Personalen hälsar välkommen, från vänster: Sandra Bergman, familjebehandlare; Frida Lindberg, samordnare; Johnny Berglund och Christoffer Degerman, behandlare Alkohol- och narkotikagruppen, Kristian Axerup, familjebehandlare.
Foto: Frida Silva
13–25 vänder sig till unga i åldern 13–25 år som har frågor eller bekymmer kopplat till alkohol eller droger. Syftet är att erbjuda ungdomar, unga vuxna samt deras närstående ett lättillgängligt stöd och information i ett tidigt skede.
Genom att erbjuda unga råd och stöd kring alkohol och droger tidigt är förhoppningen att minska riskerna för att utveckla allvarligare problem.
- Vi på 13–25 vill gärna komma in i så god tid som möjligt för att erbjuda stöttning. Det behöver inte vara en bekräftad oro för att kontakta oss, det räcker med att man har funderingar över sin eller sin familjs situation, säger Sandra Bergman, familjebehandlare Piteå kommun.
Även föräldrar eller närstående kan kontakta teamet för stöd, enskilt eller tillsammans med den unga. Man behöver inte veta att den unga har börjat dricka eller provat droger för att ta kontakt, det räcker att man är orolig. Alla besök är kostnadsfria och teamet har tystnadsplikt.
Via hemsidan kan man kontakta teamet och göra tidsbokningar digitalt.
- Vi ser en fördel med att det är så enkelt att komma i kontakt med oss och att man kan göra det digitalt ökar tillgängligheten, säger Sandra Bergman.
Samtalen sker tillsammans med familjebehandlare och alkohol- och narkotikabehandlare med erfarenhet av familjearbete samt frågor kopplade till alkohol och droger. Samtalen kan göras både enskilt och tillsammans med närstående.
Mer information om verksamheten finns på hemsidan