Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Räddningstjänsten undersöker signaler som hörts över Piteå

Signaler hördes över centrala Piteå under lördagskvällen.

Uppdaterat 220313: Det var ett lok som signalerade under gårdagskvällen. Lokföraren kontaktade räddningstjänsten idag och meddelande att signalen kom från lokets egets varningssystem. Just det här loket signalerar väldigt högt och det tog en stund innan lokföraren hann stänga av signalen.

Översyn av VMA-tutor i centrala Piteå

En kort signal på ca en sekund kan höras när Räddningstjänsten gör översyn av VMA-tutor.

Räddningstjänsten i Piteå genomför under torsdagen en översyn och kontroll av VMA-tutorna i centrala Piteå. En kort signal på ca en sekund kan höras.

Besiktningen av Piteå kommuns bassänger är klar

Renovering av varmbassäng i Öjeby simhall kommer ske så snart det är praktiskt möjligt.

Piteå kommuns fyra bassängkroppar i Öjebyns, Munksunds och Hortlax simhallar har genomgått besiktning i syfte att fastställa skick och eventuella renoveringsbehov. Alla bassängkroppar bedöms klara 20 år till med rätt hantering och underhåll, förutom varmbassängen i Öjebyn där livslängden bedöms vara kortare.

SM-veckan Piteås podd med Johan Forsberg

Johan Forsberg leder SM-veckan Piteås podd.

Piteå är första värdstaden med en egen podd inför SM-veckan. Den tidigare hockeyspelaren och pitebon Johan Forsberg leder podden och har bjudit in ambassadörer för några av SM-veckans idrotter där samtalen handlar om allt från svettiga trikåer till hur rally egentligen går till.

Ansök om skolskjuts inför läsåret 2022/2023

Sök skolskjuts senast 1 maj.

Nu kan du ansöka om skolskjuts inför läsåret 2022/2023. Du kan ansöka om skolskjuts till ditt barn som går i förskoleklass, grundskola samt gymnasiesärskola.

Kom och hylla vår OS-medaljörer!

Piteås skidskyttar Elvira och Hanna Öberg och Piteås längdskidåkare Jonna Sundling och Ebba Andersson bjöd på en fantastisk idrottsfest under OS i Peking i Kina i februari.

Piteås skidskyttar Elvira och Hanna Öberg och Piteås längdskidåkare Jonna Sundling och Ebba Andersson bjöd på en fantastisk idrottsfest under OS i Peking i Kina i februari. I samband med att vi har en massa mästare i stan vill vi passa på att hylla våra OS-medaljörer.

Incident i gruppbostad

Polisen har varit på plats i Öjebyn efter en incident i en av Piteå kommuns gruppbostäder under förmiddagen. Alla boende och personal som inte är inblandade i händelsen har lämnat det aktuella boendet. En person är gripen.

Lyckad temavecka på Stadsporten

Samhällsbyggnads förvaltningschef Jan Johansson är nöjd med temaveckan.

Under förra veckan anordnade samhällsbyggnad en temavecka med temat "Vi hjälper dig förverkliga dina drömmer". Merparten av programmet genomfördes digitalt, men vid informationsmötena kunde man välja att delta digitalt eller på plats. När förvaltningschef Jan Johansson sammanfattar veckan är fokuset på lärdomar och glädje över de invånare som besökte evenemanget på plats i Stadsporten.