Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Forskning från Piteå presenteras vid europeisk konferens i pedagogiskt arbete

Ordförande Inger Erixon Arreman inledde symposiet Current Developments and Trends In Teachers’ Professional Development – policy and practices in England, Sweden and the Netherlands.

De forsknings- och utvecklingsprojekt som pågår vid utbildningsförvaltningen i Piteå kommun kommer att presenteras av FoU-projektens forskare och universitetslärare vid den internationella konferensen European Conference on Educational Research (ECER) i Hamburg 3-7 september.

Tal, fika och bandknytning – nu är nya Fåröbron invigd!

Helena Stenberg, kommunstyrelsens ordförande, och Brith Fäldt, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden höll i invigningsceremonin..

Invigningen av Piteås nya bro över Fårösundet på lördagseftermiddagen var välbesökt och inleddes med fika och samvaro. Banden mellan ö och fastland knöts symboliskt samman mitt på bron.

Modernt demensboende invigt i Piteå

Boendecheferna Britta Fällgren Frank och Ewa Wiklund höll i bandet under invigningsceremonin, Sven-Gösta Pettersson, socialnämndens ordförande, fick äran att klippa.

Dagens invigning av Piteå kommuns demensboende Ängsgården var välbesökt och uppskattat. Ängsgården är ett modernt demensboende med en genomtänkt design i funktion, mattor och färgsättning för att underlätta orienteringen för personer med demenssjukdom. Utemiljön och trädgården är också anpassad för de boende. Under invigningen erbjöds rundvandring både inomhus och utomhus.

Invigning av Ängsgårdens demensboende

Fasadbild på Ängsgårdens demensboende på Berget.

Fredag 30 augusti invigs Piteå kommuns demensboende Ängsgården på Berget i Piteå.

Vad tycker piteborna om sin kommun?

Den frågan hoppas Piteå kommuns beslutsfattare att få svar på genom SCB:s årliga medborgarundersökning som skickas ut i veckan. Tolvhundra pitebor får erbjudandet att delta och kan välja mellan att besvara undersökningen på pappersenkät eller via webben.

En lyckad första dag!

Öjeby Lantbruksmässa - tema Jorden i Centrum

Under förmiddagen öppnade Öjeby Lantbruksmässa för andra året i rad. Här finns allt från stora maskiner som visar upp den senaste tekniken, följ ner under jord och se hur olika pH påverkar växterna och rotsystemet, till frilandsodlingar av bland annat olika kålsorter och hallon. I huvudsak är mässan en branschmässa men allmänheten är också välkommen.

Piteå växer!

164 fler pitebor är resultatet av årets första halvår.

Folkmängden ökade med 164 personer under januari-juni 2019. Dessutom uppvisade samtliga månader positiva siffror. Vid halvårsskiftet var 42 280 personer skrivna i Piteå, vilket innebär att vi nu är fler pitebor än någonsin. Heja Piteå!

Skolstart på Grans

Välkommen till ett nytt läsår på Grans Naturbruksgymnasium!

Torsdag den 22 augusti är det skolstart på Grans Naturbruksgymnasium. Vi hälsar alla elever välkomna till ett nytt läsår hos oss! Upprop för alla nya elever i åk 1 är kl. 10.30 i Gransalen som finns på entréplan i den stora gula herrgården.