Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Vi skäcker ner på Earth Hour. Gör du?

Delta i årets Earth Hour!

Lördag 30 mars är det dags för Earth Hour. Mellan 20.30 och 21.30 släcker företag och organisationer, myndigheter och privatpersoner runt om på världen ner för att visa sitt stöd för arbetet med att minska klimatavtrycket. Piteå kommuns släcker ner stadshuset och Spiran på Universitetsområdet. Så företag, organisationer, föreningar och pitebor - släck ner ni också!

Föreningsträff med Framtid Pite

Ledarskap och ungdomsverksamhet

Piteå kommun möter hemlängtande i Stockholm

Årets hemvändarevent äger rum 6 april på Junibacken och Boulebar i Stockholm.

Nu beger sig Piteå kommun och företag från Piteå till Junibacken och Boulebar i Stockholm för att möta norrbottningar med hemlängtan. Det årliga eventet Hemlängtan syftar till att visa upp möjligheterna till bra jobb, prisvärt boende och en fin livskvalitet, så att några utflugna pitebor och norrbottningar återvänder till länet – inom kort eller på sikt. Hemlängtan genomförs i samverkan med Luleå, Boden, Kalix och Älvsbyn.

Nöjda deltagare och arrangörer – ett gott betyg för skidorienterings-VM i Piteå

Tove Alexandersson tog två individuella guld och ett individuellt silver. Här säkrar hon även silver i stafetten.

Nu kan både tävlande, arrangörer och volontärer pusta ut: VM-festen är över för den här gången. Såväl boendeanläggningar, banor, terrängen runt Lindbäcksstadion och arrangemanget som helhet har fått idel positiva omdömen. Sveriges slutade tvåa i medaljligan efter Ryssland med fyra guld och fyra silver.

Grattis Micke Holm! Stor uppslutning vid firandet av Talangvinnaren

Micke var glad över pitebornas uppvaktning.

Ett publikhav hade samlats långt innan klockan ett på Byxtorget idag. Anledningen: Micke Holm – vinnare av Talang 2019. På scenen visades klipp från första tävlingen och finalen och Micke uppvaktades av kommunfullmäktiges ordförande Stefan Askenryd, kommunchef Ylva Sundkvist och Jens Riglert, VD SCA Munksund.

”Nya Strömgården” tar form på Storgatan 16

Verksamheten på Storgatan 16 är lätt att hitta. Här står dörren öppen under alla arbetsdagar

I januari gick flyttlasset för kommunens alkohol- och narkotikagrupp samt psykosocialt stöd som tidigare huserat i Strömgården. De nya lokalerna ligger bara ett stenkast därifrån – närmare bestämt på Storgatan 16, precis bakom gamla Strömgården.

SM-guld till Luleå Hockey/MSSK!!!

SM-mästare 2018/2019 - Luleå Hockey/MSSK

För andra året i rad, och för tredje gången på fyra år, kan tjejerna i Luleå Hockey titulera sig svenska mästare. Vi lyfter på hatten och bugar. Bra gjort tjejer, ni är guld värda!

Piteå kommun satsar stort på arbetsmiljöutbildning

"Vi är varandras arbetsmiljö och behöver bli påminda om på vilket sätt var och en kan bidra, säger personalchef Ewa Degerman."

En bra arbetsmiljö och ett väl utvecklat systematiskt arbetsmiljöarbete är viktigt för en attraktiv och ansvarsfull arbetsgivare. Piteå kommun har beslutat att alla chefer och skyddsombud ska som grund för sitt arbetsmiljöarbete, genomgå Suntarbetslivs utbildning.