Presskontakt

Jeanette Ögren, Kommunikationschef Piteå kommun

Telefon 070-300 65 69
E-post 

Maria Norberg-Johansson, Kommunikatör Piteå kommun

Telefon 070-357 33 98
E-post  


KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 
Fax 0911-199 28
E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Kommunhus/Stadshus

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider på Stadshuset  Vardagar 8-17
Sommartid (15/5-1/9) Vardagar 8-16


 


Ställ en fråga Synpunkten Felanmälan

Aktuellt

Aktuellt

En lyckad första dag!

Öjeby Lantbruksmässa - tema Jorden i Centrum

Under förmiddagen öppnade Öjeby Lantbruksmässa för andra året i rad. Här finns allt från stora maskiner som visar upp den senaste tekniken, följ ner under jord och se hur olika pH påverkar växterna och rotsystemet, till frilandsodlingar av bland annat olika kålsorter och hallon. I huvudsak är mässan en branschmässa men allmänheten är också välkommen.

Piteå växer!

164 fler pitebor är resultatet av årets första halvår.

Folkmängden ökade med 164 personer under januari-juni 2019. Dessutom uppvisade samtliga månader positiva siffror. Vid halvårsskiftet var 42 280 personer skrivna i Piteå, vilket innebär att vi nu är fler pitebor än någonsin. Heja Piteå!

Skolstart på Grans

Välkommen till ett nytt läsår på Grans Naturbruksgymnasium!

Torsdag den 22 augusti är det skolstart på Grans Naturbruksgymnasium. Vi hälsar alla elever välkomna till ett nytt läsår hos oss! Upprop för alla nya elever i åk 1 är kl. 10.30 i Gransalen som finns på entréplan i den stora gula herrgården.

Piteå kommun medverkar vid nationell konferens i pedagogiskt arbete

Utbildningsförvaltningen i Piteå kommun satsar på forskning och utveckling i skolan.

Femton lärare som läser magisterutbildningen – ett samarbete mellan Piteå kommun och Umeå universitet – presenterar sina abstracts under en nationell konferens i pedagogiskt arbete vid Umeå universitet 19-20 augusti. Temat för konferensen är pedagogiskt arbete i en global tid.

Piteå Outdoor Day 25 augusti

Våga testa något nytt på Piteå Outdoor Day.

Välkommen till en inspirerande och fullpackad aktivitetsdag för alla åldrar! Testa nya utmaningar och aktiviteter. Kanske hittar du en ny favorit? Arena Norrstrand söndag 25 augusti kl. 10-14.

Öjeby Lantbruksmässa

Collage Öjeby lantbruksmässa

Jorden i centrum är årets tema på Öjeby Lantbruksmässa som snart går av stapeln. För besökare, utställare och arrangörer är mässan en fantastisk mötesplats. Här finns mycket information att inhämta och det är en perfekt möjlighet att se moderna maskiner i arbete. Varmt välkomna 21 - 22 augusti!

Skolstart 2019

Den 22 augusti välkomnar vi alla elever tillbaka till skolan.

Sommarlovet närmar sig sitt slut och torsdag 22 augusti är det dags för skolstart i Piteå kommun. Barn- och utbildningsnämnden hälsar alla elever varmt välkomna tillbaka till skolan. Här hittar du aktuella tider för kommunens samtliga grundskolor.

Medalj till David Nyström i prestigefylld internationell tävling för brandmän

Grattis till David Nyström från Piteå - världens tredje bästa brandman!

Världens tredje bästa brandman finns i Piteå. Det bevisade David Nyström i helgen när han tog brons i grenen Ultimate firefighter under World Police and Fire Games i Chengdu i Kina. Varken tuffa tävlingar eller 35-gradig värme kunde stoppade den urstarka pitebon som fick med sig en bronsmedalj hem.