Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post 

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Nationaldagsfirande i Badhusparken

Nationaldagsfirande med medborgarskapsceremoni i Badhusparken kl 12.

Välkommen till ett nationaldagsfirande för hela familjen. Träffa Piteås maskotar Reine, Renée och Pelle Tott och studsa loss i hoppborgarna. Lyssna till vacker körsång, musikuppträdanden och tal.

Historiskt beslut taget för att skydda Piteås dricksvatten

Kommunstyrelsen beslutade idag att gå vidare med förslaget att göra Svensbyfjärden till ett vattenskyddsområde. Syftet är att säkra dricksvattnet på lång sikt. Nu skickas ärendet till Länsstyrelsen som formellt tar beslutet om skyddsområde och skyddsföreskrifter.

Lyckad kommunjogg i strålande sol

Gemensam uppvärmning

Under torsdagskvällen genomfördes den trettonde kommunjoggen, det lockade 580 deltagare. Först i mål kom Christoffer Backlund och första kvinna över mållinjen blev Camilla Nilsson, båda från utbildningsförvaltningen. Grattis!

Tydlig attitydförändring höjer betyget för näringslivsklimatet i Piteå

Svenskt Näringslivs färska enkät visar att företagarna i Piteå upplever att både politikerna och tjänstemännen fått en mycket bättre attityd till näringslivet. Det handlar om stora skillnader på kort tid samtidigt som både dialogen med kommunledningen och kommunens service gått från klara underbetyg till tydliga överbetyg.

Aktuella gatuarbeten i Piteå 2018

Pågående gatuarbeten.

Vägarbeten hör sommaren till och flera projekt med att underhålla och bygga om Piteå kommuns gator och vägar är påbörjade. Via länken pitea.se/gatuarbeten hittar du aktuell information om årets större gatuarbeten och asfaltsbeläggningar.

Ny socialchef rekryterad från polisen

Fredrik Sjömark blir ny socialchef i Piteå

Rekrytering av ny förvaltningschef till Socialtjänsten har pågått under våren och ny chef blir Fredrik Sjömark. Han tillträder tjänsten efter sommaren.

Lägenhetsbrand på Trädgårdsgatan är släckt

Brandhjälm

SOS alarm fick under morgonen ett larm om en lägenhetsbrand på Trädgårdsgatan i centrala Piteå. Räddningstjänsten är på plats meddelar att branden är släckt och att de nu fortsätter med efterarbetet. Ingen person har skadats.

Magisterstudenter uppmärksammas efter avslutat läsår

Kristina Hansson, Anna Kassfeldt, Malin Tuveborg Svartling, Ann Ström, Siv Danvind och Stina Westerlund.

Idag examinerades fyra lärare som genomfört det första året i en fyraårig magisterutbildning som Piteå kommun driver i samverkan med Umeå universitet. Utbildningsförvaltningen tackade magisterstudenterna för den insats de gör för forskningen i skolan genom Kristina Hansson, vetenskaplig ledare, som delade ut varsin ros och bjöd på tårta.