Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Musiklärare från Piteå får stipendium från Kungl. Musikaliska Akademien

Agneta Andersson från Piteå har tilldelats Göran Lagervalls pedagogstipendium. Priset överlämnades av H.M. Kung Carl XVI Gustaf.

Agneta Andersson, tvärflöjtslärare vid Musik och dansskolan i Piteå kommun tilldelades Göran Lagervalls pedagogstipendium vid Kungl. Musikaliska Akademiens högtidssammankomst under måndagskvällen. Priset överlämnades av H.M. Kung Carl XVI Gustaf.

Mysigt när hemvändare intog Skansen

Stämningen var på topp under lördagens hemvändarevent på Skansen.

Efter två års uppehåll var Hemvändareventet P.S. Saknar dig tillbaka på Skansen. Mysfaktorn var hög och intresset stort för Piteås och Skellefteås framtid likväl som för medverkande företags och myndigheters erbjudanden. Syftet med eventet är att informera om allt spännande som händer i vår region och förhoppningsvis locka utflyttade och andra nyfikna att välja Piteå och Skellefteå som hemkommun – i närtid eller på sikt.

Segergudinnan Nike från Piteå vinnare av Idol 2022

Nike Sellmar vinnare av Idol 2022

Efter en rafflande och stjärnstark finalkväll stod Piteås egen segergudinna Nike Sellmar som vinnare i världens största Idolfinal. Med Nadja Holms vinst 2020 kan Piteå nu stoltsera med två Idolvinnare och dessutom två fantastiska kvinnliga ambassadörer.

Förbättrad årsprognos för socialtjänsten och ny handledarorganisation

Ny årsprognos för 2022 sätts till sätts till -34,5 miljoner kronor för socialtjänsten.

Socialnämnden har under dagens sammanträde tagit del av budgetuppföljningen som innehåller en något förbättrad årsprognos. Nämnden har också tagit del av socialtjänstens handlingsplan för kompetensförsörjning som bland annat innehåller uppbyggnad av en handledarorganisation för att förbättra introduktion och mottagande av nyanställda.

Nike – Piteås andra finalist i Idol

Nike Sellmar, Piteå - finalist i Idol 2022

Hon gjorde det! Nike Sellmar från Piteå lyckades kamma hem en finalplats i årets Idol. Inför kvällen var det fansen som valt låtar – en lugn och en upptempo – och det visade sig vara bra låtval. Tillsammans med Albin Tingwall äntrar hon scenen på Tele 2 Arena nästa fredag i världens största Idolfinal. Uppladdningen startar redan imorgon i Småstaden kl. 14.30 med Nike på plats. Välkommen dit och hylla finalisten.

Piteå kommun deltar i kampanjen En vecka fri från våld

EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN. Visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld.

Ett liv fritt från våld är en mänsklig rättighet. Under nästa vecka deltar Piteå kommun i kampanjen En vecka fri från våld för att uppmärksamma det viktiga förebyggande och kunskapshöjande arbete som pågår runt om i landet och länet.

Som en sporthall för kulturföreningar – så kan Kaleido beskrivas

"När du kommer till Kaleido handlar det inte om att göra ”rätt”, det handlar om att få uttrycka sig. Det spelar ingen roll om det är krokimålning eller death metal, vi vill hjälpa våra besökare arrangörer att förverkliga sina idéer." Läs mer om Mathias arbete!

Nytt projekt ska stötta ukrainare till jobb

Gult och blått - en symbolisk bild för Ukraina.

Arbetslösheten i Norrbotten och Piteå är låg, samtidigt som företagens behov av arbetskraft är stort. Nu har Piteå kommun startat projektet Care SATSA som ska underlätta för de som flytt krigets Ukraina att få jobb i Piteå. Många är välutbildade och kan med rätt stöd snabbt bli värdefulla medarbetare hos såväl Piteås företag som kommunens verksamheter. Projektet ska också fungera som en språngbräda in i det svenska samhället och sociala sammanhang.