Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post 

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Pitebor trivs och litar på lokalsamhället

Tillitsbarometern visar att 9 av 10 pitebor känner sig mycket trygga i sitt närområde dagtid och nästan 6 av 10 känner sig trygga att gå ut ensam i mörkret. Det är högre än det nationella genomsnittet.

Piteå sticker ut i enkätundersökningen Tillitsbarometern och visar högre tillit till lokalsamhället än genomsnittet för samtliga deltagande kommuner. I tisdags presenterade Lars Trägårdh, historieprofessor, Ersta Sköndal Bräcke högskola, resultatet av undersökningen under ett seminarium.

Inbjudan till granskning: förslag till detaljplan för del av Stadsön 2:1, transformatorstation

En ny inomhus transformatorstation planeras på Stadsön 2:1.

Ett förslag till detaljplan för del av Stadsön 2:1, transformatorstation, är under upprättande. Detaljplanens syfte är att möjliggöra uppförande av en ny transformatorstation. Granskningstiden pågår från 18 april – 9 maj.

Isbanan stängd för säsongen

Sparkåkning på isbanan när den var öppen.

Vårsolen gör att vi inte längre garantera säkerheten på isbanan på Nördfjärden och därför har vi stängd den för säsongen.

Norrbotten vinnare när RF utser värdkommuner till SM-veckan

Kommunalråden Niklas Nordström i Luleå, Helena Stenberg i Piteå och Inge Andersson i Boden är glada över att få arrangera SM-veckan.

I dag presenterade Riksidrottsförbundet (RF) de aktuella värdkommunerna inför kommande års vinterspel. Det blir storslam för Norrbotten, med inte mindre än tre aktuella städer. Luleå-Boden erbjuds SM-veckan vinter 2020 och Piteå 2022.

PDOL diplomerades för sitt mångfaldsarbete

PDOL:s Fredrik Nilsson och Sara Holm är hedrade över mångfaldsdiplomeringen.

Idag fick Piteå dansar och ler ta emot ett diplom av Piteå kommun för sitt aktiva mångfaldsarbete. Festivalarrangören tydliga ställningstagande mot sexuellt ofredande och hatbrott har väckt uppmärksamhet även utanför länet. Diplomet delades ut under morgonens välbesökta företagarfrukost i Piteå.

Härbärget på Strömgården ska utvärderas

Kyrkorna i Piteå har via Piteå Kristna Råd och Piteå kommun drivit härbärge under perioden 1 december 2017 till 29 mars 2018.

Perioden för natthärbärget på Strömgården är nu avslutad. Tillsammans har kyrkorna i Piteå via Piteå Kristna Råd och Piteå kommun drivit härbärge under perioden 1 december 2017 till 29 mars 2018.

Rosviks skola utrymt på grund av tung snö på taket

Ingen har kommit till skada - skolan utryms som en säkerhetsåtgärd.

Som en säkerhetsåtgärd har Rosviks skola utrymts på grund tung snö på taket. Barn och personal befinner sig utomhus och kan nyttja andra lokaler vid behov. Vårdnadshavare uppmanas att hämta sina barn eftersom undervisning och bespisning har ställts in. Kontakta mentor i första hand. Inget barn kommer att lämna skolområdet utan att vårdnadshavare har kontaktats.

Kaleido - en populär mötesplats

Det arrangeras många musikevent på Kaleidos scen, titta i vår evenemangskalender för att se vad som är på gång.

Med en egen scen och Ekbergs kulturcafé i lokalerna är nu Kaleido en populär mötesplats. Under hösten 2017 arrangerades 130 olika sorters arrangemang av kulturföreningar, studieförbund och andra eldsjälar.