Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Piteå kommun satsar på elbussar

Om allt går enligt plan rullar elbussar som den här på Piteås gator från 1 juli 2020.

Från och med 1 juli 2020 kommer Piteås lokaltrafik att trafikeras av elbussar. Det gör Piteå till första kommun i Norrbotten – kanske i hela Norrland - där fordonsparken för tätortstrafiken består till 100 procent av elbussar. Det är resultatet av en långdragen upphandlingsprocess som närmar sig sitt slut.

Nimes, Girona och Sjulnäs samarbetar i Erasmusprojektet Connecting Woods

Roger Mikaelsson, Jeanette Viklund och Gunnar Lönnberg är tre av lärarna som jobbar med Erasmusprojektet Connecting Woods på Sjulnäs skola.

I veckan, den 20-24 maj kommer elever från en skola i Girona, Katalonien och en skola i Nimes i Frankrike på besök till Sjulnässkolan. Besöket är ett samarbete genom Erasmusprojektet Connecting Woods.

Torsdagsfika för besöksnäringen 23/5

Torsdagsfika i vardagsrummet

Välkommen på Torsdagsfika i Vardagsrummet! Här kommer det finnas möjlighet att mingla, knyta kontakter och fika.

Välkommen till konferensen BIOBASE, 10-12 juni 2019

På konferensen BIOBASE ges exempel på lyckade lösningar där lokala resurser blir till nya, värdefulla produkter.

Tillsammans med flera lokala, regionala och nationella aktörer har Piteå Science Park skapat ett forum för cirkulär och biobaserad ekonomi – BIOBASE. Målet med BIOBASE är att möjliggöra fysiska möten där kontakter kan knytas och nätverk stärkas, vilket bidrar till fortsatt kunskapsutbyte och nya innovativa lösningar inom området världen över. 10-12 juni blir den andra gången konferensen BIOBASE genomförs i Piteå.

Piteå - topp åtta bland Sveriges friluftskommuner

Solanderleden, utsikt från Högberget i Jävre.

Det räckte inte hela vägen för Piteå kommun, när Sveriges friluftskommun utsågs igår. Piteå kommun var en av åtta nominerade som alla uppmärksammades under Tankesmedja för friluftsliv som hölls i Kristanstad. Temat i år var "Det hållbara friluftslivet" och vann gjorde Olofströms kommun.

Öppet dialogmöte om Öjebyns utveckling

Dialogmötet ingår i arbetet med FÖP Stadsdelscentra Öjebyn.

Hur vill du att området vid Björklunda- och Solanderskolan i Öjebyn ska utvecklas? Varmt välkommen till ett öppet dialogmöte onsdag 15 maj kl. 18.30 i Solanderskolans matsal.

Piteå kommun värd för transnationell konferens

Employment for migrants, socialtjänstens EU-projekt, syftar till att hitta och utveckla metoder som underlättar för utrikesfödda att arbeta inom äldreomsorgen.

Piteå kommuns äldreomsorg driver tillsammans med parter i Belgien och Finland EU-projektet Empowering migrants for employment. Projektet syftar till att utveckla metoder som stärker utrikesföddas möjligheter till arbete och utbildning. I veckan arrangeras en transnationell konferens i Piteå.

Planering inför jubileumsfirandet i full gång. Bidra du också.

Var med och påverka jubileumsfirandet Piteå 400 år.

Nu är det två år kvar till Piteås 400-årsjubileum. Planeringen inför firandet är påbörjat på allvar och nu vänder sig Piteå kommun till såväl allmänheten som föreningar, företag och organisationer för att få fram fler idéer och initiativ som bidrar till ett hejdundrande firande.