PiteEnergi diplomerades vid näringslivsfrukost

Linda Larsson, PiteEnergi (mitten), tog emot diplomet av kommunens Vera Renberg och Anders Lundkvist.

Under fredagens frukost med näringslivet mångfaldsdiplomerades det kommunala bolaget PiteEnergi. Som en del i bolagets arbetet har samtliga chefer, skyddsombud och fackliga representanter utbildats i likabehandling, diskriminering och jämställdhet.

Piteå stadsbibliotek lånar ut surfplattor

Lånetiden för Surfplattan är två timmar i bibliotekets lokaler.

Nu kan besökare på Piteå stadsbibliotek prova att läsa e-böcker, talböcker, digitala tidskrifter eller tidningar med någon av bibliotekets sex utlåningsbara surfplattor, så kallade Hublets. Det blir möjligt att surfa, lyssna på musik och se film var som helst i biblioteket. Det enda som krävs är ett bibliotekskort och en pinkod.

Trygghetsvandring i centrumområdet

Trygghetsvandring i centrala Piteå

Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö. Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars inte tänker på och det bidrar till att människor kommer samman och diskuterar frågor. Vid en vandring har vi alla olika ”trygghets glasögon” på oss och kan därför bidra med vår del till att skapa en helhet.

Från härbärge till öppen gemenskap

Förbättring nr 9 - Från härbärge till öppen gemenskap; välkommen in!

Socialtjänsten i Piteå kommun och Piteå församling har inlett ett utökat samarbete. En öppen gemenskap etableras under fyra dagar i veckan för de som söker samvaro, samtal, en bit mat eller behöver en dusch.

Nationell fristadskonferens i Piteå

Cris Gera, Piteås första fristadsmusiker är med på fristadskonferensen.

En gång per år träffas alla fristäder i Sverige och i år har turen kommit till Piteå att vara värdstad.Tisdag-onsdag 22-23/10 kommer representanter från Sveriges fristadskommuner till Acusticum för nätverkande och fortbildning.

Matiga möten förenar. Är du sugen?

Tre goda ting - god mat, nya bekantskaper och ett bidrag till integrationen

Nu har du chansen att lära känna nya människor, laga och äta god mat samt bidra till integrationen i Piteå. Det är organisationen Kompis Sverige som bjuder in till matiga möten i samverkan med fyra ICA-handlare i Piteå. Så vill du träffa nya människor och lära dig mer om andra matkulturer, anmäl ditt intresse.

Nytt samverkansprojekt mellan socialtjänst och psykiatri

Gunilla Granqvist, Sandra Bäckström, Maria Lundgren och Birgitta Perman gör skillnad för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller psykossjukdom.

Genom ett nystartat samverkansprojekt – Tidsam – erbjuds nydiagnostiserade personer med psykossjukdom eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning hjälp att komma ut i arbetslivet eller att studera vidare. Projektet drivs i samverkan mellan socialtjänsten och den psykiatriska rehabiliteringsenheten vid Piteå sjukhus.

Nya riktlinjer underlättar arbetet för mänskliga rättigheter

Alla har rätt till vila och fritid (artikel 24). Ramper och handikapptoaletter gör skärgården tillgänglig för fler.

Arbetet för mänskliga rättigheter och mångfald pågår sedan många år, med målet att Piteå ska präglas av en samhällsgemenskap med mångfald som grund. I våras beslutade kommunstyrelsen om nya riktlinjer och anvisningar. Tanken är att de ska vara en hjälp till alla verksamheter för att definiera och följa upp sina insatser som bidrar i arbetet.

Samarbetsprojekt mellan samhällsbyggnad och socialtjänsten

Samverkansprojektet syfte är att förbättra hantering och organisation kring försörjningsstöd.

Vid årsskiftet startar ett samverkansprojekt med syfte att förbättra hantering och organisation kring försörjningsstöd. Målet är att ett nära samarbete mellan verksamheterna försörjningsstöd, arbetsmarknad och vuxenutbildning ska leda till att personer som får försörjningsstöd snabbare ska komma i arbete eller utbildning.

Nytt projekt ska hjälpa unga på vägen mot jobb eller studier

Motivera och Aktivera - ett projekt som ska få fler unga till jobb eller studier.

Idag genomfördes en kickoff för ett nytt samarbetsprojekt med Piteå kommun som projektägare. Projektet heter Motivera och Aktivera och går ut på att korta tiden för personer i åldern 15-29 år från sysslolöshet till arbete eller studier. Projektet är ett samarbete mellan fyra kommuner och sträcker sig fram till mars 2022.