Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Musik- och dansskolan lyfter kvinnliga tonsättare

Karin Åberg är kompositör, hon vill leverera känslor och glädjen i att spela instrument i sitt verk.

Musik- och dansskolans årliga julkonsert kan du se på tisdag den 7 december på Studio Acusticum. På julkonserten spelas ett nyskrivet stycke för symfoniorkester, komponerat av den lokala kompositören Karin Åberg. I konserten deltar elever från mellanstadiet till högstadiet och tolv italienska studenter.

Rådhustorget invigt efter ombyggnation

Florian Steiner och Patric Lundström invigde Rådhustorget.

Under söndagen invigdes Rådhustorget efter en ombyggnation som genomförts med anledning av jubileumsåret. Den pampiga granen skapade julstämning, glöggen värmde folksamlingen och invigningstalet blickade tillbaka och framåt i tiden. Nu är även Rådhustorget redo för ytterligare 400 år.

Parkavdelningen presenterar Veronica - årets lysande nyhet

Årets Lysande nyhet Veronica hyllar våra livsviktiga pollinatörer och lyser upp i parken framför Ångbryggeriet vid Sundsgatan i PIteå.

För fjortonde året i rad har parkavdelningen designat och tillverkat en unik Lysande nyhet inför julen. Frågorna har varit många inför första advent. Många har spekulerat, spanat och gissat på både placering och motiv. I dag har årets Lysande nyhet tänts i den lilla parken Bryggeriet framför gamla Ångbryggeriet.

Öppet hus – Grans naturbruksgymnasium

Naturbruksprogrammet - Den gröna vägen till dina framtidsdrömmar.

En informationsdag för blivande elever på Grans naturbruksgymnasium, imorgon lördag 27 november klockan 10.30 - 14.00. Under dagen ges informationspass om naturbruksprogrammet och du/ni är välkommen att se er omkring i skolans djurstallar, skolbyggnad och internat.

Vaccinationsbevis införs från 1 december

Vaccinationsbevis införs från 1 december.

Regeringen har beslutat om att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Beslutet gäller från 1 december 2021. Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna.

Jubileumsgranen - Piteås största konstutställning

400 hjärtan pryder granen

Piteå fyller 400 år. Detta firar vi genom att ge granen på Rådhustorget en jubileumsklädsel. 400 förskolebarn i åldern 4-5 år har målat varsitt hjärta som nu pryder granen och utgör Piteås största konstutställning.

Vad är din stadskärna värd?

Storgatan Piteå

Du kanske aldrig reflekterar över frågan om varför din stadskärna är viktig, men det finns anledning att fundera över det. Du är nämligen med och påverkar vilken stadskärna du vill ha framöver, genom dina val. Vad är den värd för dig – för näringslivet, för miljön, för den sociala hållbarheten, för besökaren, för investeraren och för skatteintäkterna? Hur styrs din stadskärna? Vem bestämmer om den ska vara trevlig eller ful och tråkig? Fundera på det, men kom ihåg...ingen puls utan din.