Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Välkommen till konferensen BIOBASE, 10-12 juni 2019

På konferensen BIOBASE ges exempel på lyckade lösningar där lokala resurser blir till nya, värdefulla produkter.

Tillsammans med flera lokala, regionala och nationella aktörer har Piteå Science Park skapat ett forum för cirkulär och biobaserad ekonomi – BIOBASE. Målet med BIOBASE är att möjliggöra fysiska möten där kontakter kan knytas och nätverk stärkas, vilket bidrar till fortsatt kunskapsutbyte och nya innovativa lösningar inom området världen över. 10-12 juni blir den andra gången konferensen BIOBASE genomförs i Piteå.

Piteå - topp åtta bland Sveriges friluftskommuner

Solanderleden, utsikt från Högberget i Jävre.

Det räckte inte hela vägen för Piteå kommun, när Sveriges friluftskommun utsågs igår. Piteå kommun var en av åtta nominerade som alla uppmärksammades under Tankesmedja för friluftsliv som hölls i Kristanstad. Temat i år var "Det hållbara friluftslivet" och vann gjorde Olofströms kommun.

Piteå kommun värd för transnationell konferens

Employment for migrants, socialtjänstens EU-projekt, syftar till att hitta och utveckla metoder som underlättar för utrikesfödda att arbeta inom äldreomsorgen.

Piteå kommuns äldreomsorg driver tillsammans med parter i Belgien och Finland EU-projektet Empowering migrants for employment. Projektet syftar till att utveckla metoder som stärker utrikesföddas möjligheter till arbete och utbildning. I veckan arrangeras en transnationell konferens i Piteå.

Planering inför jubileumsfirandet i full gång. Bidra du också.

Var med och påverka jubileumsfirandet Piteå 400 år.

Nu är det två år kvar till Piteås 400-årsjubileum. Planeringen inför firandet är påbörjat på allvar och nu vänder sig Piteå kommun till såväl allmänheten som föreningar, företag och organisationer för att få fram fler idéer och initiativ som bidrar till ett hejdundrande firande.

Frukost med näringslivet i Piteå 17/5 2019

Pite havsbad logotype

Sista frukosten för säsongen.

Aktuella vård- och omsorgsutbildningar - vilken studieform passar dig?

Vård och omsorgsutbildning finns i olika studieformer

Har du ett intresse för att arbeta inom vård- och omsorgsyrken och vill utbilda dig? Vuxenutbildningen kan erbjuda tre olika studieformer. Alla utbildningar och kurser är berättigade till studiemedel från CSN. Ta kontakt med Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare för mer information och ansökan.

Sökes: företag eller förening som vill driva kiosk i sommar

Efterlyses: någon som vill driva kiosken i Norr hamn i sommar.

Kultur, park och fritid söker någon som vill driva kiosken i Norra hamnen under sommaren. Det kan vara en förening eller ett företag. Kravet är att kiosken är öppen under båtsäsongen.

Ekologi och vetenskap i fokus på förskolan i Böle

Carina och Karin tillsammans med maskoten Eco.

Förskollärarna Karin Ceder och Carina Johansson deltar i Erasmusprojektet Eco Tweet tillsammans med kollegor från förskolor i Grekland, Turkiet, Estland, Norge och Island. Syftet med projektet är att lära av varandras sätt att arbeta med miljöfrågor i förskolan. Ta del av deras reseberättelse nedan: