Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Avanderska gården i Lillpite är till salu

Köpare sökes som vill ta hand om huset.

Piteå kommun säljer fastigheten Lillpite 19:19 genom anbudsförfarande. Den tidigare disponentvillan från 1800-talet har ett högt kultur- och lokalhistoriskt värde.

Förlängda restriktioner för inomhusträning

Restriktioner för inomhusträning förlängs till 21 mars

Smittläget är allvarligt och den uppmaning som regeringen tidigare riktat till kommuner och regioner förlängs därför till 21 mars. Det innebär att Piteå kommun kommer att hålla simhallar och inomhusanläggningar stängda. Som tidigare omfattar det inte idrotts- kultur- och fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2002 eller senare samt yrkesmässig idrott. Kommunens utomhusanläggningar är fortsatt öppna under förutsättning att alla följer de allmänna råden.

Årskurs 6-9 på Pitholmsskolan går över till distansundervisning

Samtliga elever i årskurs 6-9 på Pitholmsskolan går över till distansundervisning fram till sportlovet

På grund av det ansträngda läget på skolan med stor frånvaro bland elever och personal kommer samtliga elever i årskurs 6-9 att gå över till distansundervisning 4-5 mars.

FRG uppmärksammades under ett digitalt ministerbesök i Piteå

Under besöket fick ministrarna en digital rundvandring vid vaccinationslokalen på Pite energi arena.

Idag onsdag den 3 mars gjorde statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Mikael Damberg en digital inrikesresa till Norrbotten. Först träffade de representanter från Gällivare kommun för ett möte om hur man ställde om arbetet för att få kontroll efter ett coronautbrott i äldreomsorgen. Det andra besöket för dagen gjordes i Piteå där statsministern och inrikesministern träffade Civilförsvarsförbundet och frivilliga resursgruppen (FRG) som gjort stora insatser i vaccineringsarbetet i kommunen.

Inbjudan till granskning: detaljplan för del av Håkansön 13:14 m.fl.

Planområdet finns cirka 15 km från Piteå centrum och 4 km från Norrfjärden.

Ett förslag till detaljplan för del av Håkansön 13:14 m.fl. är under upprättande. Syftet med detaljplanen är att skapa förutsättningar för etablering av åtta tomter för enbostadshus uppdelat på tre områden. Områdena ligger inom en 500 meters radie. Granskning pågår från 3 mars – 17 mars.

Varning! Bluffsamtal förekommer!

Viktigt! Bluffsamtal förekommer!

Det har kommit till vår vetskap om att falsk information sprids om att det i samband med Piteå 400 år kommer att arrangeras ett lotteri med stora priser. Vi vill meddela att det inte finns något lotteri i samband med Piteå 400 år. Om ni blir uppringda av någon som vill sälja något med koppling till Piteå 400 år vill vi att ni kontaktar polisen på 114 14.

Nu är parkeringsterminalerna igång

Nu kan du registrera din parkering även via de tre terminalerna i stan.

Efter en tids driftstörning är nu parkeringsterminalerna på kommunens parkeringar i anslutning till Stora Coop, ICA Kvantum och Kyrkparkeringen i drift. Under måndagen genomfördes funktionstest på terminalerna med positivt resultat. Nu är alltså kommunens nya digitala sätt att registrera parkering komplett.

Mer närproducerat i butik och på restaurang

Projekt Gröna Näringar har beviljats stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling för att driva och genomföra ett projekt som syftar till att öka andelen närproducerad mat på restaurang och i butik i Norrbotten.