Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Parkavdelningen presenterar Veronica - årets lysande nyhet

Årets Lysande nyhet Veronica hyllar våra livsviktiga pollinatörer och lyser upp i parken framför Ångbryggeriet vid Sundsgatan i PIteå.

För fjortonde året i rad har parkavdelningen designat och tillverkat en unik Lysande nyhet inför julen. Frågorna har varit många inför första advent. Många har spekulerat, spanat och gissat på både placering och motiv. I dag har årets Lysande nyhet tänts i den lilla parken Bryggeriet framför gamla Ångbryggeriet.

Öppet hus – Grans naturbruksgymnasium

Naturbruksprogrammet - Den gröna vägen till dina framtidsdrömmar.

En informationsdag för blivande elever på Grans naturbruksgymnasium, imorgon lördag 27 november klockan 10.30 - 14.00. Under dagen ges informationspass om naturbruksprogrammet och du/ni är välkommen att se er omkring i skolans djurstallar, skolbyggnad och internat.

Vaccinationsbevis införs från 1 december

Vaccinationsbevis införs från 1 december.

Regeringen har beslutat om att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Beslutet gäller från 1 december 2021. Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna.

Jubileumsgranen - Piteås största konstutställning

400 hjärtan pryder granen

Piteå fyller 400 år. Detta firar vi genom att ge granen på Rådhustorget en jubileumsklädsel. 400 förskolebarn i åldern 4-5 år har målat varsitt hjärta som nu pryder granen och utgör Piteås största konstutställning.

Vad är din stadskärna värd?

Storgatan Piteå

Du kanske aldrig reflekterar över frågan om varför din stadskärna är viktig, men det finns anledning att fundera över det. Du är nämligen med och påverkar vilken stadskärna du vill ha framöver, genom dina val. Vad är den värd för dig – för näringslivet, för miljön, för den sociala hållbarheten, för besökaren, för investeraren och för skatteintäkterna? Hur styrs din stadskärna? Vem bestämmer om den ska vara trevlig eller ful och tråkig? Fundera på det, men kom ihåg...ingen puls utan din.

Vernissage för årets julfönster

Det 15 m långa konstverket på Kaleidos fönster finns att titta på under december.

Imorgon, fredag 26 november är det vernissage för årets julfönster på Kaleido. Kom och julmingla klockan 14.30, träffa konstnärerna från ES1A och spana in deras 15 meter långa konstverk.

Förbättrad ekonomisk prognos för socialtjänsten, utökat brandskydd och satsning på barn som anhöriga

På Socialnämndens sammanträde idag redovisades ett minskat ekonomiskt underskott för socialtjänsten. Aktuell prognos i år är minus 22,5 miljoner kronor. Under mötet beslutade nämnden att fördela om investeringsbudgeten för att täcka kostnader för brandskydd på Källbogården, Berggården och Österbo. Och ett nytt projekt, Anhörigstöd till barn, beviljades medel för 2022.

Grans Naturbruksgymnasium blir egen resultatenhet

Grans Naturbruksgymnasium kommer att drivas som resultatenhet från 1 januari 2022.

Utbildningsförvaltningen har på nämndens uppdrag gjort en utredning kring olika alternativ för Grans Naturbruksskolas framtida organisation. Barn- och utbildningsnämnden (BUN) har idag beslutat att Grans Naturbruksgymnasium från den 1 januari 2022 ska drivas som en resultatenhet under nämnden.