Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Aktuellt

Aktuellt

Flera faktorer påverkade Polarbrödsbranden

Polarbrödsbranden var en allvarlig och omfattande brand och det är viktigt att ta lärdom av branden.

Utvärderingen av Polarbrödsbranden visar att flera olyckliga omständigheter tillsammans gjorde att Polarbröds bageri i Älvsbyn fick omfattande skador vid branden i augusti förra året. Insatsen försvårades av bland annat av byggnadens komplexitet, stora lokaler och att det i kylanläggningen fanns stora mängder brandfarlig ammoniak.

Kritik av IVO leder till förbättrad verksamhet

Socialtjänsten tar fasta på kritiken och vidtar åtgärder för att vara bättre rustade för framtiden.

Två av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre får kritik i Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) fördjupade tillsyn av 98 äldreboenden i Sverige. Tillsynen är baserad på uppgifter om att de boende inte fått god medicinsk vård och behandling vid smitta av Covid-19.

Så blev karriärbytet möjligt

Mary vill inspirera unga att intressera sig för matematik, naturvetenskap och teknik.

I samarbete med Teach for Sweden (TFS) och Luleå tekniska universitet erbjuder Piteå kommun, akademiker en möjlighet till karriärbyte. Genom ett unikt ledarskapsprogram och kompletterande pedagogisk utbildning via Luleå tekniska universitet, utbildas deltagarna till behöriga högstadielärare. David Eknor och Mary Lundberg tog chansen, är det din tur nu?

A-hallen i Norrmalmia stängd

Takplattor har lossnat från taket i A-hallen i Norrmalmias sporthall.

Del av taket ovanför läktaren som vetter mot Nygatan i A-hallen på Norrmalmia sporthall har fått skador orsakade av de stora snölasterna. Detta har inneburit att ett antal takplattor har lossnat och ramlat ner på läktaren. Det upptäcktes under gårdagskvällen i samband med träning. Ledarna kontaktade vaktmästare som snabbt var på plats och hallen utrymdes. Ingen person kom till skada. Under natten har taket skottats av och hallen är avstängd tillsvidare för att utreda vilka åtgärder som krävs för att den ska kunna användas. Skolan och föreningar som tränar i hallen är informerade.

Grattis My Bergström – den första pristagaren i Piteå Business Awards 2020

My Bergström - Årets UF-ambassadör

My Bergström är Årets UF-ambassadör. Hon är först ut av vinnarna i Piteå Business Awards som i år sker helt digitalt med livesända prisutdelningar. Nu inleds några spännande veckor när vinnare ska utses i totalt sju kategorier – personer och företag som utmärkt sig under detta annorlunda år. Stort grattis till My Bergström och de till att följ de kommande och spännande prisutdelningarna under februari.

Positiva effekter i pandemins spår

Årets goda resultat stärker kommunens kassa och det möjliggör fortsatta satsningar inom förskolor, skolor och äldreomsorgen

Piteå kommuns resultat för 2020 blev bättre än förväntat som en effekt av statligt stöd kopplat till coronapandemin. Det goda resultatet lägger en bra grund för att genomföra planerade investeringarna i kommunen.

Familjens hus öppnar idag

Familjens hus – en mötesplats för stora och små.

Familjens hus öppnar upp idag med anpassad verksamhet utifrån folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Sommardäcket blir Vinterdäcket

Vinterdäcket erbjuder isbana, pulkbacke och konst.

Nu får sommarens nyhet – Sommardäcket – en uppföljare. Vinterdäcket består av en isbana och en liten isslinga som kan nyttjas av både stora och små. Förhoppningsvis håller sig isen en bit in i mars, om vädret tillåter. Så låt det blir en plats för lek och picknick nu när dagarna blir längre och solen visar sig.