och dragshower.

År 2050 är vi 50 000 stolta pitebor som alla bidrar till vår samhällsgemenskap och utveckling.

Tillsammans skapar vi en plats där boende är både praktiskt och fyllt av liv.

Det här är Sveriges bästa plats att bo på, helt enkelt!

Sidan kontrollerad: 2024-07-01 08:52:06