Föreningspatrullen öppnade dörren för Lisa

Lisa stortrivs på ÖIF:s kansli.

Lisa Sandberg är ung, framåt, positiv och är en riktig tävlingsmänniska. Hennes funktionsnedsättning gör det dock svårt att få ett jobb på den öppna arbetsmarknaden. Tack vara Föreningspatrullen så öppnade Öjeby IF dörren och erbjöd henne en plats i kansliet – ett jobb hon stortrivs med.

Samvaron – unika mötesplatser för äldre

En lekfull skylt hälsar välkommen till Samvaron Öjebyn.

Samvaron i Piteå kommun är självklara samlingsplatser för pensionärer. Här står trygghet, gemenskap och ökad trivsel för äldre i fokus. Verksamheten är unik och drivs av Piteå kommun tillsammans med frivilliga personer, organisationer och föreningar.

SAIK diplomeras för sitt mångfaldsarbete

Storfors AIK diplomerades för sitt mångfaldsarbete

Storfors AIK diplomeras för sina insatser för Ett Piteå för alla. I SAIKs verksamhet är alla välkomna och det ska vara kul att verka i föreningen. Spelare, ledare, föräldrar och övriga ska känna gemenskap, trivas och få energi av att vara delaktiga.

Uppskattad utbildning om HBTQ

Utbldningarna inom HBTQ ökar medvetenheten om normer och värderingar.

Just nu pågår en satsning på kompetensutveckling och kunskapsbyggnad för kommunens medarbetare i frågor som rör mänskliga rättigheter. I år ligger fokus på HBTQ. Nyligen genomfördes två utbildningar för chefer och nyckelpersoner, en utbildning som var både tankeväckande och nyttig för deltagarna.

Räddningstjänsten vill locka fler kvinnor till utbildning

Emelie Persson och Emelie Ullberg arbetar som brandmän och vill inspirera fler kvinnor att välja yrket

Inom Räddningstjänsten i Piteå kommun arbetar det sju stycken operativa kvinnor. Jämställdhetsarbetet har länge varit en del av Räddningstjänstens kultur. – För mig har det viktigaste varit att visa att detta faktiskt är en arbetsplats för kvinnor, inte bara män, säger Torbjörn Johansson, räddningschef

Räddningstjänsten vill locka fler kvinnor till utbildning

Pitebor trivs och litar på lokalsamhället

9 av 10 pitebor känner sig mycket trygga i sitt närområde dagtid. 6 av 10 känner sig trygga att gå ut ensam i mörkret. Det är högre än det nationella genomsnittet.

Piteå sticker ut i enkätundersökningen Tillitsbarometern och visar högre tillit till lokalsamhället än genomsnittet för samtliga deltagande kommuner. I tisdags presenterade Lars Trägårdh, historieprofessor, Ersta Sköndal Bräcke högskola, resultatet av undersökningen under ett seminarium.

PDOL diplomeras för sitt mångfaldsarbete

PDOL:s Fredrik Nilsson och Sara Holm är hedrade över mångfaldsdiplomeringen.

Idag fick Piteå dansar och ler ta emot ett diplom av Piteå kommun för sitt aktiva mångfaldsarbete. Festivalarrangören tydliga ställningstagande mot sexuellt ofredande och hatbrott har väckt uppmärksamhet även utanför länet.

Nätverk för fler män i förskolan

Förskoleläraren Jimmy Johansson tycker att initiativet med ett nätverk är jättebra.

Inom utbildningsförvaltningen har ett nystartat nätverk för manliga förskolelärare tagit form. Syftet med nätverket är att mötas, få stöd av varandra, vara ambassadörer och visa att arbete i förskolan är ett attraktivt yrke oavsett kön.

Nationell uppmärksamhet för vårt jämställdhetsarbete

Jämställdhet handlar om att kvinnor och män, flickor och pojkar ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter.

Piteå kommun tog sig hela vägen till final i Svenska Jämställdhetspriset 2018. Lena Sturk, jämställdhetsstrateg Piteå kommun, fanns på plats på konferensen Forum Jämställdhet den 6 februari i år för att berätta om vårt jämställdhetsarbete.