Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (15/5-1/9) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 9-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.


Ställ en fråga Lämna synpunkt Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

Nya e-tjänster inom miljö- och hälsoskydd förbättrar servicen för medborgare och företag

Idag erbjuder Piteå kommun ett hundratal olika e-tjänster

Nu lanserar Piteå kommun flera nya e-tjänster inom miljö- och hälsoskyddsområdet. För medborgare och företag innebär e-tjänsterna ökad insyn och enklare kontakt med kommunen, eftersom e-tjänsterna finns tillgängliga dygnet runt via din telefon, läsplatta eller dator.

Tillfällig stängning av Strömnäs skola förlängs till 26 november

Strömnäs skola stänger 19-24 november

Utbildningsförvaltningen har förlängt den tillfälliga stängningen av Strömnäs skola till den 26 november. Fredag 27 november öppnar skolan upp som vanligt igen. Skolan har fortfarande personal frånvarande och det är därför svårt att bedriva undervisning som vanligt. Skolan kommer att erbjuda omsorg för barn till föräldrar med samhällsviktiga funktioner.

Musik- och dansskolans personal stöttar i grundskolan

Omställningar och anpassningar i skolan

Musik och dansskolan har sedan tidigare enbart ställt om sina dansgrupper och orkester/grupper kvällstid till digital undervisning. Från och med måndag 23 november och terminen ut kommer musik- och dansundervisningen dagtid i skolorna att genomföras varannan vecka och personalen kommer att omfördelas för att stärka upp i grundskolans ordinarie verksamhet.

Årets sista näringslivsfrukost 27 november

Frukost med företagen sänds live 27 november.

Fredag 27 november är det dags för årets sista Frukost med näringslivet som sänds digitalt. Mötet ger både information och inspiration kring temat "Vem behöver jag vara som ledare och kollega i dessa tider?"

Se över er webbplats – visa hur ni riggar för en omsorgsfull julhandeln

I Piteå är hänsyn och personligt ansvar högst upp på önskelista i år.

Julhandeln är en viktig tid för Piteås butiker, men coronarestriktionerna ställer höga krav på oss alla. Piteås handlare har på ett fantastiskt sätt ställt om, anpassat sig och hittat smarta lösningar för att erbjuda trygg och säker shopping. Nu behöver vi hjälpas åt att informera om att i Piteå är hänsyn och personligt ansvar högst upp på önskelistan. Låt det arbetet synas även på er egen webb.

Våld i fokus i Norrbotten under en vecka

EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN.

Var tredje vecka dödas en kvinna i Sverige av en man hon har eller har haft en relation med. Mäns våld är både ett samhällsproblem och ett folkhälsoproblem men det går att förebygga. Under vecka 48 deltar Piteå kommun i kampanjen En vecka fri från våld för att uppmärksamma det viktiga förebyggande arbete som pågår runt om i landet och länet.

Nu gäller det nya förbudet mot alkoholservering efter kl. 22

Från och med i dag gäller ingen försäljning av alkohol efter 22.

Enligt ett regeringsbeslut är det från och med ikväll förbjudet för krogarna att servera alkohol efter kl.22. Det är ytterligare en skärpning i gällande restriktioner för att begränsa smittspridningen av covid-19. Det gäller också i Piteå och nu är både krogar och alkoholhandläggarna redo.

Grans ställer om till växelvis fjärrundervisning

För att minska smittspridning ställer Grans naturbruksgymnasium  om till växelvis fjärrundervisning

För att minska trängseln på skolan och internatet, skydda elever och personal och bidra till att minska smittspridningen i samhället, ställer Grans naturbruksgymnasium om till fjärrundervisning växelvis för alla årskurser från måndag 23 november fram till jul.